کرباسیان: از سرمایه‌گذاران خارجی طبق منافع متقابل دعوت به همکاری می‌کنیم

کرباسیان: از سرمایه‌گذاران خارجی طبق منافع متقابل دعوت به همکاری می‌کنیم رییس هیأت عامل ایمیدرو تأکید کرد: از سرمایه‌گذاران خارجی، براساس منافع متقابل دعوت به همکاری می‌کنیم. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، مهدی‌کرباسیان تصریح کرد: درهای اقتصاد، پس از برجام برای سرمایه‌گذاران […]

کرباسیان: از سرمایه‌گذاران خارجی طبق منافع متقابل دعوت به همکاری می‌کنیم

رییس هیأت عامل ایمیدرو تأکید کرد: از سرمایه‌گذاران خارجی، براساس منافع متقابل دعوت به همکاری می‌کنیم.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، مهدی‌کرباسیان تصریح کرد: درهای اقتصاد، پس از برجام برای سرمایه‌گذاران گشوده شده است و از همه علاقه‌مندان به آبادانی و پیشرفت کشور دعوت به همکاری می‌کنیم.

 وی با اشاره به آرامش اقتصاد ایران و اقدامات دولت و وزارت امور خارجه ادامه داد: از سرمایه‌گذاران خارجی براساس رعایت منافع متقابل دعوت به همکاری می‌کنیم با این توضیح که قوانین و مقررات حمایتی، همراه با پشتیبانی و عزم ملی برای سرمایه‌گذاری فراهم شده و با اطمینان می‌توانیم راه همکاری را آغاز کنیم.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت، در این باره به سیاست‌های دولت یازدهم اشاره کرد و افزود: سیاست‌های دولت تدبیر و امید درمورد حمایت از سرمایه‌گذاران، شفاف و ساختارهای اقتصادی اصلاح شده‌اند و بسترهای لازم برای جهش اقتصادی فراهم است.

وی جایگاه بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد مقاومتی را یادآور شد و تأکید کرد: برنامه‌های توسعه‌ای بخش معدن و صنایع معدنی ایران در حوزه فولاد، آلومینیم، مس، روی، طلا و همچنین امور زیرساختی این حوزه‌ها، فرصتی مناسبی برای همکاری‌های ایران و کشورهای دیگر فراهم کرده است

رییس هیأت عامل ایمیدرو اظهار داشت: ایمیدرو طی ماه‌های اخیر، مناقصاتی برای اجرای طرح‌های جدید از جمله بندر منطقه ویژه پارسیان برگزار کرده که فراخوان این طرح‌ها، با استقبال شرکت‌های شرکت‌های خارجی مواجه شده است.

کرباسیان به تحولات بازار جهانی بخش معدن اشاره کرد و گفت: شرکت‌های بزرگ جهانی به بخش معدن علاقمند شده‌اند و در این میان، رشد تقاضای چین در سال ۲۰۱۶ و تداوم آن در سال آینده (تزریق ۱٫۵ تریلیون دلار وام بانکی طی ۱۰ ماه گذشته (در کنار رشد تقاضای آمریکا ناشی از سرمایه‌گذاری ۱۰۰۰ میلیارد دلاری این کشور در زیرساخت‌ها و بهبود شرایط اقتصادی ناشی از رشد قیمت‌های جهانی، از جمله نشانه‌های علاقه‌مندی به توسعه سرمایه‌گذاری در این بخش است.

وی ادامه داد: در بازار ایران نیز رشد صادرات فولاد، آلومینیم، مس و دیگر مواد معدنی، سبب اقبال سرمایه‌گذاران به این بخش شده است که در بازار بورس کالا و بورس اوراق بهادار قابل مشاهده است. این در حالی است که رشد صادرات و تقاضای داخل همزمان با افزایش قیمت‌ها، وضعیت تولید را در بخش معدن و صنایع معدنی را نیز بهبود بخشیده است.

