بخش اعظم اقتصاد ایران دولتی است

ناطق نوری  بخش اعظم اقتصاد ایران دولتی است اجرای اصل ۴۴ به دلیل نگاه‌های محدود نتیجه بخش نبود حجت‌الاسلام ناطق‌نوری با بیان این‌که بخش اعظم اقتصاد ما، اقتصاد دولتی است، اظهار داشت: به دلیل نگاه‌های محدود و تنگ نظرانه، خصوصی‌سازی و اجرای اصل ۴۴ نتیجه بخش نبود. به گزارش ایرنا، علی‌اکبرناطق نوری در همایش مبارزه […]

ناطق نوری

 بخش اعظم اقتصاد ایران دولتی است

اجرای اصل ۴۴ به دلیل نگاه‌های محدود نتیجه بخش نبود

حجت‌الاسلام ناطق‌نوری با بیان این‌که بخش اعظم اقتصاد ما، اقتصاد دولتی است، اظهار داشت: به دلیل نگاه‌های محدود و تنگ نظرانه، خصوصی‌سازی و اجرای اصل ۴۴ نتیجه بخش نبود.

به گزارش ایرنا، علی‌اکبرناطق نوری در همایش مبارزه با فساد اظهار داشت اعتقاد دارم همه دولت‌هایی که بعد از پیروزی انقلاب سرکار آمدند، همه به نوعی در مسایل اقتصادی کشور چپ بودند، حکومتی که بعد از حکومت شاهنشاهی که منتسب به حکومت سرمایه داری بود، بیرون آمد همه به دنبال جدایی از این تفکر بودند و از آن طرف افتادند بنابراین نگاه‌ها چپ بود. اگر رییس دولت هم نگاه چپ نداشت کارگزارانش محدود نگر و چپ بودند.

وی یادآور شد: در مجلس اول وقتی که بحث کشت موقت و بند «ج» مطرح شد عده قلیلی بودیم که مخالف نگاه‌های محدود و چپ گرایانه بودیم.

ناطق نوری اضافه کرد: رژیم شاه با تقسیم اراضی چوب محکمی به کشاورزی کشور زد و آن را نابود کرد به خاطر این‌که می‌خواست جریان چپ را با خود همراه کند و با نگاه کمونیستی تقسیم اراضی را شروع کرد که آسیب بزرگی به کشاورزی ما وارد شد، ما هم با کشت موقت و شبیه آن تصمیمات تنگ‌نظرانه، به بار شیشه، چوب زدیم.

وی با بیان این‌که همواره در اقتصاد موضوع فساد جزو مسایل اصلی بوده است اظهار داشت باید از اول مغز‌ها را درست کرد، تا مغز‌ها درست نشود فرهنگ درست نمی‌شود و تا نگاه محدود است همین است.

وی با بیان این‌که تقریباً بخش اعظم اقتصاد ما اقتصاد دولتی است اظهار داشت: زمانی هم مقام معظم رهبری اصل ۴۴ را تبیین و تفسیر کردند و جلسات پی در پی با مسؤولین برای خصوصی‌سازی برگزار شد ولی بعد از چند ماه دیدیم که چیزی از آن در نیامد و ما به خاطر نگاه‌های تنگ‌نظرانه و چپ‌گرایانه اقتصاد را «خصولتی» کردیم.

وی اضافه کرد: این‌که بخشی را به تأمین اجتماعی واگذار کنیم، بخشی را به بنیاد مستضعفان و بخشی را ستاد فرمان امام، این خصوصی‌سازی نیست، اتفاقا از دیدگاه من ضررش بیش‌تر است، اگر دولتی باشد لااقل دیوان محاسباتی هست و نظارتی هست اما وقتی خصولتی می‌کنیم شیر بی‌یال و دمی درست می‌کنیم که چیزی از آن در نمی‌آید و این معلول نگاه تنگ نظرانه است.

