ناصربهزادفر- تنگ بانویزه در منطقه چوار در استان ایلام واقع است. طول تنگ در حدود ۶۰۰ متر و در ارتفاع ۶۱۴ متری از سطح دریا واقع شده است. طول دیوارههای تنگ در حدود ۶۰ متر است که در اثر جریانات فرسایشی رودخانهای گوگردی ایجاد شده است. تنگهها و شیارهای فرسایشی از منابع عمده و ژئوتوریسمی […]
ناصربهزادفر- تنگ بانویزه در منطقه چوار در استان ایلام واقع است. طول تنگ در حدود ۶۰۰ متر و در ارتفاع ۶۱۴ متری از سطح دریا واقع شده است. طول دیوارههای تنگ در حدود ۶۰ متر است که در اثر جریانات فرسایشی رودخانهای گوگردی ایجاد شده است. تنگهها و شیارهای فرسایشی از منابع عمده و ژئوتوریسمی در استان ایلام محسوب میشوند. داخل آن روخانهای جاری است که حداکثر آب آن در زمستان و بهار و حداقل آن در تابستان است. علت اصلی پیدایش آنها فعالیتهای تکتونیکی، فرسایش و عمل انحلال است. جنس سنگهای مسیر تنگه از آهک با ترکیبات کربنات کلسیم است.
عملکرد پدیده فرسایش به ویژه انحلال، وضعیت خاص، اختلاف ارتفاع و شیب تند بخشهای بالا و پاییندست در کنار سایر عوامل طبیعی از جمله بارش و پوشش گیاهی متنوع دست به دست هم دادهاند تا این اثر طبیعی شکل گیرد. عملکرد آبهای سطحی و زیرزمینی در قالب انحلال این درز و شکاف را عمق بخشیدهاند و طی سالیان طولانی آنرا به شکل یک اثر کمنظیر طبیعی درآوردهاند. تنگ بانویزه اثر طبیعی زیبایی است که به علت ویژگیهای خود به غنای طبیعت استان ایلام افزوده است. ویژگیهای ارتفاعات، وجود قسمتهای کوهپایهای و دامنهای، شیبهای تند و ملایم مناطق اطراف، وضعیت دیدنی صخرهها، وجود چشمهها و… باعث شدهاند تا چشماندازی بدیع و چشمنواز در این خطه از ایران شکل گیرد.
مسیر دسترسی
دسترسی به تنگ بانویزه از طریق جاده ارتباطی شهرستان ایلام به مهران، جاده فرعی روستای بانویزه میسر است.
تنگ بانویزه در فاصله ۱۰۰ متری جنوب روستای بانویزه قرار گرفته است.
منابع:
کویرها و بیابانهای ایران
محمد ناصرمنش
محسن ادیب
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.