سرمایه‌گذاران وارد زیرساخت زنجیره معادن شوند

کرباسیان سرمایه‌گذاران وارد زیرساخت زنجیره معادن شوند  محمدقره‌داغلی- معاون وزیر صنعت معدن و تجارت و رییس هیأت عامل ایمیدرو، از شرکت‌های داخلی و خارجی خواست در امور زیرساخت حوزه معدن و صنایع معدنی ایران، سرمایه‌گذاری کنند. به گزارش مناقصه‌مزایده، مهدی‌کرباسیان که در مراسم آغاز به‌کار دومین اجلاس معدن و صنایع معدنی سخن می‌گفت به برنامه‌های […]

کرباسیان

سرمایه‌گذاران وارد زیرساخت زنجیره معادن شوند

 محمدقره‌داغلی- معاون وزیر صنعت معدن و تجارت و رییس هیأت عامل ایمیدرو، از شرکت‌های داخلی و خارجی خواست در امور زیرساخت حوزه معدن و صنایع معدنی ایران، سرمایه‌گذاری کنند.

به گزارش مناقصه‌مزایده، مهدی‌کرباسیان که در مراسم آغاز به‌کار دومین اجلاس معدن و صنایع معدنی سخن می‌گفت به برنامه‌های افزایش ظرفیت صنایع فولاد، مس، آلومینیم، روی، طلا و… تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه‌های آب، برق، گاز، بندر، نیروگاه و خطوط ریلی و جاده‌ای از اولویت‌های توسعه بخش معدن ایران است. اهمیت این موضوع باعث شد نخستین نشست تخصصی این اجلاس را به موضوع «زیرساخت» اختصاص دهیم.

وی در عین حال درباره برنامه‌های کاهش مصرف انرژی گفت: ایمیدرو به همراه وزارت صنعت معدن و تجارت و دولت از سرمایه‌گذاری در ارایه فناوری‌های جدید به منظور کاهش مصرف انرژی حمایت می‌کند.

کرباسیان ادامه داد: علاقه‌مند به استفاده از فناوری‌هایی هستیم سبب کاهش قابل توجه مصرف آب در صنایع به ویژه صنعت فولاد و بخش معدن شود. به تازگی و در جریان سفر وزیر امور خارجه به شرق آسیا، با شرکت‌های از ژاپن مذاکراتی انجام شده که توانسته‌اند مصرف آب در تولید فولاد را حدود ۵۰درصد کاهش دهند.

وی تأکید کرد: بهینه شدن مصرف انرژی از موضوعات مورد اهمیت ما برای توسعه بخش‌های معدن و صنایع معدنی است بنابراین از سرمایه‌گذاری در فناوری‌های جدید استقبال می‌کنیم.

رییس هیأت عامل ایمیدرو درباره شرایط جذب سرمایه در معادن گفت: با توجه به ذخایر غنی که ایران در اختیار دارد آمادگی برای جذب سرمایه، مشارکت و واگذاری بهره‌برداری از معادن به شرکت‌های خارجی و داخلی را طبق قانون داریم.

وی به اقدامات انجام شده در طرح اکتشافی اشاره کرد و گفت: طی ۳ سال اخیر که برنامه اکتشاف در ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور را آغاز کرده‌ایم، به ذخایر قابل‌توجهی در حوزه‌های سنگ‌آهن (۴۰۰ میلیون) ، مس، طلا، زغال‌سنگ، روی و… دست یافته‌ایم به‌طوری که فقط در حوزه طلا، ۵۰ تن به ذخایر طلای کشور افزوده شده است.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت، خطاب به سرمایه‌گذاران گفت: ایران تنها یک بازار ۸۰ میلیونی نیست، بلکه بازاری با جمعیت نزدیک به ۴۰۰ میلیون نفری پیرامون خود دارد که این امر سبب سودآوری قابل توجه شرکت‌های سرمایه‌گذار می‌شود.

وی مشارکت ۶۷ شرکت خارجی از قاره‌های آسیا و اروپا را به عنوان یک رویکرد مهم دانست و گفت: بسترهای سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی ایران در این اجلاس معرفی و از این طریق با شرکت‌های توانمند خارجی ارتباط برقرار می‌شود.

