گروه اقتصادی- اگر تا حالا اسم چای، ما را یاد طعم دلنشین بعد از خستگی کار میانداخت، چند صباحی است که اختلاس را هم به یادمان میآورد! شنیدن اختلاس سالهاست که برای ما تازگی ندارد و مردم؛ شهرام جزایری، امیر منصور آریا، خاوری و بابک زنجانی را به خوبی بهخاطر میآورند! اما وسعت اختلاس و […]
گروه اقتصادی- اگر تا حالا اسم چای، ما را یاد طعم دلنشین بعد از خستگی کار میانداخت، چند صباحی است که اختلاس را هم به یادمان میآورد! شنیدن اختلاس سالهاست که برای ما تازگی ندارد و مردم؛ شهرام جزایری، امیر منصور آریا، خاوری و بابک زنجانی را به خوبی بهخاطر میآورند! اما وسعت اختلاس و شاید بهتر بگوییم فساد اقتصادی از تمام این اسامی بیشتر بوده است! بررسیهای سازمان بازرسی حکایت از آن دارد که کل ارز دریافتی یک شرکت خاص از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ (در قالب واردات چای و ماشینآلات) معادل سهمیلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار بوده که از این مبلغ حدود یک میلیارد و ۴۷۲ میلیون دلار از ارز نیمایی تأمین شده برای ماشینآلات و مابقی آن برای واردات چای بوده است. سازمان بازرسی کل کشور، براساس وظایف ذاتی خود به موضوع واردات چای ورود کرد و عملکرد دستگاهها پیرامون واردات چای از سال ۱۳۹۸ تا پایان سال گذشته را مورد بررسی قرار داده است. با بررسی عملکرد گروه مذکور در نقلوانتقال ارز و واردات چای، سوء جریانات عدیدهای شناسایی شد و در نهایت سازمان بازرسی برای آن گروه تجاری به دلیل عدم رفع تعهدات ارزی پرونده تشکیل داد. پرونده دستگاههایی که به این شرکت ارز تخصیص داده بود نیز به دلیل احراز برخی تخلفات در حال ارسال به دادسرای عمومی و انقلاب تهران است. هماکنون بخشی دیگر از این پرونده در دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی در حال رسیدگی است.
اختلاس دبش!
تاکنون عددی به بزرگی سهمیلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار زیر عنوان «فساد اقتصادی» در ایران سابقه نداشته است. نام این گروه صنعتی «کشت و صنعت دبش» است. این گروه با برند تجاری «چای دبش» یک بیزینس خانوادگی است که توسط خانواده «الف.ر» اداره میشود. گروه کشت و صنعت دبش، برای چای درجه یک هندی هم ثبت سفارش کرده، اما در عمل چای درجه دو کنیایی وارد کرده. در همین رابطه ذبیحا… خداییان؛ رئیس سازمان بازرسی، چنین میگوید: گروه تجاری مذکور، تاکنون برای یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از ارزهای دریافتی خود، رفع تعهد نداشته و کالایی وارد کشور نکرده است. حسب پیگیریهای صورت گرفته، مشخص شد بخشی از ارزهایی که توسط این گروه دریافت شده، در بازار آزاد به مبالغ بالاتر فروخته شده است. ذکر این نکته ضروری است که علاوه بر مبلغ مورد اشاره (یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار) مهلت مابقی ارزهای دریافتی این گروه نیز روبه پایان است و میزان ارز رفع تعهد نشده در حوزه واردات چای برای این شرکت تا عدد نزدیک به دو میلیارد دلار قابل افزایش است. او با اشاره به تخلف شرکت در ثبت سفارش چای خارجی درجه یک و واردات چای کنیایی و صادراتی درجه دو ایرانی، گفت: در حالی که این گروه، نسبت به ثبت سفارش چای درجه یک هند به نام دارجلینگ به ارزش هر کیلو ۱۴ دلار اقدام کرده بود، اما در عمل چای کشور کنیا و چای صادراتی درجه دو ایران را به ارزش حدود دو دلار وارد کشور کرده و سازمان غذا و دارو نیز کیفیت چایهای وارداتی را به صورت سیستمی با نمونههای در اختیار که با هماهنگی کارمند ارزیاب گمرک اخذ کرده، تأیید کرده است.
این موضوعات باعث تأسف است!
دیروز (سهشنبه) مسعود ستایشی؛ سخنگوی قوهقضاییه، در نشست خبری در پاسخ به سؤالی در مورد اقدام دستگاه قضایی در حوزه فساد دانه درشتها از جمله پرونده فساد چای و نهادههای دامی، گفت: این موضوعات باعث تأسف است. تکلیف ما یعنی مجموعه حاکمیت این است که همه تدابیر لازم و احسن را به کار ببریم تا بتوانیم در حوزه گلوگاههای فساد اقدام کرده و آنها را مسدود کنیم. وی در مورد پرونده چای، گفت: چندین متهم در این زمینه مطابق مقررات احضار و برای آنها قرارهای قانونی تأمین صادر شده است، یک نفر به اتهام قاچاق چای و عدم ایفای تعهدات ارزی بازداشت و سایر متهمین در این پرونده در حال شناسایی هستند.
دیدگاه بسته شده است.