سند توسعه صادرات کشور نیازمند بازنگری است

سند توسعه صادرات کشور نیازمند بازنگری است رییس اتاق بازرگانی قزوین گفت: بازنگری در سند توسعه صادرات کشور، برای رفع مشکلات و موانع تولید و صادرات با استفاده از نظر صنعتگران و تولیدکنندگان شاخص ضروری است. به گزارش مهر؛ علیرضاکشاورزقاسمی اظهار کرد: با تهیه سند توسعه صادرات بخش مهمی از موانع و مشکلات حوزه صادرات […]

سند توسعه صادرات کشور نیازمند بازنگری است

رییس اتاق بازرگانی قزوین گفت: بازنگری در سند توسعه صادرات کشور، برای رفع مشکلات و موانع تولید و صادرات با استفاده از نظر صنعتگران و تولیدکنندگان شاخص ضروری است.

به گزارش مهر؛ علیرضاکشاورزقاسمی اظهار کرد: با تهیه سند توسعه صادرات بخش مهمی از موانع و مشکلات حوزه صادرات کشور شناسایی و لحاظ شده است و مسؤولان نیز در جریان این مسایل قرار دارند.

وی بیان ‌کرد: نقدینگی و سرمایه در گردش، بالا بودن سودهای بانکی، طولانی بودن بازگشت سود سرمایه و بالا بودن هزینه‌های تولید از مهم‌ترین دغدغه‌های حوزه تولید است.

کشاورز قاسمی تصریح ‌کرد: رشد ۸ درصدی امسال نشان می‌دهد فعالیت‌های اقتصادی روبه رشد و رونق است و امیدواریم هر سال وضعیت بهتر شود اما اگر بخواهیم در بازارهای جهانی حضور بیش‌تری داشته باشیم باید حمایت‌های دولتی نیز تقویت شود.

وی اظهار کرد: تاکنون سیاست‌های تشویقی به مواردی مانند اعزام هیأت‌ها به خارج، شرکت در نمایشگاه‌های خارج از کشور، جوایز صادراتی محدود می‌شد اما وقتی رقبای ما حساب شده و هوشمندانه‌تر عمل می‌کنند ما نیز باید در روش‌ها و سیاست‌های کنونی خود بازنگری کنیم.

رییس اتاق بازرگانی قزوین تصریح ‌کرد: امروز نیز ظرفیت‌های زیادی داریم که می‌تواند در بازارهای خارجی مورد توجه قرار گیرد اما باید شرایط را شناسایی کرده و با اقدام به موقع حضوری موفق در بازارهای هدف داشته باشیم.

کشاورز قاسمی بیان‌ کرد: برای صادرات در برخی کشور‌‌ها باید اقامت مستمر داشته باشیم تا ضمن معرفی کالای مرغوب برای بازاریابی ‌و فروش به‌طور مستمر اقدام کنیم.

شناسایی حلقه‌های مفقوده در صادرات ضروری است

وی اظهار کرد: برای شناسایی حلقه‌های مفقوده در حوزه صادرات لازم است بخش دولتی و خصوصی در کنار یکدیگر باشند  و نسخه مناسبی بنویسند در غیراین صورت به موفقیت نمی‌رسیم.

رییس اتاق بازرگانی قزوین یادآور شد: باید با تعریف سند چشم‌انداز و رفع موانع تولید و صادرات برای حضور مؤثر در بازارهای بین‌المللی برنامه مدونی داشته باشیم.

وی با اشاره به سفر اخیر اعضای اتاق بازرگانی قزوین به کشور کنیا گفت: در این کشور آفریقایی ظرفیت بسیار خوبی برای فعالیت‌های کشاورزی، صادرات مصالح ساختمانی و خدمات فنی ‌و مهندسی، ساختمان و گاز ال‌پی‌جی وجود دارد که با بررسی کارشناسی ‌می‌توانیم این منطقه را به عنوان یک بازار جدید هدفگذاری کنیم.

کشاورز قاسمی اظهار کرد: در این کشور آفریقایی همچنین با واردات ۵۰۰ میلیون دلاری دارو ظرفیت بسیار خوبی هست و اگر بتوانیم استانداردهای بین‌المللی را کسب کنیم برای صادرات مفید است.

رییس اتاق بازرگانی قزوین گفت: در حال حاضر پراکنده کاری در حوزه صادرات یک آفت است که باید با تشکیل کنسرسیوم صادراتی آن را برطرف کنیم تا در بازارهای خارجی ماندگاری بیش‌تری داشته باشیم.

 

وی تصریح کرد: بازنگری در سند توسعه صادرات کشور با کمک صادرکنندگان و تولیدکنندگان شاخص استانی و کشوری می‌تواند بخشی از کمبود‌‌ها و نواقص موجود را برطرف کند.