هانیه قنادزاده ـ در دل خلیج همیشه فارس جواهری به نام ماهی تُن وجود دارد. جواهری که طی چند روز ارزشش را به مروارید عوض کرده و با افزایش قیمتش بسیاری را از دیدنش بر سر سفرهها محروم کرده است! حتماً طی هفتهای که گذشت خبر افزایش مجدد قیمت تن ماهی را شنیدهاید؛ افزایشی که […]
هانیه قنادزاده ـ در دل خلیج همیشه فارس جواهری به نام ماهی تُن وجود دارد. جواهری که طی چند روز ارزشش را به مروارید عوض کرده و با افزایش قیمتش بسیاری را از دیدنش بر سر سفرهها محروم کرده است! حتماً طی هفتهای که گذشت خبر افزایش مجدد قیمت تن ماهی را شنیدهاید؛ افزایشی که البته از اول سال برای بار سوم به صورت رسمی رخ داد! البته که افزایش قیمتها در ایران امری عادی است و تقریباً هیچ دولتی نتوانسته تا افسار، غول بیشاخ و دم تورم را بکشد! مشاهدات میدانی نشان میدهد اخیراً بیشتر برندهای کنسرو تُن ماهی ساده، بدون افزودنی و در روغن معمولی را با قیمت مصرفکننده ۷۹٫۹۰۰ تومان روی قوطی، عرضه میکنند که از آخرین نرخ مصوب اعلام شده برای این محصول بالاتر است، اما در برخی سوپرمارکتها این محصول ۱۰ هزار تومان گرانتر یعنی با قیمت ۸۹ هزار تومان به فروش میرسد و قیمت انواع طعمدار و دارای افزودنی مثل فلفلی یا تن ماهی در روغن زیتون، بعضاً و در برخی برندها از ۱۰۰ هزار تومان هم گذشته است!
علل افزایش قیمت تن ماهی
در همین رابطه، داود فکوری؛ رئیس اتحادیه سوپرمارکتها و مواد پروتئینی تهران، میگوید: تن ماهی از ابتدای سال تاکنون سه مرتبه گران شده و الان به ۹۹ هزار تومان رسیده است. رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران نیز، گفت: در حالحاضر قیمت ماهی تن وارداتی که کیفیت بهتری هم نسبت به ماهی صید داخل دارد، ارزانتر از ماهی صید داخل برای تولیدکنندگان کنسرو ماهی تن تمام میشود. محمد مختاریانی؛ نائبرئیس سندیکای صنایع کنسروسازی ایران، آنچه سببساز این گرانی مستمر شده است را توضیح داد و گفت: چیزی که بیش از هر عامل دیگری بر قیمت کنسرو ماهی تن تأثیر میگذارد، قیمت خود ماهی است. سال گذشته در همین فصل هر کیلو ماهی صید داخل ۵۲ هزار تومان قیمت داشت، در حالی که الان قیمت آن به حدود ۱۵۴ هزار تومان رسیده و حدود سه برابر شده است. در سال گذشته به واردات ماهی ارز ۲۸۵۰۰ تومانی اختصاص پیدا میکرد که این امتیاز هم در ماههای آخر سال پیش حذف شد، حتی واردات قوطی کنسرو هم مشمول دریافت ارز ۲۸۵۰۰ تومانی بود، اما الان واردات قوطی با ارز تالار دوم که حدود ۴۲۰۰۰ تومان قیمت دارد، صورت میگیرد. مجموع این عوامل به افزایش پلکانی قیمت کنسرو ماهی تُن انجامیده و در همین حال مکاتبات سندیکا با شیلات و تعزیرات نیز در توقف این جریان صعودی تأثیر نداشته است. در این میان، بازنده اصلی این داستان تولیدکنندگان هستند. باید بررسی شود قیمت واقعی هر کیلو ماهی تن صید داخل چقدر است و این کار برعهده سازمانهایی است که وظیفه ذاتی آنها احصای قیمت تمامشده است، بهطور مثال سازمان حمایت از مصرفکننده این وظیفه را برعهده دارد.
دیدگاه بسته شده است.