ایران باز هم خط و نشان کشید توافق گازی با هند حاصل نشود؛ «فرزاد B» به مناقصه میرود معاون شرکت نفت با تشریح اختلافات گازی ایران و هند بر سر توسعه یک میدان مشترک، گفت: اگر در مهلت تعیین شده توافق حاصل نشود، برای توسعه فرزاد B مناقصه برگزار میکنیم. غلامرضا منوچهری در گفتوگو با […]
ایران باز هم خط و نشان کشید
توافق گازی با هند حاصل نشود؛ «فرزاد B» به مناقصه میرود
معاون شرکت نفت با تشریح اختلافات گازی ایران و هند بر سر توسعه یک میدان مشترک، گفت: اگر در مهلت تعیین شده توافق حاصل نشود، برای توسعه فرزاد B مناقصه برگزار میکنیم.
غلامرضا منوچهری در گفتوگو با مهر درباره آخرین وضعیت مذاکرات شرکت ملی نفت ایران و شرکت ONGC هند به منظور نهایی کردن قرارداد توسعه میدان مشترک گازی فرزاد B، گفت: هفته گذشته هیأتی از شرکت ONGC هند برای ادامه روند گفتوگوهای توسعه این میدان گازی در خلیجفارس به تهران سفر کرده بود.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه براساس توافق انجام شده مهلت مذاکرات برای نهایی کردن قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد تا پایان سال ۹۵ تمدید شده است، تصریحکرد: در صورتیکه در زمان تعیین شده توافقی برای توسعه این میدان گازی حاصل نشود، توسعه فرزاد از طریق برگزاری مناقصه بینالمللی انجام میشود.
این عضو هیأت مدیره شرکت ملی نفت در خصوص مهمترین اختلافات گازی بین ایران و هند برای توسعه میدان فرزاد B، توضیح داد: هندیها در نشست اخیر خود مدلی برای محاسبه قیمت گاز ارایه کردهاند که درباره مدل ارایه شده با هندیها هنوز اختلاف داریم.
این مقام مسؤول همچنین در خصوص طولانی شدن پروسه مذاکرات با هندیها برای توسعه این میدان مشترک گازی از سال ۲۰۰۱ میلادی تاکنون هم توضیح داد: هندیها برای کشف این میدان چاه حفاری کرده و سرمایهگذاریهایی انجام دادهاند اما به دلیل شرایط تحریم مدتی مذاکرات متوقف ماند.
منوچهری با بیان اینکه هندیها در مذاکرات سرسخت هستند، تأکیدکرد: دور جدید گفتوگوها حدود دو هفته آینده با نمایندگان شرکت ONGC هند برگزار میشود.
علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران هم با اعلام اینکه هماکنون در خصوص مدل فنی توسعه فرزاد B نظرات دو طرف کمی به هم نزدیک است، گفت: اما درباره مدل اقتصادی توسعه میدان اختلاف داریم و مذاکرات ادامه دارد.
بیژن زنگنه وزیر نفت اواسط آبان ماه امسال با تأکید بر اینکه آخرین فرصت را به شرکت ONGC ارایه کردیم تا یک مدل اقتصادی منطقی برای توسعه میدان فرزاد B ارایه کنند، گفته بود: بیش از این منتظر هندیها نمیمانیم و اگر ماه جاری هیأتی که از ONGC هند به تهران میآید، مدل اقتصادی مطلوبی ارایه نکند، تصمیم دیگری خواهیم گرفت.
با گذشت بیش از ۱۴ سال از آغاز مذاکرات شرکت ملی نفت ایران با کنسرسیومی متشکل از ۳ شرکت بزرگ نفت و گاز هند، نشست مشترک بین دو طرف مرداد ماه گذشته در تهران برگزار و در نهایت یک توافق تاریخی شکل گرفته است.
بر این اساس با سفر مدیرعامل و مدیران ارشد شرکت ONGC به عنوان بزرگترین شرکت دولتی نفت هند به تهران و انجام گفتوگوهایی با مسؤولان شرکت ملی نفت ایران، با به پایان رسیدن اختلافات ۱۴ ساله، دو طرف برای توسعه میدان مشترک فرزاد B ایران در آبهای خلیجفارس به توافق رسیدند.
بلوک فارسی حوزهای هیدروکربنی در خلیجفارس شامل میدان نفتی بینالود و میدان گازی فرزاد B است که پس از کشف ذخایر هیدروکربنی در این منطقه، قرارداد توسعه این میدان با کنسرسیومی متشکل از ۳ شرکت دولتی هند در سال ۲۰۰۲ میلادی امضا شد.
در حال حاضر میدان فارسی با در اختیار داشتن ۵۰۸ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی و ۲۱۲ میلیون بشکه میعانات گازی حدود ۲۵ درصد بیش از تولید گاز بزرگترین شرکت هند در جنوب این کشور است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.