شرکت‌های دولتی بیش از ۷ صدهزار میلیارد تومان از بودجه سال ۹۶ را می‌بلعند

شرکت‌های دولتی بیش از ۷ صدهزار میلیارد تومان از بودجه سال ۹۶ را می‌بلعند عضو هیأت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: همانند گذشته بودجه جاری کشور زیاد بوده و در بودجه ۹۶ حدود ۸۶ درصد است. به گزارش خانه ملت، سیدحسن‌حسینی‌شاهرودی با اشاره به در نظر گرفتن قیمت ۳۳۰۰ تومانی برای ارز در بودجه سال […]

شرکت‌های دولتی بیش از ۷ صدهزار میلیارد تومان از بودجه سال ۹۶ را می‌بلعند

عضو هیأت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: همانند گذشته بودجه جاری کشور زیاد بوده و در بودجه ۹۶ حدود ۸۶ درصد است.

به گزارش خانه ملت، سیدحسن‌حسینی‌شاهرودی با اشاره به در نظر گرفتن قیمت ۳۳۰۰ تومانی برای ارز در بودجه سال ۹۶ گفت: دولت ادعا دارد که قصد تک نرخی کردن ارز دارد و این با شرایط اقتصادی و سیاسی کنونی امکان‌پذیر نیست و نمی‌توان به آن ثبات بخشید و دولت تنها می‌تواند نرخ دولتی را به نرخ آزاد نزدیک کند و در شرایطی که قیمت ارز به ۳۹۰۰ رسیده قیمت دولتی با قیمت بازار باید تطابق پیدا کند.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که بانک مرکزی نتوانسته قیمت ارز را کاهش دهد و تنها توانسته ثباتی نسبتی به این بازار دهد، افزود: البته در یک ماه اخیر بازار ارز نوساناتی داشته و قیمت دولتی غیرواقعی بوده و ایجاد رانت و فساد می‌کند و باید نرخ ارز سریع‌تر تک نرخی شده و به صورت واقعی در بودجه تنظیم شود.

دولت با تعیین نرخ ۳۳۰۰ تومانی ارز خود را به نرخ بازار آزاد نزدیک کرده است

حسینی‌شاهرودی با اشاره به این‌که دولت با تعیین نرخ ۳۳۰۰ تومانی ارز خود را به بازار آزاد نزدیک کرده است، ادامه داد: فساد و رانتی که با ارز تک نرخی ایجاد می‌شود بهتر از تورمی است که با افزایش قیمت دلار ایجاد می‌شود.

وی با بیان این‌که اگر مقرر شده یارانه‌ای به صنعت داده شود، باید به صورت ریالی یارانه پرداخت شده و هزینه انرژی کاهش داده شود، یادآور شد: دولت برای کنترل ارز باید قیمت دولتی و آزاد را یکسان کند و تزریق ارز در بازار را بیش‌تر کند و سازوکار اقتصادی نظام ارزی کشور را سامان داده تا نابسامانی در آن ایجاد نشود و بانک مرکزی به عنوان متعادل‌کننده بازار ارز تقویت‌ شده و حضور آن پررنگ‌تر شود.

دولت باید خود را تکانده و کوچک و چابک شود

حسینی شاهرودی با اشاره به نقاط منفی بودجه سال ۹۶ افزود: متأسفانه همانند گذشته بودجه جاری کشور زیاد بوده و در بودجه ۹۶حدود ۸۶ درصد است و حدود ۱۴ درصد مربوط به تملک دارایی است و دولت حجم زیادی از بودجه را می‌بلعد، تا برای ۱۴ درصد کار کند که براساس سابقه سنواتی این ۱۴ درصد هیچگاه محقق نشده است.

 

عضوهیأت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که دولت باید خود را بتکاند و کوچک و چابک کند، تصریح کرد: دولت هر روز بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود، خصوصاً حجمی عظیم بیش ۷ صدهزار میلیارد تومان فقط در شرکت‌ها و مؤسسات وابسته به دولت هزینه می‌شود و بیش از ۷۰ درصد اعتبار دولت برای شرکت‌های دولتی انتفاعی بوده، که رقم بسیار بزرگی است.