برگزاری مناقصات معدنی با اولویت روشهای BOT و EPCF

کرباسیان اعلام کرد برگزاری مناقصات معدنی با اولویت روشهای BOTو EPCF گروه معدن و زمین، رییس هیأت عامل ایمیدرو درباره دومین اجلاس معدن و صنایع معدنی ایران گفت: معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری، از اهداف این رویداد بین‌المللی است. به گزارش مناقصه‌مزایده، مهدی کرباسیان که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، اظهارداشت: مراسم افتتاحیه دومین اجلاس […]

کرباسیان اعلام کرد

برگزاری مناقصات معدنی با اولویت روشهای BOTو EPCF

گروه معدن و زمین، رییس هیأت عامل ایمیدرو درباره دومین اجلاس معدن و صنایع معدنی ایران گفت: معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری، از اهداف این رویداد بین‌المللی است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، مهدی کرباسیان که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، اظهارداشت: مراسم افتتاحیه دومین اجلاس معدن و صنایع معدنی (IMIS2) با حضور وزیر صنعت معدن و تجارت در روز شنبه ۲۰ آذر ماه برگزار می‌شود.

 وی به اهمیت جایگاه و بخش معدن ایران اشاره کرد و گفت: حضور ۶۴ شرکت صاحب نام خارجی از ۱۷ کشور جهان، نشان از چنین اهمیتی می‌دهد. وی ادامه‌داد: طی سال‌های اخیر با تغییر شرایط، شاهد علاقه‌مندی روزافزون شرکت‌های خارجی برای توسعه روابط با بخش معدن ایران هستیم.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: در برگزاری نشست‌های تخصصی این اجلاس، توانمندی‌های معدنی ایران در بخش‌های مختلف از جمله سنگ‌آهن، روی، طلا، سنگ‌های تزیینی، کروم، عناصر نادرخاکی، آلومینیم و … ارایه می‌شود.

استقبال از مناقصه‌ها

وی با اشاره به برگزاری مناقصه‌های مختلف برای اجرای طرح‌هایی از جمله بندر پارسیان و کک نفتی گفت: در این مناقصه‌ها که هم‌اکنون نیز در جریان است، مدل‌های «BOT» (ساخت، بهره‌برداری و واگذاری) را در اولویت قراردادیم و بعد از آن مدل «EPCF (طراحی و مهندسی، تأمین، اجرا و تأمین مالی) قرار دارد و نکته این است که این طرح‌ها با استقبال شرکت‌های شرکت‌های خارجی مواجه شده است.

کرباسیان افزود: تاکنون در مناقصه بندر پارسیان ۱۵ شرکت اقدام به خرید اسناد کرده‌اند که ۱۰ مورد مربوط به شرکت‌های خارجی است. وی افزود: برای سرمایه‌گذاری در طرح الکترود گرافیتی که سال‌های متمادی راکد مانده بود، شرکت‌هایی از آلمان، ایتالیا و اتریش در حال رقابت هستند. رییس هیأت عامل ایمیدرو، میزان سرمایه‌گذاری طرح الکترود گرافیتی را ۱۱۰ میلیون یورو اعلام کرد و گفت به زودی برنده طرح مشخص و قرارداد آن نهایی خواهد شد.

معدن جدید حاصل اکتشافات جدید

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت درباره فعالیت شرکت مشترک با دانیلی با نام پرشین متالیکز اظهارداشت: این شرکت با سهم ۶۰درصدی طرف ایتالیایی و ۴۰درصدی ایمیدرو، فعالیت خود را آغاز کرده است. وی خبر داد که معدن جدیدی در حوزه سنگ‌آهن در اختیار شرکت فوق، قرارداده شده که از نتایج اکتشافات جدید ایمیدرو است و از ذخیره ۴۰۰ میلیون تنی برخوردار است.

وی در ادامه گفت: احداث کارخانه‌های جدید برای معدن فسفات اسفوردی و فرآوری سنگ‌آهن از ذخایر کم عیار در استان یزد و نیز بهره‌برداری از دریاچه قم از برنامه‌های تازه این سازمان به شمار می‌آید.