رییس هیأت عامل ایمیدرو اضافه کرد: سهم بخش‌های مس و آلومینیم به همراه دیگر صنایع از مجموع سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد دلاری بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار است.

هزینه حمل و نقل ریلی برای معادن کاهش یافته است

در ادامه ابراهیم‌محمدی، معاون مدیرعامل شرکت راه‌آهن با اشاره به مزیت‌های حمل و نقل ریلی از کاهش میانگین هزینه‌ها در این حوزه خبر داد.

محمدی با اشاره به وضعیت ریلی ایران گفت: شرکت راه‌آهن توانسته است میانگین هزینه‌های حمل و نقل خود را برای هر تن کالا ۶۰۸ ریال نسبت به گذشته کاهش دهد که در مجموع فعالان بخش معدن می‌توانند ۸۱۰ ریال صرفه‌جویی در هر تن بار در انتقال جابه‌جای کالاهای خود از جاده به ریل داشته باشند.

وی همچنین با اشاره به پتانسیلی که حمل و نقل ریلی می‌تواند در زمینه انتقال ۵۵ میلیون تن فولاد که در برنامه‌ای ۲۰ ساله دیده شده است، داشته باشد، تشریح کرد: برای انتقال ۵۵ میلیون تن فولادی که در طرح جامع فولادی دیده شده است. هماکنون خط آهن ۶۹ میلیارد تن کیلومتری نیز در دست احداث است و پیشنهاد می‌کنیم تا با وضع عوارض بر واردات فولاد بتوانیم هزینه‌های توسعه این طرح ریلی را تأمین کنیم.

محمدی در ادامه توسعه خطوط ریلی مجتمع معدنی سنگان را نیازمند ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری دانست و آن‌را یکی از اولویت‌های شرکت راه‌آهن عنوان کرد و گفت: برای توسعه وضعیت حمل و نقل کالا‌ها و مواد معدنی تلاش داریم تا سرعت عبور و تعداد واگن‌‌ها را افزایش دهیم.

پیگیر بهبود روابط بانکی ایران و روسیه هستیم

همچنین در حاشیه این اجلاس الکسی‌تیوپانف، مدیرعامل شرکت جی‌اس‌سی روسیه گفت: در حال مذاکره برای بهبود روابط بانکی ایران و روسیه هستیم.

تیوپانف با بیان این مطلب اظهار داشت: بانک‌های ایرانی با کمک بانک مرکزی کار بزرگی برای ایجاد ارتباط میان بانک‌های کشور‌ها انجام داده‌اند.

 وی ادامه داد: ما نیز با بانک‌های ایرانی در حال مذاکره هستیم و امیدواریم تفاهمنامه‌هایی برای بهبود فعالیت‌ها میان ۲ کشور امضا کنیم.

مدیرعامل شرکت جی‌اس‌سی روسیه معدن نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور‌ها دارد و بخش‌های مواد غذایی، آب و معدن، مهم‌ترین و قابل‌اتکا‌‌ترین بخش‌ها در اقتصاد هستند.

وی ادامه داد: ایران در بخش معدن و صنایع معدنی حرف زیادی برای گفتن دارد و به رغم این‌که یک درصد وسعت جهانی را دارد اما ۷ درصد معادن دنیا را در اختیار دارد و پنجمین تولید کننده صنعت سیمان دنیاست. اما با ظرفیت عظیم موجود به دلیل کمبود سرمایه‌گذاری‌های خارجی، هنوز بهره‌برداری کاملی از این حوزه نداشته است.

تیوپانف به نقل از سخن حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران مبنی بر ضرورت ۵ درصدی رشد سرمایه‌گذاری خارجی برای رسیدن به اهداف برنامه‌ریزی شده گفت: بحث تأمین مالی آن گونه که دلخواه ما است، صورت نمی‌گیرد و ما علاقه‌مند به حضور در طرح‌های ایران هستیم.

 

وی ادامه داد: ۱۸٫۵ میلیارد دلار پروژه فاینانس داریم و ایران برای ما بسیار مهم بوده و اهمیت ویژه‌ای دارد و در صورت تمایل، حاضریم در بخش معدن و صنایع معدنی حضور یابیم.