رییس دیوان محاسبات بازگشت بیش از ۲۱ میلیارد تومان از دریافتهای نامتعارف رییس دیوان محاسبات گفت: از ۳۹۷ مدیر دریافتکننده حقوقهای نامتعارف و ناعادلانه، ۱۰ نفر با وجود تذکرات دیوان برای استرداد وجوه، اقدامات لازم را انجام ندادهاند. به گزارش مهر، عادلآذر در نشست خبری با اصحاب رسانه و ارایه دومین گزارش دیوان محاسبات به […]
رییس دیوان محاسبات
بازگشت بیش از ۲۱ میلیارد تومان از دریافتهای نامتعارف
رییس دیوان محاسبات گفت: از ۳۹۷ مدیر دریافتکننده حقوقهای نامتعارف و ناعادلانه، ۱۰ نفر با وجود تذکرات دیوان برای استرداد وجوه، اقدامات لازم را انجام ندادهاند.
به گزارش مهر، عادلآذر در نشست خبری با اصحاب رسانه و ارایه دومین گزارش دیوان محاسبات به مردم در خصوص پرداختهای ناعادلانه و نامتعارف افزود: این پرونده بهصورت جدی از مرداد ماه به دیوان محاسبات واگذار شد.
وی اضافه کرد: از ۳۹۷ مدیر دارای دریافتهای نامتعارف، ۳۸۷ نفر اقدامات لازم را برای استرداد جمعاً مبلغ ۲۱۴ میلیارد و ۲۷۳ میلیون و ۸۹۶ هزار و ۹۴۷ ریال بابت اضافه دریافتی مازاد بر ۲۰۰ میلیون ریال انجام دادهاند. کار بسیار فشرده، وسیع و فنی در خصوص ابعاد، محتوای پرونده و تعداد افراد مشمول حقوقهای نامتعارف و مبلغی که دریافت کردند انجام گرفته است.
رییس دیوان محاسبات با اشاره به اینکه این دومین گزارشی است که از سوی دیوان ارایه میشود گفت: گزارش اول در صحن علنی مجلس قرائت شد و امروز گزارش دوم را به صورت رسمی از صدا و سیما به مردم تقدیم میکنیم.
عادل آذر گفت: با توجه به پیگیری و چند وجهی بودن این پرونده، حجم فعالیتهایی که باید از نظر فنی، مالی و اداری، حسابرسی، اداری انجام میشد نیازمند زمان زیادی بود اما به واسطه حساسیت مردم به این موضوع، پیگیریهای جدی و همچنین هشدارها و مطالبات به حق مقام معظم رهبری و سران ۳ قوه، دیوان محاسبات رسیدگی به این موضوع را در اولویت قرارداد و در زمانی کوتاه و فشرده، پرونده را به سرانجام رساند.
وی افزود: تقریباً بیش از ۹۳ هزار پرونده مربوط به دستگاههای مختلف حاکمیتی و افراد و مدیران پایه بالا بررسی شده است.
رییس دیوان محاسبات با اشاره به دامنه بررسیها گفت: این بررسیها شامل رؤسای ۳ قوه، سایر مقامات و مدیران وزارتخانهها، سازمانها و مؤسسات دولتی از جمله نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، مجلس، قوه قضاییه و قضات، اعضای هیأت علمی دانشگاهها، هیأت مدیره شرکتهای دولتی مندرج در قانون بودجه کل کشور و همچنین مؤسسات و نهادهایی است که زیر نظر مقام معظم رهبری اداره میشوند.
عادلآذر افزود: در گزارش اول از تعداد بیش از ۹۳ هزار مدیر مشمول این پرونده، تعداد ۳۹۷ مدیر، مشمول مازادی تحت عنوان حقوق نامتعارف شدند یعنی تا سقف ۲۰ میلیون تومان را براساس مصوبه شورای حقوق و دستمزد بهعنوان حقوق متعارف و مازاد آن را حقوق نامتعارف در نظر گرفتیم.
وی گفت: براساس بررسیهای دیوان محاسبات، کل پولی که باید به حسابهای دولتی و خزانه بازگشت داده میشد، مبلغ ۲۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بوده است که در گزارش اول وعده دادیم که در کوتاهترین زمان و تا آخر آبان، این گزارش تهیه و تقدیم مجلس شود.
