تولید و توسعه خودروهای برقی یکی از سیاستهای وزارت صنعت،معدنوتجارت است که در دولت سیزدهم بهطور جدی پیگیری میشود و طبق اعلام مسئولان قرار است بهزودی ۱۰۰ هزار دستگاه تاکسی برقی وارد تهران شود. خودروهای برقی دارای مزایایی از جمله کاهش سوخت فسیلی، آلودگی هوا و سایر موارد است که در کشورهای توسعه یافته مورد […]
تولید و توسعه خودروهای برقی یکی از سیاستهای وزارت صنعت،معدنوتجارت است که در دولت سیزدهم بهطور جدی پیگیری میشود و طبق اعلام مسئولان قرار است بهزودی ۱۰۰ هزار دستگاه تاکسی برقی وارد تهران شود. خودروهای برقی دارای مزایایی از جمله کاهش سوخت فسیلی، آلودگی هوا و سایر موارد است که در کشورهای توسعه یافته مورد استفاده قرار گرفته است اکنون نیز در کشورمان این موضوع در دولت سیزدهم بهطور جدی پیگیری میشود. همچنین طبق ماده نهم قانون هوای پاک، وزارت کشور موظف است با همکاری وزارتخانه صمت، به نوسازی ناوگان حملونقل عمومی شهری با اولویت شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت را ظرف مدت پنج سال از محل منابع درآمدی ماده ۶ این قانون از طریق کمک بلاعوض یارانه تسهیلات یا صفر نمودن سود بازرگانی واردات خودروهای برقی – بنزینی (هیبریدی) و خودروهای الکتریکی و موتورسیکلت برقی به انجام برساند. در همین زمینه اقداماتی از سوی وزارت صمت، نیرو، نفت و شهرداری تهران برای واردات خودروهای برقی صورت گرفته است. به گزارش از ایرنا، ورود تاکسیها و اتوبوسهای برقی از مهمترین مواردی است که در حال بررسی و پیگیری است و طبق اعلام وزیر صنعت،معدنوتجارت، بهزودی ۱۰۰ هزار تاکسی برقی وارد تهران خواهد شد.
خودروهای برقی از چه طریقی وارد تهران میشود؟
سند توسعه خودروهای برقی در کشور با حضور مسئولان در وزارتخانههای صمت، نفت، نیرو و شهرداری تهران در حال تدوین است. براساس این سند، موضوعاتی از جمله زیرساختهای تأمین برق، نصب و اجرای ایستگاههای شارژ و سایر ظرفیتها و محدودیتهای کشور مورد بررسی قرار گرفته است. طبق اعلام حسن کریمیسنجری؛ مدیر پروژه خودروهای برقی وزارت صمت، براساس برنامهریزی زمانی، خودروسازان باید تا پایان امسال ۶۰ درصد از تعهدی که در رابطه با خودروهای برقی امضاء کردند را وارد ناوگان حملونقل کنند. وی عنوان کرد که شرکتهای خصوصی خودروساز هم باید خودشان را آماده کنند که حداقل ۳۰ درصد تولیدشان را تا پنج سال آینده برقی کنند.
آیا ارز خودروهای برقی تأمین شده است؟
در مورد تأمین ارز خودروهای برقی، چندی پیش محمدرضا فرزین؛ رئیس کل بانکمرکزی، از توافق با عباس علیآبادی؛ وزیر صمت، برای تأمین ارز واردات خودروهای برقی و تأمین ارز مورد نیاز شهرداری تهران خبر داد. به گفته وی، یک میلیارد یورو ارز برای واردات خودروهای برقی و همچنین یک میلیارد یورو برای نیازهای شهرداری پایتخت تأمین میشود. رئیس کل بانکمرکزی، تأکید کرد که شهرداری تهران بسته یک میلیارد و ۴۰ میلیون یورویی درخصوص خودروهای برقی (اتوبوس، تاکسی، ون و موتورسیکلت) را ارائه کرده که پذیرفتیم تا ارز آن را تأمین کنیم. ضمن اینکه توافقی با وزیر صمت درخصوص تأمین یک میلیارد دلار برای واردات خودرو برقی انجام دادهایم. پیش از این نیز کریمیسنجری؛ اعلام کرده بود که تاکنون ۳۰۰ میلیون دلار ارز به واردات تاکسیهای برقی اختصاص داده شده و قرار است این خودروها از طریق شرکتهای خودروساز وارد شوند.
آیا زیرساختهای خودروهای برقی در کشور فراهم است؟
زیرساخت خودروی برقی در کشور فراهم شده ولی کافی نیست و برای ظرفیت ورود ۱۰۰ هزار تاکسی نیاز به ایستگاههای شارژ بیشتر است. اکنون زیرساختهای خودروهای برقی با توجه به تفاهمنامه بین شهرداری تهران و گروه مپنا در حال اجراست. در شهریور ماه امسال بود که ١۵ ایستگاه شارژ در تهران با ظرفیت ۷۴ دستگاه شارژ نصب شده که قرار است تا پایان امسال طبق اعلام وزیر صمت، تعداد دستگاههای شارژ به پنج هزار دستگاه شارژر برسد.
دیدگاه بسته شده است.