اگر صدای واحد نداشته باشیم مشکلاتمان حل نمی‌شود

رییس اتاق ایران در دیدار با روسای فدراسیون‌های تشکل‌ها اگر صدای واحد نداشته باشیم مشکلاتمان حل نمی‌شود رؤسای فدراسیون‌های تشکل‌ها با اعضای هیأت رییسه اتاق ایران دیدار کرده و مهم‌ترین مسایل و خواسته‌های خود را مطرح کردند. به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، غلامحسین‌شافعی رییس اتاق ایران از افرادی که طی سال‌های اخیر در حوزه […]

رییس اتاق ایران در دیدار با روسای فدراسیون‌های تشکل‌ها

اگر صدای واحد نداشته باشیم مشکلاتمان حل نمی‌شود

رؤسای فدراسیون‌های تشکل‌ها با اعضای هیأت رییسه اتاق ایران دیدار کرده و مهم‌ترین مسایل و خواسته‌های خود را مطرح کردند.

به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، غلامحسین‌شافعی رییس اتاق ایران از افرادی که طی سال‌های اخیر در حوزه تشکل‌های اتاق ایران فعالیت داشته‌اند قدردانی کرد و گفت: روندی که تشکل‌های اتاق ایران طی کرده‌اند، عقبه‌ای داشته است و باید از همه افرادی که در سال‌های گذشته برای تشکل‌ها زحمت ‌کشیده‌اند تشکر کنم.

وی همچنین حضور علیرضااشرف به‌عنوان فردی تشکلی در جایگاه دبیر کل اتاق ایران را فرصت مغتنم برای تشکل‌ها دانست.

رییس اتاق ایران با تأکید بر پیش گرفتن صدای واحد در مجموعه اتاق و تشکل‌ها گفت: در مجموعه اتاق و تشکل‌ها اگر صدای رسا و واحد نداشته باشیم، مشکلات بخش خصوصی هیچ زمان حل نمی‌شود.

رییس اتاق ایران افزود: به‌عنوان بخش خصوصی باید یگانه و متحد بوده و صدای واحدی داشته باشیم و درعین‌حال از همه نظرات کارشناسی هم استفاده کنیم چراکه انفصال و دوری ما گاهی باعث سوءاستفاده می‌شود.

شافعی افزود: گاهی حتی برای رسیدن به منافع مشترک نه‌تنها کنار هم بلکه روبه‌روی هم‌دیگر می‌ایستیم و این ضایعه‌ای بزرگ برای بخش خصوصی است. درحالی‌که هدف تنها باید انجام کار درست باشد حال هر فردی که آن کار درست را انجام دهد.

رییس پارلمان بخش خصوصی کشور در بخش دیگری از سخنانش گفت: در تحقق این شعار که تشکل‌ها بازوان اجرایی اتاق هستند مشکل داریم و می‌خواهیم از خود تشکل‌ها برای تحقق این شعار بهره بگیریم و خود شما باید کمک کنید تا این شعار محقق شود.

شافعی با بیان این‌که هرچه بیش‌تر مشورت بگیریم خطای ما کم‌تر و رضایت دو طرف بیش‌تر خواهد بود، گفت: اگر قرار است آیین‌نامه یا شیوه‌نامه‌ای تدوین شود باید بر اساس گفت‌وگو و استفاده از نظرات هر دو طرف باشد.

رییس اتاق ایران درباره حضور نماینده‌ای از تشکل‌ها در مجامع و کمیته‌ها گفت: این موضوع در هیأت رییسه هم مطرح‌شده و نظر ما این است که این فرد لزوماً از کارمندان اتاق نباشد چراکه کارشناسان اتاق موضوعات را به‌اندازه فعالان اقتصادی درک نمی‌کنند. شافعی افزود: هم از تشکل‌ها و هم کمیسیون‌‌ها برای حضور در مجامع باید استفاده کنیم و کارشناسان اتاق را برای کمک و تهیه گزارش برای ارایه به هیأت رییسه در کنار آنها قرار دهیم. چراکه تهیه گزارش‌های این جلسات هم برای ارزیابی نتایج برای ما بسیار مهم است ک یک فرد به‌تنهایی وقت تهیه آنها را ندارد.

