لزوم ارایه چارچوب مشخص برای صدور کارت بازرگانی

لزوم ارایه چارچوب مشخص برای صدور کارت بازرگانی کارشناسان معتقدند تعیین چارچوب‌های مشخص برای صدور کارت بازرگانی و اعمال نظارت‌های دقیق موجب می‌شود تا از سودجویی برخی افراد در این حوزه جلوگیری شود. محسن‌بیگلری، عضو کمیسیون برنامه ‌و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران با بیان این‌که خرید و فروش کارت‌های بازرگانی […]

لزوم ارایه چارچوب مشخص برای صدور کارت بازرگانی

کارشناسان معتقدند تعیین چارچوب‌های مشخص برای صدور کارت بازرگانی و اعمال نظارت‌های دقیق موجب می‌شود تا از سودجویی برخی افراد در این حوزه جلوگیری شود.

محسن‌بیگلری، عضو کمیسیون برنامه ‌و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران با بیان این‌که خرید و فروش کارت‌های بازرگانی به یک پدیده رایج در اقتصاد تبدیل شده، اظهار‌ کرد: برخی واسطه‌ها و دلالان با مبلغ ناچیزی اقدام به خرید و سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی می‌کنند.

وی افزود: در برخی مواقع کارت‌های بازرگانی روستاییان و افرادی که سرمایه چندانی ندارند برای واردات کالاهای لوکس و فرار مالیاتی مورد سودجویی دلالان قرار می‌گیرد.

بیگلری با بیان این‌که خرید و فروش کارت‌های بازرگانی مشکلات متعددی را رقم زده، تصریح‌ کرد: با این وجود لازم است که خاطیان امر شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شوند.

عضو کمیسیون برنامه ‌و بودجه در پاسخ به این سؤال که اتاق بازرگانی باید چه اقداماتی در راستای جلوگیری از سوءاستفاده به عمل آورد، اظهار ‌کرد: اتاق بازرگانی باید براساس چارچوب‌های مشخصی اقدام به صدور کارت نماید تا با اعمال نظارت‌های دقیق از سود‌جویی برخی افراد جلوگیری شود.

واردات بی‌رویه با کارت‌های بازرگانی

رضامقدس، کارشناس اقتصادی نیز در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص صدور کارت‌های بازرگانی گفت: باید برای صدور این نوع کارت‌‌ها چارچوب مشخص و مدونی تدوین شده و در اختیار افرادی قرارگیرد که صلاحیت‌های لازم را دارند.

وی با اشاره به سوءاستفاده‌ها از کارت‌های بازرگانی اظهار ‌کرد: باید ارزیابی‌های مناسبی برای صدور کارت صورت گرفته و برای تمدید آن‌، شناسایی شخصیت حقیقی افراد برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده امری الزامی است.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: در سال‌های گذشته حجم واردات کالاهای غیرضروری و لوکس به وسیله این کارت‌‌ها قابل‌توجه بوده و این به دلیل نبود چارچوب و الگوی مناسب استفاده از آن است.

مقدس تأکید ‌کرد: صدور این کارت‌‌ها باید در راستای تحقق اهداف کلان اقتصاد کشور، سند چشم‌انداز و برنامه‌های توسعه‌ای انجام شود و در غیر این ‌صورت واردات بی‌رویه با کارت بازرگانی خسران بزرگی را برای کشور به بار خواهد آورد.

وی در پایان بیان ‌کرد: وزارت بازرگانی و مجلس شورای اسلامی باید با تدوین قانون و نظارت صحیح مانع سوءاستفاده از این کارت‌‌ها شوند تا استفاده مناسب از آن موجب رشد اقتصادی کشور شود.

اصلاح زیرساخت‌های تجاری و چارچوب صدور کارت بازرگانی

کاظم سلیمی، کارشناس اقتصادی هم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص کارکرد کارت‌های بازرگانی گفت: در همه کشورهای جهان کارت‌های بازرگانی ابزاری برای توسعه تجارت‌ و بازرگانی بوده اما در کشور ما از این ابزار به عنوان رانت استفاده می‌شود.

وی افزود: زیرساخت‌های تجاری و بازرگانی درست تعریف نشده به همین جهت ابزارهایی مانند کارت بازرگانی اهرمی مسموم و کاذب شده‌اند.

این کارشناس اقتصادی تصریح ‌کرد: ۶۰ درصد کارت‌های بازرگانی در وجاهت جایگاه کارشناسی خود استفاده نمی‌شود و دلیل این امر نبود شاخص‌‌ها و معیار‌ها و الگوی مناسب استفاده است.

سلیمی با اشاره به این‌که در استفاده از این کارت‌‌ها خلاف قانون عمل می‌شود، اظهار کرد: دستگاه‌های اجرایی برای صدور کارت بازرگانی با هم هماهنگی لازم را ندارند و برخی افراد از این موضوع سوءاستفاده می‌کنند.

 

وی در پایان تأکید ‌کرد: اصلاح زیرساخت‌های تجاری و تدوین چارچوب مناسب برای صدور کارت بازرگانی می‌تواند در بهبود روند توسعه تجارت کمک شایانی کند.