تصریح کرد: رسیدن به متوسط رشد ۸درصدی در افق چشم‌انداز، نیازمند اقداماتی در بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله معدن است به‌طوری که بتوان ۵۰ میلیارد دلار سرمایه جذب این حوزه کرد. وی همچنین گفت که در سفر وزیر امور خارجه به کشورهای شرق آسیا – که هم‌اکنون در جریان است-، مذاکره با طرف‌های ژاپنی و چینی را برای تأمین مالی طرح‌های معدنی و صنایع معدنی پیش رو داریم.

وی گفت: وجود انرژی فراوان، نیروی انسانی ماهر، موقعیت مناسب برای ورود مواد اولیه و صدور محصول تولید شده در کنار بازار مصرف بالقوه در پیرامون ایران، شرایط مناسبی را برای توسعه بخش معدن ایران، ‌فراهم آورده است.

وضعیت صادرات و تولید

کرباسیان همچنین درباره وضعیت رشد صادرات و تولیدات بخش معدن در ۷ ماه سال جاری اظهارداشت: ارزش صادرات فولاد در این مدت از ۱٫۶ میلیارد دلار عبور کرد و در مدت یاد شده بخش مس نیز ۵۱۱ میلیون دلار محصول به خارج کشور صادر کرد. همچنین ارزش صادرات آلومینیم، انواع سنگ و سایر مواد معدنی و صنایع معدنی به ترتیب به ۱۴۰ میلیون دلار، ۱۷۷ میلیون دلار و ۴۰۴ میلیون دلار رسید.

وی درباره وضعیت تولیدات این بخش گفت: از ابتدای فروردین تا پایان مهر ماه تولید کنسانتره سنگ‌آهن با رشد ۲۰درصدی به ۱۷٫۸ میلیون تن، گندله‌سازی با رشد ۳۶درصد به ۱۴٫۴ میلیون تن، شمش فولاد با رشد ۵٫۸درصدی به ۸٫۴ میلیون تن، محصولات فولادی با کاهش ۲٫۳درصدی به ۵٫۸ میلیون تن، کنسانتره مس با ۹٫۵ درصد رشد به ۶۲۶هزار تن و کاتد مس با کاهش ۸٫۸ درصدی به ۱۱۰ هزار تن رسید.

همکاری اروپایی‌‌ها در IMIS

پیش از وی، مدیرعامل شرکت همایش‌سازان امروز و برگزارکننده اجلاس IMIS2 گفت: وضعیت امروز ایران به گونه‌ای شده که با استقبال شرکت‌های خارجی برای همکاری مواجه شده است.

مهدی پشت کوهی با بیان این‌که مرکز همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران- اروپا در این اجلاس همکاری می‌کند، ادامه‌داد: مدیران و افراد شاخص شرکت‌های معتبر معدنی و صنایع معدنی دنیا در این رویداد بین‌المللی حضور دارند به‌طوری که ۱۰۵ نفر از ۶۴ شرکت خارجی در دومین اجلاس معدن و صنایع معدنی ایران شرکت می‌کنند.

به گفته وی، ۶۰درصد از شرکت‌کنندگان، خارجی و از کشورهای استرالیا، کانادا، آلمان، چین، فنلاند، انگلستان، ژاپن، اسپانیا، روسیه، قزاقستان و … هستند. پشتکوهی افزود که با توجه به بین‌المللی بودن این رویداد، سفرا و وابستگان بازرگانی سفارتخانه نیز در آن حضور دارند.

نمایشگاه

وی همچنین از برگزاری نمایشگاهی در حاشیه این همایش خبر داد و گفت: بخش‌های خصوصی داخلی همراه با شرکت‌های خارجی به عنوان شرکت‌کنندگان این نمایشگاه به شمار می‌آیند و برای نخستین بار در ایران، مؤسسه تجارت استرالیا نیز در جمع شرکت‌کنندگان در نمایشگاه است.

 

پشتکوهی خاطرنشان‌کرد: در دومین اجلاس معدن و صنایع معدنی، در قالب یک کتاب، مجموعه‌ای از توانمندی‌های بخش معدن و صنایع معدنی ایران همراه با قوانین مربوطه در اختیار شرکت‌کنندگان در همایش و نمایشگاه، قرار می‌گیرد.