خوراکی‌های مفید برای کبد را بشناسید

خوراکی‌های مفید برای کبد را بشناسید  به گفته کارشناسان، برخی مواد خوراکی به حفظ سلامت کبد کمک می‌کنند. به گزارش مهر، متخصصان مصرف برخی مواد خوراکی را برای کبد مفید می‌دانند که در ادامه اشاره می‌شود. سیر به گفته محققان، سیر کمک می‌کند تا کبد آنزیم‌های موردنیاز برای دفع سموم را فعال کند. به‌علاوه دارای […]

خوراکی‌های مفید برای کبد را بشناسید

 به گفته کارشناسان، برخی مواد خوراکی به حفظ سلامت کبد کمک می‌کنند.

به گزارش مهر، متخصصان مصرف برخی مواد خوراکی را برای کبد مفید می‌دانند که در ادامه اشاره می‌شود.

سیر

به گفته محققان، سیر کمک می‌کند تا کبد آنزیم‌های موردنیاز برای دفع سموم را فعال کند. به‌علاوه دارای میزان بالای ترکیبات طبیعی آلیسین و سلنیوم است که به پاکسازی کبد کمک می‌کند. به عنوان مثال، آلیسین دارای ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی، آنتی بیوتیکی و ضدقارچی است، در حالیکه سلنیوم موجب افزایش عملکرد آنتی‌اکسیدان‌‌ها می‌شود. به‌علاوه سیر حاوی آرژنین هم هست.

قهوه

قهوه دارای خواصی است که به کاهش ریسک بیماری کبد کمک می‌کند، اگرچه محققان دلیل قطعی آن را نمی‌دانند. طبق نتایج یک مطالعه، مصرف روزی دو فنجان قهوه در روز موجب کاهش احتمال ابتلا به بیماری کبد تا ۴۴ درصد می‌شود. علی‌رغم تأثیرات مثبت قهوه بر کبد، محققان اذعان می‌دارند که قهوه به تنهایی نمی‌تواند تأثیرات مخرب مصرف الکل را برگرداند.

آووکادو

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که این سوپرمیوه بسیار برای سلامت کبد مفید است. این میوه حاوی آنتی‌اکسیدانی موسوم به گلوتاتیون است که مسؤول فیلتر کردن مواد مضر از کبد بوده و از سلول‌های کبدی در مقابل آسیب حفاظت می‌کند.

زردچوبه

ادویه زردچوبه بسیار برای کبد مفید است. به گفته محققان، زردچوبه به کاهش میزان آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد به کبد یا آسیب ناشی از مولکول‌های به شدت ناپایدار کمک می‌کند. همچنین طبق گزارشات زردچوبه به بدن در هضم چربی و ایجاد صفرا که همچون یک سم‌زدا طبیعی در کبد عمل می‌کند، کمک می‌کند.

گریپ فروت

 

گریپ فروت می‌تواند به پیشگیری از آسیب کبدی کمک کند. به گفته محققان، میزان بالای ویتامین C و خواص ضداکسایشی این میوه در خروج سموم از بدن نقش داشته و از آسیب به سلول‌‌ها پیشگیری می‌کند. همچنین مطالعه ۲۰۰۶ نشان می‌دهد عصاره گریپ فروت موسوم به نارنجینن می‌تواند موجب فعال‌سازی مواد شیمیایی مسؤول در اکسایش اسیدچرب شود. در بلندمدت این ماده از بروز بیماری کبد چرب پیشگیری می‌کند.