چالش‌های موجود در استان یزد روی خوش به سرمایه‌گذاران نشان نمی‌دهد

چالش‌های موجود در استان یزد روی خوش به سرمایه‌گذاران نشان نمی‌دهد یزد یک استان صنعتی و معدنی می‌باشد و ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای رونق و توسعه این استان ضروری می‌باشد ولی با شرایط اقتصادی کشور کم‌تر سرمایه‌گذاری ریسک به سرمایه‌گذاری می‌کند. به گزارش مناقصه‌مزایده، مدیر اجرایی مرکز خدمات سرمایه‌گذاری یزد با اشاره به این‌که متقاضیان […]

چالش‌های موجود در استان یزد روی خوش به سرمایه‌گذاران نشان نمی‌دهد

یزد یک استان صنعتی و معدنی می‌باشد و ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای رونق و توسعه این استان ضروری می‌باشد ولی با شرایط اقتصادی کشور کم‌تر سرمایه‌گذاری ریسک به سرمایه‌گذاری می‌کند.

به گزارش مناقصه‌مزایده، مدیر اجرایی مرکز خدمات سرمایه‌گذاری یزد با اشاره به این‌که متقاضیان زیادی برای سرمایه‌گذاری در استان وجود دارد اظهار داشت: عمده سرمایه‌گذاران به ویژه سرمایه‌گذاران خارجی متقاضی سرمایه‌گذاری تولید برق از انرژی خورشیدی هستند.

 محمد دهقان با بیان این‌که برخی متقاضیان موفق به اخذ مجوز سرمایه‌گذاری در خصوص تولید برق از انرژی خورشیدی شدند تصریح کرد: شرکت‌های انگلیسی و آلمانی و برخی دیگر از کشور‌ها از جمله کره علاقه‌مند به فعالیت در تولید برق و انرژی خورشیدی بودند که شرکت بی‌ای‌اس انگلستان با کسب مجوز ۱۰ مگاواتی سرمایه‌گذاری در استان یزد را آغاز کرده است.

وی همچنین با اشاره به فعالیت‌های استان در خصوص جذب سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و توسعه این صنعت افزود: هیأت ایتالیایی ضعف‌هایی را در صنعت گردشگری استان به ویژه در حوزه حمل و نقل دیدند که پیشنهاداتی را برای اصلاح سیستم حمل و نقل با توجه به بافت تاریخی و محلات قدیمی در استان یزد مطرح کردند که در حال بررسی هستیم.

زمین مشکل اصلی سرمایه‌گذاران است

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان یزد با اشاره به تقاضای سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در استان گفت: شرکت‌های سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه‌های مختلف برای سرمایه‌گذاری در استان یزد اعلام آمادگی کردند اما مشکل اصلی آن‌‌ها قراردادهای زمین و پروسه طولانی واگذاری زمین است که برای حل آن در حال رایزنی هستیم

علی‌نمازی با اشاره به این‌که پیگیر بحث واگذاری زمین و حل مشکلات ثبتی شرکت‌ها در استان برای جذب سرمایه‌گذاران هستیم اظهار داشت: بحث اصلی سرمایه‌گذاران در این زمینه در خصوص قراردادهای زمین بازگشت سرمایه است که باید امور ملی اراضی در این زمینه تصمیم‌گیری کند.

وی با تأکید بر این‌که متولی اصلی قرارداد زمین امور ملی اراضی است، گفت: قانون واگذاری اراضی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی با توجه به دوره ۱۵ ساله قرارداد‌ها و خرید ۲۰ ساله انرژی نیاز به اصلاح دارد که در این زمینه باید هیأت وزیران تصویب کنند.

نمازی با اشاره رد برخی از متقاضیان خارجی سرمایه‌گذاری در استان افزود: با اعتبار سنجی متقاضیان خارجی و استعلام‌های مربوطه در زمینه صدور مجوز‌های سرمایه‌گذاری و جلوگیری از هر نوع فسادی جلوگیری شده است.

کمبود بودجه و مکان‌یابی نامناسب

رییس سازمان برنامه و بودجه یزد با اشاره به وجود پروژه‌های متعدد نیمه‌تمام در استان یزد گفت: مکان‌یابی پروژه‌های عمرانی سال‌های گذشته مناسب نیست در دولت قبل پروژه‌های زیادی کلنگ‌زنی و آغاز شده که برای تکمیل آن‌‌ها به اعتبارات زیادی نیاز داریم.

