فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال: پول کشور نباید انحصاری باشد!

فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال، معتقد هستند که نباید یک نوع پول در کشور وجود داشته باشد و آن هم در انحصار دولت باشد، زیرا این موضوع باعت می‌شود رقابت از بین برود و فساد در بازار مالی به‌وجود بیاید. به گزارش پیوست، در پنل «تکامل پول در عصر کریپتونومی»، امیررضا عبدلی؛ مترجم و پژوهشگر اکوسیستم […]

فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال، معتقد هستند که نباید یک نوع پول در کشور وجود داشته باشد و آن هم در انحصار دولت باشد، زیرا این موضوع باعت می‌شود رقابت از بین برود و فساد در بازار مالی به‌وجود بیاید. به گزارش پیوست، در پنل «تکامل پول در عصر کریپتونومی»، امیررضا عبدلی؛ مترجم و پژوهشگر اکوسیستم درباره پول رسمی کشور، گفت: نباید اصرار داشته باشیم در هر کشور پول رسمی همان کشور استفاده شود. وقتی انحصار در ارائه کالا و خدمات وجود داشته باشد، کیفیت کالا و خدمات کاهش پیدا می‌کند. او درباره مزیت پول خصوصی در کشور، توضیح داد: مزیت پول خصوصی، حق انتخاب است که رفاه را افزایش می‌دهد. اگر پول‌‌ها را می‌شد موازی پیش برد، مردم اگر از پولی ناراضی بودند سمت پول دیگری می‌رفتند و این موضوع مفهوم رقابت هم به وجود می‌آورد. عبدلی؛ درباره کریپتوکارنسی ادامه داد: کریپتوکارنسی خلق مفهوم کرده است. درواقع ارزی وجود دارد که وابسته به دولت نیست. در مراحل بعدی باید از خلاقیت تکنولوژیک به انقلاب حقوقی برسیم.

اسلحه دولت پول است

در ادامه نشست، امیرحسین خالقی؛ پژوهشگر اقتصاد سیاسی، گفت: بزرگ‌ترین اسلحه دولت پولی است که در دسترس دارد. استفاده از پول خصوصی یک ضرورت اخلاقی است. اینکه قدرت پول را به دولت بدهیم خطرناک است. اگر کار دست بازار سپرده شود فساد کمتر می‌شود و شرایط بهتر است. اگر جایی برای آزادی باشد آن در حوزه رمزارز‌هاست. نیما نامداری؛ مدیرعامل مجموعه کارنامه، در این باره گفت: پول نوعی کالاست و انحصار هر کالا آسیب‌زننده است. پول خوب پولی است که راحت مبادله شود. مثل سکه که امنیت بالایی هم دارد. پول دولتی خوب نیست زیرا ارزش آن تغییر پیدا می‌کند. تضعیف پول با خلق پول آسیب زننده است. نامداری؛ درباره کریپتو، ادامه داد: کریپتو هم نوسان قیمت زیاد دارد اما نه بیشتر از ریال. پول دولتی ناسالم است. دولت نهاد ثالث اعتماد بخش است. تورم بلندمدت بد‌ترین اتفاق است که ما در چهار دهه اخیر با آن مواجه هستیم. او درباره دلیل این موضوع، گفت: انحصارزدایی از عرضه پول دلیل این موضوع است. کریپتو هنوز نتوانسته است وارد مبادلات شود یا درصد آن بسیار پایین است. نوسان ارز در کارکرد مبادلاتی نقطه ضعف کریپتو است. رمزارز در اقتصادهای بسته بیشتر نتیجه می‌دهد.