شافعی در مورد رتبه‌بندی تشکل‌ها هم گفت: در ارزیابی رتبه تشکل‌ها باید معیارهای کیفی را هم مدنظر قرار دهیم و به کیفیت تشکل‌ها توجه کنیم.

رییس اتاق ایران همچنین عدالت را مهم‌ترین موضوع در پرداخت‌های نقدی به تشکل‌ها دانست و گفت: باید شیوه‌نامه‌ای در این زمینه تدوین کنیم و به‌گونه‌ای باشد که حق همه تشکل‌ها حفظ شود.

شافعی افزود: هدف کمک‌های پرداختی به تشکل‌ها باید توانمندسازی آنها باشد. ما به‌عنوان اتاق ایران وظیفه ‌داریم تا زمان خودکفایی و توانمندسازی تشکل‌ها به آنها کمک کنیم و در این صورت است که مأموریت خود را به‌خوبی انجام داده‌ایم.

شافعی تصریح ‌کرد: امیدواریم با تدوین شیوه‌نامه، روند جدیدی در پیش‌گرفته و با پرداخت‌های متعالی نظر همه تشکل‌ها جلب شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران همچنین گفت: اتاق ایران باید از همه ظرفیت مجموعه خود مانند تشکل‌ها به‌خوبی استفاده و تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری را در همه مجموعه توزیع کند.

شافعی لزوم ارایه اطلاعات و راه‌حل‌های مناسب را از طرف تشکل‌ها خواستار شد و گفت: از شما درخواست می‌کنم راه‌حل‌های مناسب را برای حل مسایل خود همواره به ما ارایه دهید.

نادر سیف، معاون تشکل‌های اتاق ایران هم هدف از نشست را تبادل‌نظر و همفکری میان تشکل‌ها و هیأت رییسه و مدیران اتاق عنوان کرد و گفت: برگزاری این جلسه هم درخواست تشکل‌ها و هم هیأت رییسه بوده است تا بدین‌صورت تبادل‌نظر و گفت‌وگوهایی اصولی میان دو طرف برقرار شود.

شیوه‌نامه پرداخت‌های نقدی به تشکل‌ها را براساس رتبه‌بندی تصویب می‌کنیم

همچنین حسین پیرمؤذن، عضو هیأت رییسه اتاق ایران و رییس کمیته نظارت راهبردی بر تشکل‌ها گفت: هدف از تأسیس این کمیته جهت دادن به نظارت و ضابطه‌مند کردن تشکل‌ها بوده است.

عضو هیأت رییسه اتاق ایران با بیان این‌که تشکل‌ها تاکنون در اتاق ایران جایگاه و شأن خود را پیدا نکرده‌اند، گفت: با برگزاری این جلسات رودررو که سعی‌مان این است به‌صورت مرتب برگزار شود، از نیاز‌ها و مسایل تشکل‌ها اطلاع می‌یابیم.

پیرمؤذن راجع به اطلاعات تشکل‌ها در اتاق ایران گفت: در زمانی که این مسؤولیت به من داده شد متوجه شدم که هیچ اطلاعات کاملی از تشکل‌ها در اتاق ایران نیست و از شما به‌ عنوان روسای فدراسیون‌‌ها که هر یک تشکل‌های بسیاری را در زیرمجموعه خود دارید درخواست می‌کنم کمک کنید در مرحله اول بانک اطلاعاتی کاملی از تشکل‌ها تنظیم کنیم تا بتوانیم برای رتبه‌بندی تشکل‌ها در مرحله بعد اقدام کنیم.

وی افزود: در اتاق ایران هیچ اطلاعاتی در مورد تعداد اعضای تشکل‌ها نداریم و فقط می‌دانیم که تاریخ آخرین انتخابات تشکل‌ها چه زمانی بوده و دبیر تشکل کیست.

