انجام بررسی‌های لازم برای برگزاری مناقصات اپراتورهای خصوصی رادیوترانک

رییس رگولاتوری اعلام کرد انجام بررسی‌های لازم برای برگزاری مناقصات اپراتورهای خصوصی رادیوترانک بیش از دو سال از صدور مجوز اپراتور رادیوترانک می‌گذرد اما تاکنون به گفته رییس سازمان تنظیم مقررات رادیویی خدمات رادیوترانک تنها در ۱۶ استان کشور ارایه شده و پیش از این مشکلاتی بر سر راه این بخش بوده است. به گزارش […]

رییس رگولاتوری اعلام کرد

انجام بررسی‌های لازم برای برگزاری مناقصات اپراتورهای خصوصی رادیوترانک

بیش از دو سال از صدور مجوز اپراتور رادیوترانک می‌گذرد اما تاکنون به گفته رییس سازمان تنظیم مقررات رادیویی خدمات رادیوترانک تنها در ۱۶ استان کشور ارایه شده و پیش از این مشکلاتی بر سر راه این بخش بوده است.

به گزارش ایسنا، درباره ماهیت سیستم‌های رادیوترانک می‌توان گفت سیستم‌های رادیوترانک مشابه سیستم‌های تلفن راه دور هستند که با بهره‌گیری از آنها مشترکان می‌توانند از یک کانال یا فرکانس به‌صورت مشترک استفاده کنند.

در این روش تجیهزات جانبی شامل تکرارکننده‌های رادیویی، ایستگاه‌های اصلی و آنتن‌ها به‌صورت مشترک استفاده می‌شود و در نهایت هزینه‌های اصلی کاهش پیدا می‌کند البته این سیستم‌ها در ابتدای به‌کارگیری برای ارتباطات سیار استفاده می‌شد اما باتوجه به باند فرکانسی در دسترس در محدوده UHF, VHF، ۸۰۰MHz و ۹۰۰MHz با شرایطی می‌توان برای مخابرات ثابت هم آنها را مورد استفاده قرارداد.

اما در ایران در سال ۱۳۹۳ از سوی وزارت ارتباطات پروانه رادیو ترانک عمومی به کنسرسیوم برنده اعطا شد و این‌گونه اعلام شد که خدماتی که دارنده پروانه باید از طریق شبکه ارایه کند، مکالمه پایانه بی‌سیم با پایانه بی‌سیم، مکالمه پایانه بی‌سیم با سایر شبکه‌های تلفنی، مکالمات گروهی، مکالمات اضطراری، مکالمه پایانه بی‌سیم با اپراتور، ارسال و دریافت داده در شبکه با سرعت حداقل kbs6.5، خدمت داده کوتاه و قابلیت ایجاد شبکه‌های مجازی خصوصی را شامل می‌شود.

پس از دریافت این پروانه نیز مدیران شرکت دریافت‌کننده در نشستی مطبوعاتی به ارایه توضیحاتی درباره چشم‌انداز فعالیت‌های خود پرداخته و اعلام کردند: در تمام دنیا بازار مخابرات به دو بخش مخابرات عمومی و حرفه‌ای تقسیم می‌شود. در ارتباط با بخش مخابرات حرفه‌ای مصرف‌کنندگان خدمات ارتباطی به واسطه مشاغل خود نیاز به برقراری تماس‌های صوتی و غیره دارند که به این افراد کاربران حرفه‌ای گفته می‌شود.

نوید میرمطهری، معاون بررسی‌های فنی شرکت خدمات جامع آوای ارتباطات نوین خاورمیانهـ همچنین عنوان کرد: قطعا برای ارایه این خدمات ما مخاطبان خاصی را خواهیم داشت که از میان این مخاطبان می‌توان به بخش‌هایی مانند سازمان‌های دولتی، بیمارستان‌ها، اورژانس، آتش‌نشانی، شرکت‌های حمل‌ونقل و صنعت هوایی، نفت و گاز و… اشاره کرد.

وی ادامه داد: تاکنون در کشور ما در حوزه پروانه‌های رادیویی در باندهای UHF و VHF پروانه صادر می‌شد اما نیاز به این بود که با توجه به اهمیتی که دسترسی به فضای فرکانسی دارد و در عین حال محدودیتی که در این فضا وجود دارد طیف دیگری نیز در نظر گرفته شود که حال با صدور این پروانه می‌توان برای برخی خدمات به فرکانسی خاص دسترسی داشت.

سیدایمان میری، مدیرعامل شرکت خدمات جامع آوای ارتباطات نوین خاورمیانه  نیز به پرداخت حق امتیاز که با مبلغی حدود ۱۵ میلیارد تومان همراه بوده اشاره کرد و گفت: بی شک در این زمینه بازار بکری وجود دارد اما با این حال تعداد مشترکان این حوزه طیف خیلی وسیعی نخواهد بود.

وی همچنین اظهار کرد: ما براساس پروانه صادره موظف هستیم در یک چارچوب زمانی خاص به ارایه سرویس‌های خود بپردازیم که در حال حاضر از این برنامه زمانی جلوتر هستیم و فکر می‌کنم تا پایان شهریور ماه امسال برخی شهر‌ها را به‌طور آزمایشی تحت پوشش این شبکه خواهیم برد و امیدواریم در زمان مقرر سرویس‌های مربوطه ارایه شود.

مدیرعامل شرکت خدمات جامع آوای ارتباطات نوین خاورمیانه با تأکید بر این‌که سال‌ها است در حوزه ارتباطات بحث مکالمه سوددهی خود را از دست داده و درآمدزایی آن رو به کاهش است گفت: بر همین اساس، ما تلاش داریم بسته‌های مختلفی را به‌کاربران خود ارایه کنیم که پس از ارایه خدمات توضیحاتی بیش‌تری درباره این بسته‌ها داده خواهد شد.

وی یادآور شد: براساس پروانه این شرکت موظف است ظرف مدت دو سال ۸۰ درصد مراکز استان‌های کشور و منطقه عسلویه را تحت پوشش خود قرار دهد.

حال بیش از دو سال از اعطای این پروانه می‌گذرد و همچنان ارایه خدمات رادیو ترانک در بسیاری استان‌ها تجربه نشده و به گفته معاون وزیر ارتباطات تنها ۱۶ مرکز استان امکان بهره‌مندی از این خدمات را دارند. اما علی‌اصغرعمیدیان درباره چرایی این موضوع نیز توضیحاتی ارایه کرده که شاید تا حدی بتوانند این تأخیر را توجیه کنند.

 

رییس سازمان تنظیم مقررات در همایشی که چندی پیش با حضور فعالان بخش خصوصی حوزه فاوای کشور برگزار شده بود در پاسخ به پرسشی مبنی بر عدم ارایه خدمات از سوی اپراتور رادیوترانک و عدم رسیدگی رگولاتور اظهار کرد: براساس پروانه‌ای که برای این شرکت صادر شده بود، فرکانسی در نظر گرفته بودیم که این فرکانس پیش‌تر توسط دستگاه‌های حاکمیتی دریافت شده و ما از آن بی‌اطلاع بودیم همین موضوع مشکلاتی ایجاد کرد اما پس از مدتی فرکانس جدیدی به این شرکت اعلام شد و اکنون در ۱۶ مرکز استان خدمات رادیوترانک ارایه می‌شود و برای برگزاری مناقصه اپراتورهای دیگر در این حوزه در حال بررسی‌های لازم هستیم.