باروری ابرها مقرون به صرفهتر از استحصال آب زیرزمینی است رییس مؤسسه تحقیقات آب گفت: طرح باروری ابرها با توجه به قیمت تمام شده بسیار مناسب آب از منابع جوی یک منبع مطمئن و پایدار برای تأمین آب کشور است. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نیرو، مرتضیافتخاری، رییس مؤسسه تحقیقات آب در کارگاه […]
باروری ابرها مقرون به صرفهتر از استحصال آب زیرزمینی است
رییس مؤسسه تحقیقات آب گفت: طرح باروری ابرها با توجه به قیمت تمام شده بسیار مناسب آب از منابع جوی یک منبع مطمئن و پایدار برای تأمین آب کشور است.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نیرو، مرتضیافتخاری، رییس مؤسسه تحقیقات آب در کارگاه مطالعه و امکانسنجی استفاده از فناوری بارورسازی ابرها برای استحصال آب در حوضههای آبریز ایران، در سالن اجتماعات مؤسسه تحقیقات آب، از منابع آب جوی به عنوان یک منبع آبی جدید که میتواند بخشی از آب کشور را تأمین کند یاد کرد و اظهار داشت: این آبها از جمله منابعی هستند که در جو وجود دارد و با هزینه کم در دسترس و قابل استحصال هستند.
وی ادامه داد: موضوع منابع آبی جوی باید جایگاه خود را در بین مسؤولین پیدا کند و مسؤولان با اختصاص منابع مالی بیشتر به امور تحقیقی در منابع آب جوی، اجازه دهند تا این منابع آب جوی نیز سهمی در تأمین آب کشور داشته باشند.
افتخاری تأکید کرد: کارهایی که امروزه به آسانی اجرایی میشود در ۱۰ یا ۲۰ سال گذشته در مرحله تحقیق بوده است.
وی با بیان این مطلب که وضعیت آب در بیشتر استانها نامطلوب است و بارشهای اخیر نیز تأثیر چندانی در بهبود منابع آب زیرزمینی ندارد، افزود: بحث عرضه و تقاضا مانند دو کفه ترازو است که بایستی در حالت تعادل نگه داشته شوند که در این بین سدها نقش مهمی را ایفا میکنند و روال موجود را مدیون وجود سدها هستیم، از سویی کنترل مصارف نیز میتواند به شدت در تأمین آب مورد نیاز مؤثر باشد و این دو لازم و ملزوم هم هستند.
او با اشاره به اینکه بحث باروری ابرها از سال ۷۷ در مرکز باروری ابرها آغاز شده است، افزود: از سال ۸۷ طرح باروری ابرها بهصورت خودکفا و بدون نیاز بهکارشناسان خارجی در کشور عملیاتی شده و برآوردها نشان میدهد که استحصال آب از طرح باروری ابرها مقرون به صرفهتر از استحصال آب از منابع آبی زیرزمینی است.
رییس مؤسسه تحقیقات آب هزینه استحصال یک مترمکعب آب از ابرها را بین ۱۵ تا ۴۵ تومان برآورد کرد و افزود: هم اینک وزارت نیرو برای استحصال یک مترمکعب آب از منابع زیرزمینی ۱۰۰۰ تومان هزینه میکند و حدود ۳۰۰ تومان در اختیار متقاضی قرار میدهد.
وی با بیان این مطلب که بایستی موضوع باروری ابرها از عنایت ویژه مسؤولان برخوردار شود، گفت: استحصال از منابع آبی جوی در جهان از پیشرفت قابلملاحظهای برخوردار است و اگر منابع مالی مناسب در اختیار این مرکز قرار گیرد، ایران نیز میتواند به وفور از این منابع آبی برخوردار شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.