سخنگوی صنعت آب خبر داد

تدوین دستورالعمل مهار سیلاب‌های ورودی به دریا

سخنگوی صنعت آب کشور، گفت: دستورالعمل مهار سیلاب‌های ورودی به دریا در شمال و جنوب کشور تدوین می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نیرو، فیروز قاسم‌زاده، افزود: وزارت نیرو با هدف استفاده حداکثری از سیلاب‌‌ها و طغیان‌های ناشی از بارش در رودخانه‌ها و مسیل‌های منتهی به دریا در شمال و جنوب کشور، دستورالعمل […]

سخنگوی صنعت آب کشور، گفت: دستورالعمل مهار سیلاب‌های ورودی به دریا در شمال و جنوب کشور تدوین می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نیرو، فیروز قاسم‌زاده، افزود: وزارت نیرو با هدف استفاده حداکثری از سیلاب‌‌ها و طغیان‌های ناشی از بارش در رودخانه‌ها و مسیل‌های منتهی به دریا در شمال و جنوب کشور، دستورالعمل مهار آب‌های ورودی به دریا را تدوین می‌کند. وی ادامه ‌داد: با توجه به اینکه حجم قابل‌توجهی از روان‌آب‌های تولیدی در پهنه سرزمینی ایران به صورت سیلاب وارد دریا می‌شود و این آب نسبت به آب دریا کیفیت بسیار مناسبی دارد، مهار این آب‌‌ها و هدایت آن‌ها به محل مصرف می‌تواند گزینه بسیار مناسبی در مقایسه با آب شیرین‌کن‌های دریا محسوب شده و به لحاظ اقتصادی دارای صرفه بسیار بالایی باشد. سخنگوی صنعت آب، خاطرنشان ‌کرد: وزارت نیرو در راستای استفاده بهینه از این منابع آبی و در کنار شیرین‌سازی و انتقال آب دریا، مطالعات فنی را در این زمینه انجام داده و طرح‌‌ها و روش‌های استحصال این آب‌‌ها را شناسایی کرده است. قاسم‌زاده؛ گفت: اکنون تدوین دستورالعملی درباره چگونگی واگذاری مجوز استفاده از این آب‌‌ها به مصرف‌کنندگان به‌ویژه در قالب طرح‌های سرمایه‌گذاری در حال پیگیری است.

رشد ۸ درصدی ورودی آب به مخازن سدهای کشور

سخنگوی صنعت آب کشور، همچنین، میزان آب ورودی به سدهای کشور از ابتدای سال آبی (اول مهر ۱۴۰۲) تا تاریخ ۱۸ آذر را معادل سه میلیارد و ۷۱۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: این میزان نشانگر رشد هشت درصدی ورودی آب به سد‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. قاسم‌زاده؛ افزود: ورودی سدهای کشور از سه میلیارد و ۴۴۰ میلیون مترمکعب در سال گذشته به سه میلیارد و ۷۱۰ میلیون مترمکعب افزایش ‌یافته است. وی درباره خروجی سدهای کشور، ادامه ‌داد: خروجی سدهای کشور از چهار میلیارد و ۵۵۰ میلیون مترمکعب در سال آبی گذشته به حجم پنج میلیارد و ۵۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است که نشانگر رشد ۲۲ درصدی میزان تأمین مصارف از محل سد‌ها نسبت به سال گذشته است. سخنگوی صنعت آب، موجودی مخازن سدهای کشور را در تاریخ ۱۸ آذرماه با ۴۰ درصد پرشدگی، معادل ۱۹ میلیارد و ۸۶۰ میلیون مترمکعب برشمرد و گفت: این میزان در سال گذشته ۱۸ میلیارد و ۲۰ میلیون مترمکعب بوده که نشانگر ۱۰ درصد رشد نسبت به سال گذشته است. قاسم‌زاده؛ با اشاره وضعیت سدهای برخی حوضه‌های آبریز، اضافه‌کرد: ۱۳ سد مهم حوضه آبریز دریاچه ارومیه حدود ۲۳ درصد پُرشدگی دارد که نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد کاهش داشته است. وی افزود: از مجموع پنج سد تأمین‌کننده آب شرب تهران نیز در کل ۱۶ درصد پرشدگی دارند که نشانگر سه درصد افزایش نسبت به سال گذشته است. سخنگوی صنعت آب، درباره تحقق‌ نیافتن پیش‌بینی‌های پربارشی در فصل پاییز و ضرورت تداوم الگوهای مدیریت مصرف در سطح کشور، از برنامه‌ریزی دقیق و کارشناسانه مدیریت منابع سد‌ها خبر داد.