ظهور نسل جدید کشتی فرنگی در بوداپست سومین دوره رقابتهای کشتی فرنگی جام باشگاههای جهان نه تنها با قهرمانی شیرین برای نماینده بیادعای ایران همراه بود، بلکه مهمتر از آن عرصهای برای ظهور نسل جدید کشتیفرنگی ایران بود. به گزارش ایسنا، سومین دوره رقابتهای کشتیفرنگی باشگاههای جهان تفاوتهای بسیاری با دو دوره قبل به لحاظ […]
ظهور نسل جدید کشتی فرنگی در بوداپست
سومین دوره رقابتهای کشتی فرنگی جام باشگاههای جهان نه تنها با قهرمانی شیرین برای نماینده بیادعای ایران همراه بود، بلکه مهمتر از آن عرصهای برای ظهور نسل جدید کشتیفرنگی ایران بود.
به گزارش ایسنا، سومین دوره رقابتهای کشتیفرنگی باشگاههای جهان تفاوتهای بسیاری با دو دوره قبل به لحاظ کیفیت تیمهای شرکت کننده و حضور نامداران جهان و المپیک داشت. با نگاهی به ترکیب تیمهای شرکتکننده در این مسابقات دیگر هیچ کارشناسی نمیتوانست با قاطعیت از سومین قهرمانی پیاپی تیم متمول بیمه رازی در این رقابتها حرف بزند.
بیمه رازی هر چند عنوان قهرمانی دو دوره قبل این رقابتها را یدک میکشید اما تفاوت سطح کیفی دورههای قبل این رقابتها با سومین دوره آن نشان میداد این تیم پرمهره به هیچ وجه کار راحتی برای کسب سومین قهرمانی ندارد. در این میان اکثریت کارشناسان هیچ شانسی را برای قهرمانی تیم جوان و بیادعای سینا صنعت ایذه دیگر نماینده ایران در این رقابتها قائل نبودند.
کادر فنی این تیم بدور از هیاهوی رسانهای و جذب ستارههای گرانقیمت به جوانها اعتماد کرد و به حق که جواب این اعتماد از سوی کشتیگیران داده شد.
مهردادمردانی، عبدالمحمدپاپی، علیارسلان، محمدعلیگرایی، عظیمگرمسیری، پژمانپشتام، ماکسیممانوکیان ارمنستانی، داودعابدینزاده، سامانعزیزی، علیاکبرحیدری و زویادی پاتاریدزه گرجستانی، ۱۱ مرد ملکمحمدبویری مربی سازنده خوزستانی در کارزار بوداپست بودند.
سینا صنعت در مرحله گروهی ابتدا تیمهای برکوت قرقیزستان و المپیک لهستان را مقتدرانه و با نتیجه مشابه ۸ بر صفر از پیش رو برداشت و در آخرین دیدار گروهی نیز نماینده روسیه را ۶ بر دو شکست داد تا به عنوان تیم نخست راهی دیدار نیمهنهایی شود و به مصاف بیمه رازی دیگر نماینده ایران در این رقابتها برود.
تصور پیروزی سینا صنعت مقابل تیمی که از چهرههای شاخص داخلی و خارجی بهره میبرد تا حد زیادی دور از انتظار بود و بسیاری از کارشناسان معتقد بودند تیم خوزستانی تا همین جای کار نیز بسیار بیشتر از توقعات کار کرده و باخت مقابل بیمه چیزی از ارزشهای این تیم کم نخواهد کرد.
حضور نفرات باتجربه و عنواندار داخلی و خارجی به نامهای سامانعبدولی نایب قهرمان آسیا، محمدفقیری قهرمان جوانان آسیا، مهدیزیدوند دارنده نقره و برنز آسیا، داووراستفانک صرب قهرمان المپیک ریو، فرشادبلفکه، آرسنجلفالاکیان ارمنستانی قهرمان جهان و نایب قهرمان المپیک لندن، رامینطاهری قهرمان آسیا، حسیننوری نفر اول انتخابی تیم ملی برای حضور در المپیک، ژانبلنیوک اوکراینی قهرمان ۲۰۱۵جهان و نایب قهرمان المپیک ۲۰۱۶، مهدیعلیاری قهرمان بازیهای آسیایی، سیدمصطفیصالحیزاده و امیرقاسمیمنجزی قهرمان آسیا در ترکیب بیمه رازی نشان میداد کفه ترازو به سود این تیم در دیدار نیمه نهایی سنگینی میکند.
نتیجه این مصاف عجیب و دور از انتظار بود چرا که سینا صنعت موفق شد بیمه رازی را مقتدرانه و با حساب ۶ بر دو از پیشرو بردارد و راهی فینال شود. عجیبترین نتایج جایی رقم خورد که علیارسلان چهره جوان کشتی ایران موفق شد داووراستفانک قهرمان المپیک را از پیش رو بردارد و پژمانپشتام کشتیگیر تهرانی نیز در وز ۷۵ کیلوگرم آرسنجلفالاکیان نایب قهرمان المپیک را از پیش رو برداشت. علیاکبرحیدری نیز در وزن ۹۸ از سد مهدی علیاری گذشت تا علیاشکانی، سرمربی تیم ملی از ظهور چهرههای جوان و آیندهدار ایران در کشتی جهان نفس راحتی بکشد و بسیار بیش از گذشته به آینده امیدوار باشد.
دیگر تیم راه یافته به دیدار فینال تیم بیوک شهیر استانبول ترکیه بود که از همان ابتدای مسابقات بسیاری این تیم را شانس نخست قهرمانی میدانستند، چرا که از وجود چهرههای شاخصی چون رضاکایالپ دارنده ۳ مدال طلای جهان و یک نقره و یک برنز المپیک، سلجوق جبی دارنده ۳ مدال طلای جهان و… بهره میبرد.
اما شاگردان بویری آمده بودند تا این بار نیز شگفتیآفرین شوند و جام قهرمانی را بالای سر ببرند. سینا صنعت در این دیدار نیز ۵ بر ۳ به برتری رسید تا باز هم جام قهرمانی در ایران به عنوان مبتکر و گرداننده اصلی این مسابقات بماند.
فراتر از شیرینی این قهرمانی برای کشتی ایران و خوزستان ظهور چهرههایی همچون عبدالمحمدپاپی در ۵۹، علی ارسلان در ۶۶، محمدعلیگرایی و پژمانپشتام در ۷۵ و علیاکبر حیدری در وزن ۹۸ کیلوگرم نشان داد تنها اعتماد به چهرههای جوان میتواند موفقیت کشتی فرنگی ایران در رقابتهای جهانی و المپیک را تضمین کند.
سبک و سیاق جدید در کشتی فرنگی و تغییر قوانین توسط اتحادیه جهانی میطلبد زمینه را برای حضور و ظهور کشتیگیران جوان، با انگیزه و البته فنی در اردوهای تیم ملی فراهم کنیم و با اطمینان حقیقی به آنها و دادن فرصت مناسب، کسب افتخار در میادین جهانی را تضمین کنیم؛ درست همان کاری که ملکمحمدبویری در جام باشگاههای جهان کرد.
دیگر این نامها نیستند که در کشتیفرنگی جهان نقش اصلی را بر روی تشک مبارزه بازی میکنند و قهرمانی سیناصنعت در کشتیفرنگی باشگاههای جهان درس بزرگی برای کشتی ایران داشت و نشان داد اگر چشم به المپیک ۲۰۲۰ داریم راهی جز اعتماد و اطمینان به جوانها نیست.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.