عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس با تأکید برضرورت پایداری منابع بیمهها، گفت: اخذ مالیات از خرده فروشی سیگار ۹ تا ۱۱ هزارمیلیارد درآمدزایی برای دولت دارد که میتواند مشکل بیمهها را رفع کند. به گزارش خانه ملت رسول خضری در خصوص صحبتهای وزیر بهداشت و درمان مبنی براینکه منابع دراختیار حوزه سلامت باید در […]
عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس با تأکید برضرورت پایداری منابع بیمهها، گفت: اخذ مالیات از خرده فروشی سیگار ۹ تا ۱۱ هزارمیلیارد درآمدزایی برای دولت دارد که میتواند مشکل بیمهها را رفع کند.
به گزارش خانه ملت رسول خضری در خصوص صحبتهای وزیر بهداشت و درمان مبنی براینکه منابع دراختیار حوزه سلامت باید در قالب صندوقی هزینه شده و کلید آن در دست وزارت بهداشت باشد، گفت: طبق بند ۸ سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری کلید مدیریت منابع حوزه سلامت باید در دست وزارت بهداشت باشد، بنابراین بررسی این موضوع در برنامه ششم به مجلس آینده موکول شده است.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تجمیع بیمهها اهمیت بسیاری دارد، افزود: این موضوع از برنامه چهارم و پنجم پیشبینی شده و باید هرچه سریعتر اجرایی شود، اما متأسفانه درحال حاضر دولت در خصوص تجمیع صندوقهای بیمهای آییننامهها و بخشنامههای لازم را تصویب و ابلاغ نمیکند؛ بنابراین دولتهای دهم و یازدهم دراین خصوص کم کاری کردند.
وی با بیان اینکه سازوکارهای اجرایی تجمیع صندوقهای بیمهای باید از سوی دولت اتخاذ شود، تصریح کرد: در نمونههای موفق جهانی و آنجایی که سیاستهای یکپارچه بیمهای اجرایی شده است، بهطور حتم موفقیتهای بیشتری درحوزه بهداشت و درمان حاصل شده بهطوری که در ارایه خدمات وحدت رویه بیمهای وجود داشته است بنابراین با توجه به اینکه مهمترین موضوع در حال حاضر عدالت در حوزه سلامت میباشد، دولت و مجلس باید قوانین قابل قبول و دارای قابلیت اجرایی را در این خصوص تصویب کنند.
خضری با تأکید بر اینکه قانون بیمه پایه همگانی در سال ۷۲ مصوب شده است، افزود: اینکه پس از۲۰ سال به دنبال اجرای این قانون باشیم، رویکرد قابل قبولی از سوی دولتها نبوده و مسؤولان باید از طرح شعار و موضوعات غیرقابل اجرا در حوزه سلامت پرهیز کنند، البته در حال حاضر منابع بیمهها نیز پایدار نبوده و عدم توجه به حل این مشکل وزارت بهداشت را دارای مشکلات بسیاری کرده است.
این نماینده مردم درمجلس نهم با اشاره به اینکه با آمادهسازی کتاب تعرفهها در چند سال گذشته رشد ۱۲۰ درصدی در تعرفهها به وجود آمد، گفت: در طول سنوات گذشته سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت و درمان تأکید داشتند که تعرفهها باید بین ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کند، هرچند که بیمهها براساس درآمدشان تنها میتوانند ۵ درصد تعرفهها را افزایش دهند؛ چون منابع پایدار برای بیمهها هیچ گاه تا کنون محقق نشده است.
وی با بیان اینکه پیشنهاد شد که رشد منابع بیمهها از سوی دولت جدیتر گرفته شود، افزود: مورد مهم دیگر در این باره مالیات بر خرده فروشی سیگار است که بین ۹ تا ۱۱ هزار میلیارد تومان برای دولت درآمدزایی دارد که این پول به حل مشکل منابع بیمهها کمک میکند؛ بنابراین با توجه به مشکلات اقتصادی حال حاضر جامعه دولت باید منابع جدیدی را خلق کرده و در این میان از فروش کالاهای با عوارض بالا مانند نوشابه و سیگار مالیات سبز اخذ کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اخذ مالیات سبز باعث میشود که دستگاهها و نهادها به دنبال استفاده از انرژی پاک بوده تا میزان بیماریها در کشور کاهش پیدا کند، همچنین سرمایه حاصل از پرداخت مالیات سبز میتواند در درمان بیماران نیز کمک کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.