دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد توقف رشد شتابان اعتیاد دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه نتیجه ۳ سال فعالیت ما این است که توانستهایم جلوی رشد شتابان اعتیاد را بگیریم گفت: با اولویتبندی مناطق و تأمین منابع و تجهیزات لازم توانستهایم بیش از ۲۰۰۰ تن مواد مخدر در کشور […]
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد
توقف رشد شتابان اعتیاد
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه نتیجه ۳ سال فعالیت ما این است که توانستهایم جلوی رشد شتابان اعتیاد را بگیریم گفت: با اولویتبندی مناطق و تأمین منابع و تجهیزات لازم توانستهایم بیش از ۲۰۰۰ تن مواد مخدر در کشور را طی سالهای ۹۲ تا ۹۴ کشف کنیم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، عبدالرضا رحمانیفضلی در همایش ملی صیانت و گفتمانسازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، با بیان اینکه مبارزه با اعتیاد مقولهای بینالمللی و بلیهای است که همه کشورها با آن مواجه هستند، گفت: به همین دلیل UNODC در سازمان ملل، مبارزه با اعتیاد در سطح جهان را دنبال میکند.
وی افزود: در این میان ایران موقعیت ویژهای دارد و در همسایگی افغانستان و در مسیر ترانزیت مواد مخدر است و آسیب بیشتری را متحمل میشود. ما هزینههای اجتماعی و اقتصادی و انسانی بسیاری میپردازیم، با این حال مجامع جهانی کمکهای شایان توجهی ارایه نمیکنند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه به لحاظ شیوع شناسی اعتیاد، از نرمهای جهانی پایین تر هستیم و نشان دهنده آن است که خانواده به عنوان کانون حمایت کننده نقش مهمی را ایفا میکند اظهارکرد: مقاممعظمرهبری ۴ جلسه ۳ ساعته با مسؤولین امر و سران قوا پیرامون آسیبهای اجتماعی داشتهاند و ۵ اولویت تعیین کردهاند که نخستین آن مواد مخدر بوده است.
رحمانیفضلی ادامهداد: بیش از ۵۰ درصد زندانیها، بیش از ۶۰ درصد سرقتها و ۵۰ درصد طلاقهای ما به دلیل اعتیاد است و در سایر بزهها نیز اعتیاد فاکتور مهمی محسوب میشود و به همین خاطر کاهش اعتیاد میتواند در کاهش سایر بزهکاریها مؤثر باشد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه تأکید دولت و رییسجمهور، پیشگیری و صیانت است، گفت: پیشگیری، درمان، مقابله و صیانت را دنبال میکنیم. در بهترین شرایط و براساس استانداردهای بینالمللی وقتی فرد معتاد را درمان میکنیم حداکثر ۲۰ درصد پاک میمانند و هزینههای اجتماعی و اقتصادی و انسانی بسیاری را تحمیل میکنند و تأکید رییسجمهور بر صیانت نیز از این جهت است.
وی ادامه داد: به همین خاطر بحث اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر را سرلوحه قراردادیم و با سمنها و اصناف مختلف ارتباط برقرار کردیم؛ تشکیل این حجم از سمنها نشاندهنده عزم دولت برای جلب مشارکت اقشار جامعه برای سازماندهی امر مبارزه است.
وی با بیان اینکه نتیجه ۳ سال فعالیت ما این است که توانستهایم جلوی رشد شتابان اعتیاد را بگیریم گفت: با اولویتبندی مناطق و تأمین منابع و تجهیزات لازم توانستهایم بیش از ۲۰۰۰ تن مواد مخدر در کشور را طی سالهای ۹۲ تا ۹۴ کشف کنیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در حیطه درمان در کنار مراکز معتادان متجاهر، مراکز ماده ۱۵ سهم بسیار زیادی دارند و بیش از ۸۰ درصد درمان توسط سمنهای مردمی اداره میشود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به حضور فعال در مجامع بینالمللی برای جلب مشارکتها اشاره و اظهارکرد: سیاست اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در مجامع جهانی مورد توجه است.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه عمدهترین علت بازگشت مجدد به اعتیاد عدم پذیرش بهبودیافتگان از سوی خانواده و جامعه است و حوزه صیانت را در دستور کار قراردادیم، گفت: بیکاری نیز یکی دیگر از علل بازگشت به اعتیاد است که اقدامات خوبی انجام شده تا کارخانهها و واحدهای تولیدی این افراد را جذب کنند.
وی با تأکید بر اینکه تنها راه مطمئن و مؤثر این معضل اجتماعی، پیشگیری است، گفت: در این میان خانوادهها نقش مؤثری دارند و اگر آگاهی لازم کسب کنند میتوانند در پیشگیری کمک کنند. پس از آن آموزش و پرورش عامل مهمی است و اکنون اقدامات و برنامههایی را در دستورکار قرارداده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.