همسویی با راه‌آهن برای توسعه در درون و بیرون شهرها

همسویی با راه‌آهن برای توسعه در درون و بیرون شهرها در دنیای امروز حفظ جان مسافر و امانات باری از وظایف مهم شبکه‌های حمل‌ونقلی جهان است به‌خصوص شبکه‌های ریلی که درصد استفاده بهینه از آن‌ها، بیش‌تر از دیگر شبکه‌های حمل‌ونقلی است. اطمینان از ایمن بودن تنها گواه، شاهد و ناظر برای مسافر و توزیع‌کنندگان باری […]

همسویی با راه‌آهن برای توسعه در درون و بیرون شهرها

در دنیای امروز حفظ جان مسافر و امانات باری از وظایف مهم شبکه‌های حمل‌ونقلی جهان است به‌خصوص شبکه‌های ریلی که درصد استفاده بهینه از آن‌ها، بیش‌تر از دیگر شبکه‌های حمل‌ونقلی است. اطمینان از ایمن بودن تنها گواه، شاهد و ناظر برای مسافر و توزیع‌کنندگان باری است که می‌خواهند روی خطوطی سیر و کالا جابه‌جا کنند که در دنیا ایمن بودن آنها ثابت شده است.

بنابراین مسافران در خطی امن حاضر به تردد هستند و توزیع‌کنندگان بار نیز شبکه‌ای را برای جابه‌جایی کالای خود، انتخاب می‌کنند که بتواند با کم‌ترین زمان و هزینه، ایمن‌‌ترین راه را برای آنان ترسیم کند. حال این خطوط باید روز به روز گسترده شوند به‌نحوی‌که بتوانند برای کلان‌شهرهایی چون تهران پایه‌ای شوند برای حمل‌ونقل درون و برون‌شهری.

و فراموش نکنیم کم‌تر از ۱۰ سال با افق چشم‌انداز اولین‌‌ها در جهان و منطقه فاصله داریم که اگر بخواهیم، می‌توانیم شهری را داشته باشیم که نماد ایمنی در حمل‌ونقل ریلی آن پیش‌تر از کشورهای دنیا ارتقا داده و هر فردی نسبت به آن دچار غرور شوند.

علیم‌یارمحمدی، نماینده مردم زاهدان در مجلس با بیان این‌که توسعه حمل‌ونقل ریلی بسیار ضرورت دارد، بیان کرد: با توجه به کمبود منابع مالی در این عرصه در صورتی که بتوانیم سمت‌وسوی سرمایه‌گذاران را به حمایت و سرمایه‌گذاری در این بخش سوق دهیم، به مرور شاهد تحولات مثبتی در عرصه حمل‌ونقل ریلی به‌ویژه در بخش ترانزیت و در نتیجه بازارهای جهانی خواهیم بود.

وی توسعه ریل درون و برون‌شهر را نیازمند همکاری و تعامل بیش‌تر سازمان‌ها و ارگان‌های مرتبط با حمل‌ونقل دانست و افزود: توسعه خطوط حومه‌ای در کلان‌شهر‌ها در کوتاه‌مدت و بلندمدت تأثیرات مثبتی بر رشد اقتصاد ملی، حفظ محیط‌زیست و صرفه‌جویی در مصرف سوخت خواهد گذاشت و سهم حمل‌ونقل ریلی را در حوزه حمل مسافر افزایش خواهد داد.

 

براساس اخبار روابط عمومی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، یارمحمدی در پایان با بیان آن‌که استان‌هایی با ظرفیت بالای مسافر، بایستی از توسعه خطوط ریلی حومه‌ای بهره‌مند شوند، افزود: وسعت زیاد و همچنین تقاضا برای حمل‌ونقل ریلی در اطراف کلان‌شهرها، راه‌آهن را بر آن داشته تا برنامه‌های توسعه‌ای را برای شهرهای بزرگ تدوین و در دستور کارهای خود قرار دهد تا مردم در این مناطق بتوانند با استفاده از حمل‌ونقل ریلی به سهولت تردد کنند.