رییس دیوان محاسبات در ادامه با اشاره به تأخیر ۱۰ روزه در ارایه گزارش دوم گفت: پس از ورود به جزییات، متوجه شدیم موضوع پیچیده است و افراد مصداق حقوق نامتعارف اعتراضات و نکاتی دارند و در خصوص ارقامی که دریافت کردهاند، استدلالات و نکاتی دارند که ما باید به آنها یا نمایندگانشان فرصت دفاع میدادیم.
عادل آذر افزود: در نشستهای دو یا چند نفره و گاهی نشستهای دستگاهی، استدلالات و پاسخهای آنها را شنیده و متوجه شدیم اگر موضوع بخواهد بهصورت اداری حل شود نیازمند زمانی ۹ ماهه است.
وی گفت: با توجه به مطالبات مردمی و بهویژه پیگیری، هشدارها و تذکرات مقام معظم رهبری که پرونده باید سریعا به نتیجه برسد، مجموعه دیوان محاسبات در تلاشی شبانه روزی و البته با تأخیری ۱۰ روزه به وعده خود عمل کرد تا گزارش دوم را تقدیم مردم کند.
رییس دیوان محاسبات با اشاره به حضور در جلسات متعدد با مسؤولان دستگاهها و وزارتخانهها گفت: با حضور در جلسه ستاد مبارزه با مفاسد، گزارش خود را اعلام کردیم و حتی با برخی وزرا، دو تا ۳ جلسه دیدار و گفتوگو داشتیم.
وی گفت: در جریان این دیدارها با معاون اول رییسجمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه نیز دیدار و استدلالات و مستندات خود را مطرح و تلاش کردیم تا این موضوع به سرانجام برسد.
عادل آذر با اشاره به نتیجه این دیدارها گفت: نتیجه آن شد که از ۳۹۷ مدیر، تعداد ۳۸۷ نفر اقدام لازم را برای استرداد جمعاً مبلغ ۲۱۴ میلیارد و ۲۷۳ میلیون و ۸۹۶ هزار و ۹۴۷ ریال بابت اضافه دریافتی، مازاد بر ۲۰۰ میلیون ریال، برگشت دادهاند.
رییس دیوان محاسبات تأکید کرد: این مبلغ معادل ۹۲ درصد کل مبلغ ۲۳۳ میلیارد و ۶۲۷ میلیون و ۷۸۳ هزار و ۳۵۰ ریال مطالبه بوده است.
نام مدیرانی که با دیوان محاسبات همکاری نکردهاند اعلام میشود
رییس دیوان محاسبات گفت: از ۳۹۷ مدیر دریافتکننده حقوقهای نامتعارف و ناعادلانه، ۱۰ نفر به رغم تذکرات دیوان محاسبات برای استرداد وجوه، اقدامات لازم را انجام ندادهاند.
عادل آذر در نشست خبری خود افزود: متأسفانه به رغم پیگیریها، بررسیها و مشاورههای دیوان محاسبات، ۱۰ مدیر به این تذکرات توجه نکرده و مبلغ دریافت شده را باز نگرداندهاند.
وی با اشاره به نام اشخاصی که وجوه دریافت شده را مسترد نکردهاند اظهار داشت: این افراد شامل مدیرعامل و یک نفر اعضای هیأت مدیره سابق بانک ملت، مدیرعامل و دو نفر اعضای هیأت مدیره سابق و ۳ نفر از اعضای هیأت مدیره فعلی بانک قرضالحسنه مهر ایران، مدیرعامل فعلی شرکت مدیریت طرحهای صنعتی و مدیرعامل سابق شرکت آلومینیم المهدی هستند.
عادل آذر افزود: مابهالتفاوت مبلغ ۲۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان یعنی حدود دو میلیارد تومان ازجانب این افراد بازگشت داده نشده است.
وی در ادامه با اشاره به نحوه ارایه گزارش دیوان محاسبات به مجلس شورای اسلامی گفت: گزارش کامل و مستند قطعا به مجلس شورای اسلامی ارایه خواهد شد.
رییس دیوان محاسبات افزود: با توجه به اینکه دیوان محاسبات بازوی نظارتی حاکمیت در قوه مقننه است، این گزارشها را به صورت مستند تقدیم رییس مجلس شورای اسلامی خواهیم کرد و بنا بر تشخیص ایشان در صحن علنی مجلس مطرح و یا به کمیسیونهای تخصصی مانند کمیسیون برنامه و بودجه ارسال میشود و در نهایت اگر تشخیص دادند، گزارش در صحن علنی مجلس نیز قابل قرائت است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.