وصول بدهی‌های گازی انگلیس به ایران در پیچ و خم مشکلات بانکی ماند

وصول بدهی‌های گازی انگلیس به ایران در پیچ و خم مشکلات بانکی ماند معاون وزیر نفت از اعلام آمادگی شرکت بریتیش‌پترولیوم انگلیس برای پرداخت بدهی‌های گازی ایران خبر داد و گفت: تاکنون به دلیل برخی از مشکلات بانکی، این بدهی‌های گازی پرداخت نشده است. امیرحسین‌زمانی‌نیا در گفت‌وگو با مهر درباره آخرین وضعیت پرداخت بدهی چندین […]

وصول بدهی‌های گازی انگلیس به ایران در پیچ و خم مشکلات بانکی ماند

معاون وزیر نفت از اعلام آمادگی شرکت بریتیش‌پترولیوم انگلیس برای پرداخت بدهی‌های گازی ایران خبر داد و گفت: تاکنون به دلیل برخی از مشکلات بانکی، این بدهی‌های گازی پرداخت نشده است.

امیرحسین‌زمانی‌نیا در گفت‌وگو با مهر درباره آخرین وضعیت پرداخت بدهی چندین میلیون دلاری گازی انگلیس به ایران گفت: مذاکرات متعددی تاکنون با وزارت امور خارجه انگلیس و شرکت بریتیش‌پترولیوم برای وصول بدهی‌های گازی ایران انجام شده است.

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت با اعلام این‌که در حال حاضر شرکت بریتیش‌پترولیوم انگلیس برای پرداخت بدهی‌های گازی ایران اعلام آمادگی کرده و مشکلی ندارد، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل طولانی شدن فرایند وصول بدهی‌های گازی ایران بابت مشارکت در میدان گازی رهوم انگلیس، برخی از مشکلات بانکی بوده است.

این مقام مسؤول با بیان این‌که هم اکنون مقدمات وصول این بدهی گازی از طریق بانک‌های خارجی انجام گرفته است، تأکید کرد: پیش‌بینی می‌شود به زودی این بدهی به حساب شرکت ملی نفت ایران واریز شود.

زمانی‌نیا همچنین در خصوص حجم طلب گازی ایران از شرکت بریتیش پترولیوم انگلیس توضیح داد: طلب‌های گازی ایران رقم بزرگ و قابل‌توجهی نبوده و به چندصد میلیون دلار هم نمی‌رسد.

معاون امور بین‌الملل وزیر نفت خاطرنشان کرد: تا چند هفته آینده این بدهی به‌طور کامل تسویه می‌شود.

در همین حال، علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران هم اخیراً با بیان این‌که منابع مالی حاصل از مشارکت ایران در توسعه و بهره‌برداری میدان گازی رهوم به حساب شرکت ملی نفت واریز شده است، گفته بود که فعلاً امکان برداشت منابع ارزی از حساب شرکت نفت وجود ندارد.

شرکت ملی نفت ایران و بریتیش‌پترولیوم انگلیس از سال ۲۰۰۵ میلادی در توسعه و بهره‌برداری میدان گازی رهوم یک مشارکت و سرمایه‌گذاری مشترک ۶۵۶ میلیون دلاری را در آب‌های ساحلی اسکاتلند در دریای شمال انجام داده است.

میدان گازی رهوم از ظرفیت تولید روزانه ۱۹۰ میلیون فوت مکعب گاز برخوردار بوده که از سال ۲۰۱۰ میلادی با دستور دولت انگلیس و به بهانه تحریم‌ها تولید در این میدان گازی متوقف شد.

در نهایت از ۳ سال گذشته تولید گاز از میدان گازی رهوم در دریای شمال از سر گرفته شد، اما به دلیل تحریم‌ها منابع مالی حاصل از مشارکت شرکت ملی نفت ایران در توسعه و بهره‌برداری این میدان گازی در دریای شمال در حسابی بلوکه شده است.

 

مسؤولان وزارت نفت به شرکت ملی نفت ایران پیش از لغو تحریم‌ها تأکید کرده بودند که با لغو تحریم‌ها و ورود به دوره پسابرجام، پول‌های بلوکه شده گازی ایران حاصل از مشارکت و بهره‌برداری در میدان رهوم رفع توقیف خواهد شد.