غلامعلی منتظر گفت: متأسفانه با زنگ خطر جدی در نظام دانشجویی مواجه هستیم. به گزارش ایسنا، معاون برنامهریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان، اصلاح کجرفتاریهای موجود در فضای علمی را از جمله مهمترین اولویتهای بنیاد ملی نخبگان دانست و اظهار کرد: متأسفانه با زنگ خطر جدی در نظام دانشجویی مواجه هستیم و دانشجویان […]
غلامعلی منتظر گفت: متأسفانه با زنگ خطر جدی در نظام دانشجویی مواجه هستیم.
به گزارش ایسنا، معاون برنامهریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان، اصلاح کجرفتاریهای موجود در فضای علمی را از جمله مهمترین اولویتهای بنیاد ملی نخبگان دانست و اظهار کرد: متأسفانه با زنگ خطر جدی در نظام دانشجویی مواجه هستیم و دانشجویان کارشناسی ما بیسواد بار آمده و بدون هیچ توانمندی فارغالتحصیل میشوند. دانشجویان کارشناسی ارشد نیز در بهترین حالت ممکن فقط مقاله تولید میکنند.
منتظر، در شورای بنیاد نخبگان آذربایجانشرقی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز؛ دانشجویان، دانشآموختگان، اعضای هیأت علمی و نهاد دانشگاه را ۴ عنصر اساسی در دانشگاهها دانست و افزود: در سالهای اخیر تلاشهای جدی را برای حمایت از استعدادهای برتر دانشجویی و انجام اصلاحاتی در دانشگاهها و نهادهای علمی برای برطرف کردن آفتهای حاصل از اشتباهات گذشته آغاز کردهایم.
وی خاطرنشان کرد: ما نباید از افراد برتر کنکور یا کنگرهها و سمینارهای دانشجویی به قدری تجلیل و ستایش کنیم که هیچ انگیزهای برای آنان جهت ارتقای سطح علمیشان باقی نماند بلکه به گونهای باید رفتار کنیم که آنان خود را هر لحظه جوینده دانش ببینند.
وی ادامه داد: برتر شدن در کنکور سراسری و یا کنگرهای در واقع کارت ورود به باشگاه علم است که رؤسای آن افرادی چون نیوتن و انیشتین هستند، پس دانشجویان و دانشآموزان و نخبگان جامعه باید با ورود به این باشگاه، خود را برای رساندن به سطح رؤسای این باشگاه تلاش کنند.
منتظر با ابراز تأسف از رسوخ برخی خطاهای فرهنگی در دانشگاههای کشور اظهار کرد: مصادیق متعددی از اشتباهات دورهای در زمینههای علمی در کشور وجود دارد که به عنوان مثال در کشور ما به مدت ۱۸ سال پیاپی است که از دانشجویان نویسنده کتاب تقدیر میشود! در حالی که در هیچجای دنیا دیده نشده است که دانشجو کتاب بنویسد! در کشور ما یک اصل نادرست باب شده و به جایی رسیده است که از این خطای بزرگ فرهنگی حتی تجلیل نیز میشود آن هم به مدت ۱۸ سال!
معاون برنامهریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه انتظار ما از دانشگاهها نگاه به آینده است، تأکید کرد: دانشگاهها باید با برنامهریزی ساختارمند به افق دورتری بنگرند تا بتوانند نتایج برنامههای خود را در آینده دور و نزدیک مشاهده کنند.
وی در پاسخ به درخواست اعضای شورای نخبگان جهت تجدیدنظر در خصوص کف و سقف امتیازهای نخبگان گفت: این امتیازات براساس فرمولهای خاصی تعیین شده است اما دستورالعمل جدیدی را تصویب کردهایم بر این اساس که دانشگاهها در صورت تشخیص اینکه دانشجویی توانمندیهای خاصی دارد اما به امتیازات مورد نظر نرسیده است، میتوانند این افراد را به بنیاد معرفی کنند تا جزو استعدادهای برتر شده و از مزایای آنها استفاده کنند.
منتظر با اشاره به اینکه دانشآموخته، محصول دانشگاه است، گفت: دانشآموخته هر دانشگاه باید گارانتی دانشگاه پشتش باشد به همین منظور مزایای خاصی را نیز برای دانشآموختگان برتر چون نصف شدن نظام وظیفه دانشآموختگان پسر در نظر گرفتهایم.
معاون برنامهریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان افزود: همچنین دانشآموختگان برتری که مورد حمایت مراکز رشد قرار بگیرند، بنیاد ملی نخبگان به مدت ۳ سال حقوق و مزایای وی را برعهده میگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برخی از اعضای هیأت علمی ممکن است در بحث پژوهش و برخی در آموزش تبحر زیادی داشته باشند، اظهار کرد: مدیریت آموزش عالی خود نوعی تخصص است که متأسفانه در کشور ما کنار گذاشته شده است، ما ۴ بحث آموزش، پژوهش، فنآوری و مدیریت را از هم جدا کردیم و بنا داریم از سال ۹۵ اساتید دانشگاه را بر این اساس رتبهبندی کرده و به مدت ۵ سال امکاناتی را در اختیارشان قرار دهیم تا شاگردان خوبی را تربیت کنند.
رییس بنیاد ملی نخبگان استان نیز در این جلسه با بیان اینکه دانشگاههای استان از ظرفیت بسیار خوبی جهت توانمندسازی استعدادهای برتر برخوردار هستند، گفت: آغاز بهکار جشنواره رویش نمونهای از همین توانمندسازی است که نشان میدهد دانشگاههای استان برنامههای بسیار خوبی در این راستا انجام دادهاند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.