حمیدرضانصیری‌زاده با بیان این‌که تا زمان تکمیل این پروژه‌ها طرح عمرانی جدیدی در استان آغاز نخواهد شد، گفت: براساس بودجه و اعتباری که در دولت و استان داریم نتوانستیم طرح جدیدی را آغاز کنیم.

نصیری‌زاده با تأکید بر این‌که با بودجه‌هایی که الان در اختیار داریم حتی تا ۵ سال آینده هم نمی‌توان پروژه جدیدی آغاز کرد افزود: در بسیاری از نقاط پروژه‌هایی ساخته شده که اصلاً نیازی به احداث در آن محل وجود نداشته است.

وی با بیان این‌که مهاجرت از روستا به سمت شهر افزایش یافته، تصریح کرد: ضریب شهرنشینی به بیش‌ از ۸۵ درصد رسیده است و اقداماتی که برای آبادی روستا‌‌ها و حفظ سکونت مردم در روستا انجام شده بی‌تأثیر بوده است.

نصیری با تأکید بر این‌که هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در برخی پروژه‌ها خروجی قابل قبولی نداشته است گفت: متأسفانه شرایطی پیش آمده که توان تکمیل و بهره‌برداری از پروژه‌های پیشین و یا آغاز پروژه‌های جدید وجود ندارد ضمن این‌که نمی‌توانیم این سرمایه‌ها را ر‌ها کنیم

در حوزه معدن و گردشگری می‌توان در استان سرمایه‌گذاری کرد

 استاندار یزد نیز اظهار داشت: در زمینه توسعه معادن، گردشگری و تولید انرژی خورشیدی گستره وسیعی در استان وجود دارد و در بخش‌های بهداشت و درمان، صنایع های‌تک، علم و فناوری، مراکز علمی و پژوهشی نیز فضای خوبی از نظر کمی و کیفی چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی فراهم شده است.

سیدمحمدمیرمحمدی با بیان این‌که زمینه‌های سرمایه‌گذاری در استان فراوان است، گفت: استان یزد می‌تواند فعالیت‌های بسیار وسیعی در جذب سرمایه‌گذار، ارتباط با دانشگاه، تأمین آب، ساخت آزادراه‌ها، خطوط ریلی و دیگر حوزه‌ها داشته باشد.

وی با اشاره به این‌که گردشگری یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب سرمایه‌گذاری استان یزد است، افزود: یزد استانی گردشگرپذیر است و هر سال نیز آمار گردشگران در حال افزایش است و این روند نیازمند ارتقای زیرساخت‌های گردشگری است به همین دلیل شرایط بسیار خوبی در حوزه سرمایه‌گذاری گردشگری فراهم آمده است.

صنایع مالیات زیادی پرداخت می‌کنند.

رییس هیأت مدیره خانه صنعت معدن استان یزد گفت: جهت‌گیری‌های نادرست مالیاتی و ناعدالتی در اخذ مالیات از بنگاه‌های تولیدی رکودزده‌ این استان، باعث شده که یزد علاوه بر فرارمغز‌ها دچار فرار سرمایه‌ها شود.

سیدعلی‌اکبرکلانتر با بیان این که بیش‌ترین گلایه‌ صنعتگران درمورد چندین برابر شدن میزان نقدینگی مورد نیاز صنعت است، تصریح کرد: افزایش نرخ ارز و شرایط رکود اقتصادی کشور باعث شد تا تولیدکننده‌ها علی‌رغم افزایش هزینه‌های تولید، افزایش بهای تولیدات را نداشته باشد و همین منجر به کاهش نقدینگی آن‌ها شد.

کلانتر افزود: علاوه بر فشارهای ناشی از کمبود نقدینگی که کارفرمایان را در پرداخت دستمزد و پرداخت حق بیمه کارگران به تأمین اجتماعی دچار مشکل کرده بود، تحریم‌های اقتصادی نیز باعث شد تا واحدهای تولیدی کشور قریب ۱۰ سال در تأمین و به روز کردن تکنولوژی‌های خود عقب بیفتند.

رییس هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت استان با بیان این که بخش زیادی از مالیات‌ها از ناحیه صنایع تأمین می‌شود، گفت: اخذ مالیات از صنایع در حالی اتفاق افتاده است صنایع کشورمان در شرایط رکود و تحت فشارهای زیادی قرار دارند.

 

وی تصریح کرد: یزد، استانی صنعتی و معدنی است و با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی، برای توسعه راهی جز این ندارد به همین دلیل نیز در حالی که سهم اشتغال کشور در بخش صنعت ۳۹ درصد است این میزان برای استان یزد قریب ۵۰ درصد است.