عضو هیأت رییسه اتاق ایران اهمیت رتبه‌بندی را برای موضوع پرداخت‌های مالی مهم دانست و گفت: پس از رتبه‌بندی تشکل‌ها براساس مواردی مانند تعداد اعضا و گزارش عملکرد، می‌توانیم براساس آن شیوه‌نامه‌ پرداخت تشکل‌ها را تدوین کنیم و امیدواریم با تصویب این شیوه‌نامه، پرداخت‌ کمک‌های نقدی به تشکل‌ها تنظیم‌شده و براساس چارچوبی اصولی باشد.

 حضور تشکل‌ها در مجامع تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی

علیرضا اشرف، دبیر کل اتاق ایران هم در سخنانی بر حضور تشکل‌ها در مجامع تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی تأکید کرد و گفت: در همه کمیسیون‌‌ها و مجامعی که تأمین‌کننده منافع و مصالح اتاق است، باید تشکل‌های اتاق حضور داشته باشند.

دبیر کل اتاق ایران همچنین بر نظارت بهتر و کامل‌تر بر تشکل‌ها از طرف اتاق ایران تأکید کرد و افزود: به‌ویژه نظارت بر برگزاری مجامع بسیار مهم است.

اشرف ارتقای فعالیت‌های تشکلی در سطح بین‌المللی را نیز مهم خواند و خواستار تشریک‌ مساعی همه تشکل‌ها برای حضور در سطح بین‌المللی شد.

وی بر لزوم پایبندی به اخلاق صنفی تشکلی هم تأکید کرد و گفت: گاهی منافع متضاد تشکل‌های مختلف ممکن است باعث ایجاد مشکل شود که تأکید بر اخلاق صنفی تشکلی می‌تواند جلوی این امر را بگیرد.

استفاده از ظرفیت و توانایی‌های بالقوه تشکل‌ها

حسین سلاح‌ورزی، نایب‌رییس اتاق ایران و عضو کمیته نظارت راهبردی بر تشکل‌ها بر استفاده از ظرفیت و توانایی‌های بالقوه تشکل‌ها تأکید کرد و گفت: باید هدف اصلی اتاق در ارتباط با تشکل‌ها استفاده از این ظرفیت باشد.

سلاح‌ورزی با اشاره به ماده ۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار که وظیفه نظارت و ساماندهی بر تشکل‌ها را به اتاق ایران سپرده است، تلاش همه تشکل‌ها و فدراسیون‌‌ها به‌عنوان تشکل‌های بالادستی را در اجراشدن کامل این قانون خواستار شد.

وی گفت: فدراسیون‌‌ها می‌توانند با ذکر نقاط ضعف و قوت نظارت و ساماندهی بر تشکل‌ها اتاق را در اجرای کامل این قانون یاری کنند.

 لزوم حمایت بیش‌تر از تشکل‌ها

حمیدرضا صالحی، دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران، حمایت اتاق ایران از تشکل‌ها را ضروری دانست و گفت: اتاق ایران می‌تواند با حمایت هرچه بیش‌تر از تشکل‌ها از آنها نقش و مسؤولیت بیش‌تری نیز بخواهد.

محمدرضاطلایی، رییس کنفدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، تشکل‌ها را حلقه‌های واسط اتاق و اعضا دانست و گفت: این حلقه‌های واسط نیازمند حمایت هرچه بیش‌تر اتاق هستند. وی افزود: هر چقدر به تشکل‌ها کمک بیش‌تری شود، درواقع اعضای بیش‌تری به اتاق متصل می‌شوند.

 

وی همچنین حضور هر چه بیش‌تر تشکل‌ها در تصمیم‌گیری‌های اتاق را خواستار شد و به تداخل فعالیت‌ بسیاری از کمیسیون‌‌ها و تشکل‌ها هم اشاره کرد و خواستار جلوگیری از موازی کاری در این زمینه شد.