کرباسیان درباره توسعه صنایع معدنی در سواحل جنوبی ایران اظهار داشت: استقرار صنایع معدنی در سواحل جنوبی ایران در مناطق ویژه پارسیان، لامرد یا منطقه ویژه خلیج‌فارس در بندرعباس و منطقه آزاد چابهار جزو اولویت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه است به این دلیل مشکل آب و گاز و حمل و نقل را ندارند و به راحتی به بازار جهانی مرتبط می‌شوند.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت درباره برنامه‌های پیش روی ایمیدرو گفت: این سازمان طی سال جاری تا بهار سال آینده، ۴۲ طرح نیز در بخش سنگ آهن، ‌فولاد، سرب و روی و مس، طلا و امور زیربنایی پیش رو دارد که در مسیر راه‌اندازی یا آغاز عملیات اجرایی هستند. به گفته کرباسیان، ارزش طرح‌هایی که افتتاح می‌شوند به ۱٫۶ میلیارد دلار و ارزش پروژه‌هایی که وارد عملیات اجرایی می‌شوند به ۲٫۴ میلیارد دلار می‌رسد.

وی یادآور شد: تعدادی از این طرح‌ها سال‌هاست به دلیل تحریم، منابع مالی و تکنولوژی شروع نشده است که به عنوان مثال پروژه کنسانتره و سرباره تیتانیوم از معدن ۴۰۰ میلیون تنی تیتانیوم در کهنوج که اخیراً با ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه توسط پیمانکار ایرانی – اروپایی – استرالیایی شروع شد.

چتر حمایتی ایران برای پوشش ریسک‌های سرمایه‌گذاری‌های خارجی

گفتنی است که در این زمینه احمدجمالی، مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی اعلام کرد: ایران برای پوشش ریسک‌های مختلف به ویژه سیاسی در سرمایه‌گذاری‌های خارجی چتر حمایتی در نظر گرفته است.

جمالی اظهار داشت: سیاست ایران در جذب، تشویق، ‌حمایت و تسهیل سرمایه‌گذاری‌های خارجی است و برای این منظور، برنامه‌هایی همچون مشوق‌های مالیاتی (معافیت‌های ۵ تا ۱۳ ساله)، ویزای ۳ ساله، اجازه اقامت برای سهامداران، خانواده‌ها و همه افراد مرتبط با امر سرمایه‌گذاری خارجی و غیره در نظر گرفته شده است.

 وی ادامه داد: در سال جاری، ۱۱٫۵ میلیارد دلار در بخش‌های مختلف سرمایه‌گذاری خارجی تصویب شده است.

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی با اشاره به این‌که این سازمان جایگاه ویژه‌ای برای هماهنگی و تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی در مرکز و ۳۱ استان تأسیس شده است، تصریح کرد: در این مراکز، همه ادارات و نهادهای مرتبط با امر سرمایه‌گذاری حضور دارند و اقدامات لازم را پیگیری می‌کنند.

وی افزود: براساس قانون تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی (فیپا) مصوب سال ۲۰۰۲، سرمایه‌گذاری خارجی به دو صورت شامل «سرمایه‌گذاری مستقیم» و «در چارچوب ترتیبات قراردادی» مورد پذیرش قرار می‌گیرد. همچنین، همه روش‌های متداول بین‌المللی نظیر «اف‌پی‌آی» و «اف‌دی‌آی» در چارچوب این قانون مورد پذیرش خواهند بود.

جمالی با بیان این‌که هیچ محدودیتی برای سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران وجود ندارد، گفت: خارجیان می‌توانند به صورت مستقل یا با مشارکت شرکت‌های داخلی در امر سرمایه‌گذاری شرکت کنند.

وی ادامه داد: در انتقال پول، تجهیزات، خروج سرمایه و سود حاصل از سرمایه و غیره محدودیتی وجود ندارد و چنانچه از سوی دستگاه دولتی مشکلی برای سرمایه‌گذار خارجی پیش آید آن را مورد پوشش قرار می‌دهیم.