مهدی یاوری- با هزار عشق و شور بههم دل میبندند اما در نهایت جدایی نصیبشان میشود؛ طلاق معضل هر جامعهای است. طلاق همان جام زهری است که بعد از مدتی زن و شوهر مجبور به خوردنش میشوند. در روزگاری که به دست آوردن تکه نانی نیز برای بسیاری سخت شده است، طلاق همچون قوز بالای […]
مهدی یاوری- با هزار عشق و شور بههم دل میبندند اما در نهایت جدایی نصیبشان میشود؛ طلاق معضل هر جامعهای است. طلاق همان جام زهری است که بعد از مدتی زن و شوهر مجبور به خوردنش میشوند. در روزگاری که به دست آوردن تکه نانی نیز برای بسیاری سخت شده است، طلاق همچون قوز بالای قوز میماند! تنها از آشنایی گرفته تا رسیدن به مرحله خواستگاری، مسیری بس پر پیچ و خم است. گذر از این مرحله و فراهم کردن سرپناهی برای آغاز زندگی نیز خود حدیثی مفصل میخواهد. اما هستند زنان و شوهرانی که بعد از مدتی زندگی عطایش را به لقایش میبخشند به امید آنکه سرنوشت مسیری بهتر را سر راهشان بگذارد. طلاق به معنای پایان شرعی و فسخ قانونی ازدواج و جدایی زوجین از یکدیگر و در نتیجه از بین رفتن حقوق و تکالیف متقابلی است که در زمان عقد بین زوجین وجود داشته است، میباشد. اما همین تعریف به ظاهر ساده دریایی از معانی را در خود جای داده است. مخصوصاً کسانی که صاحب فرزند نیز هستند و با جداییشان دنیای بسیار تاریکی را پیشروی فرزند خود قرار میدهند؛ فرزندی که تنها باید یک نفر را برای ادامه زندگی دائمی انتخاب کند و هرازچندگاهی نیز پدر یا مادر خود را ببیند! حال سؤال این است که علل طلاق چیست و آیا تنها عدم تفاهم باعث جدایی بین زوجها میشود؟
علل طلاق کدامند؟
از جمله رایجترین علل طلاق، میتوانیم به مشکلات مالی، خیانت، ازدواج کردن در سن کم، نداشتن ارتباط با یکدیگر، عدم برابری و انتظارات غیرواقعگرایانه را نام ببریم. مشکلات مالی یکی از علل طلاق به شمار میرود. حتما شنیدهاید که میگویند: «پول چرک کف دست است»، اما واقعیت این است که اگر به اندازه کافی پول نداشته باشید، به احتمال زیاد زندگیتان بهخوبی پیش نمیرود. نهتنها نداشتن پول کافی، بلکه اختلاف سر مدیریت مسائل مالی هم میتواند دلیل طلاق باشد. خیانت مشکلی است که بسیاری از زن و شوهرها گرفتار آن میشوند. فردی که همسرش به او خیانت کرده، پیش خودش فکر میکند: «همسرم برای من و زندگی مشترکمان هیچ ارزشی قائل نبوده است. چنین فردی لیاقت هیچ چیز را ندارد. بهترین کار این است که از او طلاق بگیرم.» درصد زیادی از افراد متأهل به همسرشان که خیانت کرده، دوباره اعتماد نمیکنند که البته این موضوع کاملاً طبیعی است. یکی دیگر از علل طلاق، ارتباط نداشتن زوجها با هم است. اگر زن و شوهر با هم ارتباط درست و مؤثر برقرار نکنند، تمام جنبههای زندگی مشترکشان تحتتأثیر قرار میگیرد. ارتباط خوب ستون یک ازدواج پایدار به شمار میرود. دعوا کردن درباره کارهای خانه، اینکه چه کسی بچهها را از مدرسه به خانه بیاورد، تلویزیون روی چه شبکهای باشد و… همگی میتوانند رابطه شما را با همسرتان خراب کنند. علت این مشاجرههای مداوم این است که زن و شوهر به یکدیگر احترام نمیگذارند و خودخواه هستند. در همین رابطه، معصومه توکلی؛ مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور درباره عمده مشکلات زوجین که در سامانه تصمیم ثبتنام کردهاند، گفت: عمدهترین علل طلاقهای ثبت شده در سامانه تصمیم به ترتیب عبارتند از: عدم تسلط به تکنیکهای مرتبط با مهارتهای زندگی، بیتوجهی، بددهنی، بیاحترامی، اعتیاد، دروغگویی، عدم رضایت از روابط جنسی و… است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.