رییس پژوهشکده پولی و بانکی پژوهشگران برتر نظام بانکی معرفی میشوند نعیمه تپهافشاری- رییس پژوهشکده پولی و بانکی از معرفی پژوهشگران برتر نظام بانکی در هفته جاری با حضور رییس کل بانک مرکزی خبر داد. به گزارش خبرنگار مناقصهمزایده، علی دیواندری در نشست خبری، از معرفی پژوهشگران برتر نظام بانکی خبر داد و گفت: پژوهشکده […]
رییس پژوهشکده پولی و بانکی
پژوهشگران برتر نظام بانکی معرفی میشوند
نعیمه تپهافشاری- رییس پژوهشکده پولی و بانکی از معرفی پژوهشگران برتر نظام بانکی در هفته جاری با حضور رییس کل بانک مرکزی خبر داد.
به گزارش خبرنگار مناقصهمزایده، علی دیواندری در نشست خبری، از معرفی پژوهشگران برتر نظام بانکی خبر داد و گفت: پژوهشکده بازوی تحقیقاتی بانکهای کشور است که از بعد سازمانی به بانک مرکزی وابسته است، بر این اساس تجاریسازی فناوری T زیربنای اقتصاد مقاومتی است و جهتگیری ما تحقیقات تقاضامحور است که در این میان پژوهشها دارای کارفرما بوده و در حیطه عمل اجرایی میشود.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی افزود: انتقال نظرات صاحب نظران پولی و بانکی نیز در دستور کار قرار گرفته و در کنار آن نیز تولید و انتشارات مقالات علمی در نشریات داخلی و خارجی در حال انجام است.
وی تصریحکرد: دورههای دکترای پژوهشمحور از امسال در حوزه مدیریت مالی راهاندازی شده که بر این اساس دورههای مذکور کاملاً کاربردی بوده و آکادمیک نیست.
به گفته دیواندری، نیازهای شناسایی شده از سوی پژوهشکده از نیمه دوم سال قبل با محور کاربرد این پژوهشها است که در این میان طرح اصلاح نظام بانکی نیز انجام شده و در بدنه بودجه ٩٥مورد عمل واقع شد.
وی اظهارداشت: از سمت انتشار کتابهای عمومی به سمت چاپ مسایل مبتلابه نظام بانکی کشور تمرکز کردهایم و این موضوع محور اصلی انتشار کتب در پژوهشکده قرار گرفته است، بر این اساس حقوق بانکی، مبارزه با پولشویی، تحلیل آماری و اقتصادی و پیشبینی تورم نیز در دستور کار پژوهشی ما قرار گرفته است.
به گفته دیواندری، در هفته پژوهش نیز، آثار پژوهشگران در حوزه پولی و بانکی به دقت مورد بررسی قرار میگیرد و داوری میشود، چراکه هفته پژوهش فرصت مناسبی برای تمرکز بر حوزههای پژوهشی است و میتواند حاصل کار آنها ارزیابی شود و تعامل بین ذینفعان این حوزه صورت گیرد.
وی اظهارداشت: در این هفته آثار تألیفی برتر حوزه پول طی مراسمی معرفی میشوند. چراکه اگر ارزیابی نشوند این طرحها به فراموشی سپرده میشود؛ ضمن اینکه مدیران شاخص در حوزه بهکارگیری آثار علمی در عملکرد و تصمیمگیریهایشان نیز معرفی میشوند. البته نهادینه کردن فرهنگ پژوهش در حوزه پولی و بانکی نیز دنبال میشود.
وی ادامهداد: یکی از حوزههایی که به صورت مرتب در حال تغییر است، خدمات مالی است که نیازمندیم پروژههای وسیعی داشته باشیم تا از نوآوریها استفاده کنیم.
این در حالی است که جا دارد در حوزه ابزار مالی و اسلامی و بانکداری تحقیقات بیشتری صورت گیرد.
