ارایه گزارش دانشگاه‌ها از تقلب‌های علمی در اجلاس معاونان پژوهشی

معاون پژوهشی وزارت علوم خبرداد ارایه گزارش دانشگاه‌ها از تقلب‌های علمی در اجلاس معاونان پژوهشی معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: اجلاس معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در هفته جاری با محوریت بررسی تقلب‌های علمی و ارایه گزارش در این زمینه برگزار می‌شود. به گزارش مهر، وحید احمدی گفت: برخی از دانشگاه‌ها گزارش‌های ارزیابی در […]

معاون پژوهشی وزارت علوم خبرداد

ارایه گزارش دانشگاه‌ها از تقلب‌های علمی در اجلاس معاونان پژوهشی

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: اجلاس معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در هفته جاری با محوریت بررسی تقلب‌های علمی و ارایه گزارش در این زمینه برگزار می‌شود.

به گزارش مهر، وحید احمدی گفت: برخی از دانشگاه‌ها گزارش‌های ارزیابی در خصوص تقلب‌های علمی و موضوع مقالات مشکل‌دار که اخیراً توسط یکی از پایگاه‌های بین‌المللی مطرح شده بود را تهیه کردند.

وی افزود: موضوع تقلب علمی نوعی اتهام است بنابراین نمی‌توان تا قبل از اثبات اسامی افراد مشخص شود.

معاون پژوهشی وزارت علوم خاطرنشان‌کرد: پس از مشخص شدن تقلب علمی در دانشگاه‌ها تصمیم‌گیری می‌شود که فرد با چه مجازاتی مواجه خواهد شد به‌طور مثال براساس جرم فرد مشخص می‌شود که مدرک فرد متخلف تعلیق و یا فرد اخراج شود.

احمدی تأکید‌کرد: در هفته جاری اجلاس معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برگزار می‌شود که در این اجلاس موضوع تخلف‌ها و تقلب‌های اخیر علمی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی عنوان‌کرد: برای جلوگیری از بروز تخلفات علمی مجلات را ملزم به استفاده از نرم‌افزارهای همانندجو کرده‌ایم.

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: همچنین آیین‌نامه الزام ثبت پایان‌نامه‌ها در ایراندک نیز تدوین شده است که براساس این آیین‌نامه دانشگاه‌ها باید تمامی پایان نامه‌ها و پروپزال‌های دانشجویان را در این پایگاه ثبت کنند.

چندی پیش تعدادی از نشریات وابسته به نیچر ۵۸ مقاله دانشمندان ایرانی را به‌خاطر دستکاری توسط نویسندگان رد کردند.

 

براساس مقاله‌ای که در سایت هفته‌نامه علمی nature، به چاپ رسیده، در ۵۸ مقاله که توسط ۲۸۲ پژوهشگر ایرانی نوشته شده، نشانه‌هایی دال بر وجود دستکاری در روندهای ارزیابی علمی و انتشار آن‌ها یافت شده است.