تأمین مالی صنایع کوچک و متوسط با همکاری بورس کالا و بانک ملت

تأمین مالی صنایع کوچک و متوسط با همکاری بورس کالا و بانک ملت با هدف ارایه خدمات برای ذی‌نفعان بورس کالای ایران، تأمین مالی صنایع کوچک و متوسط، توسعه بازارهای جدید و همچنین استفاده از زیرساخت‌های بانک ملت، تفاهمنامه همکاری بین شرکت بورس کالای ایران و بانک ملت امضا شد. به گزارش مناقصه‌مزایده از روابط […]

تأمین مالی صنایع کوچک و متوسط با همکاری بورس کالا و بانک ملت

با هدف ارایه خدمات برای ذی‌نفعان بورس کالای ایران، تأمین مالی صنایع کوچک و متوسط، توسعه بازارهای جدید و همچنین استفاده از زیرساخت‌های بانک ملت، تفاهمنامه همکاری بین شرکت بورس کالای ایران و بانک ملت امضا شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده از روابط عمومی و امور بین‌الملل بورس کالا، حامدسلطانی‌نژاد، مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: یکی از مفاد اصلی تفاهمنامه همکاری بورس کالای ایران و بانک ملت، در جهت تأمین اعتبار خریداران برای راه‌اندازی بازار خرده‌فروشی محصولات مورد معامله در بورس است به‌طوری که در این تفاهمنامه برای خریداران بورس کالا شرایط ویژه‌ای در نظر گرفته شده است.

سلطانی‌نژاد اظهار داشت: عمده بازیگران بورس کالا در گذشته، کارخانه‌ها و خریدارانی بودند که توان مالی زیادی داشتند در حالی که صنایع پایین دستی عمدتاً شرکت‌های متوسط و کوچکی هستند و برای توسعه و تأمین مالی مشکلاتی دارند. از این رو برای رفع معضلات تأمین مالی صنایع کوچک و متوسط و همچنین در جهت حذف واسطه‌هایی که برای این صنایع تأمین مالی انجام می‌دهند، تفاهمنامه‌ای با بانک ملت منعقد شد.

وی افزود: در فهرست مشتریان بورس کالا، شرکت‌هایی هستند که طی سال‌های اخیر همیشه از بورس مواد اولیه خریداری کرده و فعالیت تولیدی شفاف و روشنی دارد، این مشتریان که اغلب از صنایع پایین دستی بوده به نوبه خود صاحب رکوردی در حضور مستمر در بورس کالا هستند و به این ترتیب این شرکت‌ها به دلیل دارا بودن سابقه و رتبه مطلوب در بورس کالا می‌توانند در صف اول تأمین مالی و دریافت تسهیلات و اعتبار قرار گیرند.

سلطانی‌نژاد با بیان این‌که همکاری جهت تأمین اعتبار کوتاه مدت خریداران برای راه‌اندازی معاملات تهاتری از دیگر موارد این تفاهمنامه است، تصریح کرد: در این میان توسعه معاملات تهاتری هم در حال پیگیری بوده زیرا در معاملات تهاتری بعضاً نیاز است که بانک مداخله کند به‌طوری که بانک می‌تواند نقش تأمین مالی را در معاملات تهاتری ایفا کند.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از موارد این تفاهمنامه همکاری جهت ارایه خدمات الکترونیکی متناسب با فرایندهای بورس است که در این راستا درصدد راه‌اندازی قراردادهای آپشن هستیم که معاملات آزمایشی آن در بستر بانک ملت انجام شده است.

در ادامه، ‌هادی‌اخلاقی‌فیض‌آثار، مدیرعامل بانک ملت در مراسم امضای تفاهمنامه این بانک با بورس کالای ایران گفت: با امضای این تفاهمنامه، بورس کالا و بانک ملت گامی بزرگ در مسیر نزدیک کردن بازار پول و سرمایه برداشتند که اتفاق‌های از این دست، ثمرات زیادی برای اقتصاد کشور خواهد داشت.

وی اظهار داشت: بانک‌ها صرف نظر از نقش محوری که به عنوان تأمین‌کننده بخش خرد، متوسط و کلان جامعه در کوتاه مدت دارند، می‌توانند نقش‌های دیگری هم ایفا کنند که امیدواریم با نوآوری‌هایی که از جهت تعامل متقابل با بازار سرمایه به خصوص بورس کالای ایران ایجاد می‌شود بانک ملت بتواند نقش مؤثر تری را برای تحرک بخشی در بخش واقعی اقتصاد ایجاد کند.

 

اخلاقی‌فیضآثار اظهار امیدواری کرد که با حضور در بورس کالا به عنوان یک واسط مالی، بتوانیم افراد و شرکت‌هایی که در این بورس فعالیت دارند را حمایت کرده و اقداماتی انجام دهیم که در اثربخشی بورس کالا در بخش خرد و متوسط جامعه بیفزاید. لذا امیدواریم با امضای این تفاهمنامه و حضور تمام قد بانک ملت در کنار بورس کالا و ساختن حلقه‌های مفقوده‌ای که می‌تواند این بخش را به عنوان یک عامل مؤثرتری در بخش واقعی اقتصاد بروز و ظهور دهد، ایفای وظیفه کنیم.