دیواندری گفت: ٢٤٨ مقاله به بخش آثار برتر و ٥٢ کتاب نیز ارسال شده که از این میان یک مقاله برگزیده شده است و ۳ نفر مدیر پژوهشی منتخب نظام بانکی کشور نیز حایز رتبههای برتر شدهاند. ضمن اینکه ۴ پژوهشگر برتر نظام بانکی و ۱۲ پژوهشگر منتخب خود بانکها و دو نفر از پژوهشکده پولی و بانکی نیز انتخاب شدهاند.
وی تصریحکرد: سهم ما از سرمایهگذاری پژوهشی بسیار پایین است که امید میرود این فرصتها مدنظر قرار گیرد تا پژوهش در حوزههای مختلف از جمله پولی و بانکی بیشتر مورد توجه قرار گیرد. این در حالی است که با توجه به شرایط اقتصادی، برخی بانکها وضعیتی را از گذشته ادامه میدادند که بخش نظارتی بانک مرکزی محکمتر برخورد کرد و از وضعیت نامطلوبی که بانکها به سمت آن میرفتند، جلوگیری شد.
دیواندری، به جنگ قیمتی در نرخ سود سپردهها و تجهیزگران قیمت منابع بانکها اشاره کرد و گفت: این وضعیت باعث شده بود تا سودهای شناسایی شده واقعی نباشد و تا حدودی زیادی به جنگ قیمتی در بخش سپردهها دامن زده میشد. از اینرو اقدامات نظارتی بانک مرکزی باعث شفافسازی عملکرد بانکها شد.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی از واقعیتر شدن گزارش بانکها و قرار گرفتن نظام بانکی روی موج اصلاح و بهبود شرایط سخن گفت و افزود: بانکها به سمت فاصله گرفتن از رقابتهای ناسالم در نرخها پیش میروند؛ البته اگر بانک مرکزی نیازهایی در بخشهای حمایتی و از بُعد شفافسازی و آموزش در نظام بانکی داشته باشد، پژوهشکده میتواند اقداماتی را در این زمینه داشته باشد.
وی در خصوص تصمیم دولت در تغییر واحد پولی کشور گفت: اتفاقی که افتاده رفرم پولی نیست و قبلاً مطالعاتی در زمینه رفرم و حذف صفرها از پول ملی انجام شده بود که جای خود را دارد و اگر زمانی دولت و مجلس تصمیم بگیرند انجام خواهد شد.
این مقام مسؤول در پژوهشکده بانک مرکزی اظهارداشت: در حال حاضر، تغییر نام پول کشور اتفاق افتاده که قبلاً ریال مطابق ۱۰۰ دینار طبق قانون سال ۵۱ بود، حال که قانون قرار است به روز شود چون دینار از عرف جامعه حذف شده، نمیتوان ریال را دوباره به عنوان واحد پول پیشنهاد کرد؛ بنابراین برای به روزآوری تومان به جای ریال انتخاب شد که در واقع هر ۱۰ ریال معادل یک تومان است.
دیواندری با اشاره به اینکه این موضوع ارتباطی با حذف صفر از پول ملی ندارد، خاطرنشانکرد: اگر قرار باشد رفرم پولی اتفاق بیفتد نیازمند تصمیمگیری است ولی در حال حاضر دینار از واحد پولی کشور حذف شده است. درباره رفرم پولی قبلاً مطالعاتی در بانک مرکزی صورت گرفته ولی برای اجرا نیازمند به روزآوری است.
به گفته وی، بانک مرکزی در حال حاضر به دنبال حذف صفرهای پول ملی نیست. درباره تغییر نام پول نیز اگر در مجلس پذیرفته شود چون دیگر نمیتوان اسکناس ریال را در درازمدت مورد استفاده قرارداد، قاعدتاً به مرور باید اسکناسهای جدید با تومان چاپ کرد.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی تصریحکرد: اسکناسهای قدیمی ریال نیز فعلاً حذف نمیشوند چون ۱۰ ریال معادل یک تومان است. رفرم موضوعی تخصصی است که باید با هدایت بانک مرکزی انجام شود و البته مجلس نیز بدون همراهی بانک مرکزی در این زمینه اقدام نخواهد کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.