ناطق نوری با بیان این‌که صحبت، برگزاری سمینار و کنگره دردی را دوا نمی‌کند، بلکه باید آسیب‌شناسی کرد تا ریشه مشکلات را دریافت گفت: ما برخی مشکلات ساختاری داریم و بسیاری مشکلات رفتاری، بنده معتقدم سه چیز مثل موریانه انقلاب را از درون می‌خورد، تملق، رودربایستی و باندبازی و تا این‌ها هست ۱۰ هزار بند و ماده هم هیچ دردی را از کشور دوا نمی‌کند.

عضو مجلس تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنانش به کنایه گفت: در قران آمده است که «السابقون السابقون اولئک المقربون»، اما ظاهراً شده است «الرابطون، الرابطون، اولئک المرطبتون»، زمانی که رابطه جای ضابطه را بگیرد چه کسی می‌تواند رقابت کند؟

ناطق نوری گفت: در تلویزیون صد‌ها تریلی قاچاق را نشان می‌دهند که کشف شده است در حالی که نمی‌دانند این‌ها را برای چه نشان می‌دهند. یا این‌که می‌گویند ۱۰ هزار انبار کالای قاچاق گرفته‌ایم، مگر قوطی کبریت است، بالاخره این‌ها کجاست و مبارزه با فساد چگونه است؟

ناطق نوری افزود: ما از یک طرف می‌گوییم که اسلام دین کامل است و وقتی به پیامبر نازل می‌شود می‌گوید «الیوم‌اکملت‌لکم‌دینکم» و ما هم می‌گوییم می‌خواهیم جمهوری اسلامی را پیاده کنیم ولی چه بلایی سر دین کامل آورده‌ایم که مقام ما در دنیا از رتبه ۸۷ به ۱۳۶ رسیده است، آیا این جمهوری اسلامی است؟ حیف انقلاب نیست، ‌حیف شهدا و بزرگان و رهبری نیست که این همه فریاد می‌زنند؟

ناطق نوری در ادامه با ذکر خاطره‌ای از برخورد با تخلفات در یکی از کشور‌ها اظهار داشت: امیرالمومنین علی(ع) در فرمان به مالک اشتر می‌فرمایند اگر کسی را که انتخاب کردی، تخلف کرد صریحا اعلام کن و با او برخورد کن.

وی اضافه کرد: زمانی که انقلاب پیروز شد کسانی که سوءاستفاده کن و رشوه گیر بودند می‌ترسیدند، حالا کار به جایی رسیده است که رسماً می‌گویند این قدر بدهید.

رییس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری اظهار داشت: یک بار خدمت رهبری عرض کردم بنده ناطق نوری که از اول انقلاب مسؤول بودم، وقتی می‌خواهم یک نفر را در این دفتر بازرس معرفی کنم که ده میلیون وام بگیرد نمی‌توانم، اما چطور است یک دفعه فردی می‌رود ۳۵۰ میلیارد تومان به او وام می‌دهند، وثیقه‌‌اش چیست؟

ناطق نوری در ادامه با اشاره به موضوعات مطرح شده در باره اختلاس در برخی بانک‌ها گفت: پرونده آنها پیش من است. دو، ۳، ۵ نفر باهم تبانی می‌کنند بعد یک ساختمان را برای دریافت وام کارشناسی می‌کنند، اگر ده میلیارد می‌ارزد با کارشناسان تبانی می‌کنند ۳۰ میلیارد و می‌گویند این زمین ۷۰۰ متر است اگر برای آن پذیره، تراکم و پروانه بگیریم و برج و باغ بسازیم ۱۴ طبقه، قیمت آن ۱۲۰ میلیارد می‌شود. بنابراین می‌بینید زمین ۱۰ میلیاردی می‌شود ۳۰ میلیارد تومان.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگر از اظهارات خود

باند بازی تملق و تنگ نظری را از عوامل عمده ایجاد فساد ذکر کرد و گفت: دولت نه کشاورز خوبی است نه صنعتگر خوب و نه تاجر خوب، دولت می‌تواند برنامه‌ریز خوبی باشد، طرح بدهد و حمایت کند، نظارت کند و مالیات بگیرد. کشور باید با مالیات اداره شود نه با نفت، به شرطی که سلسله مراتب طی شود. اولاً مالیات باید بر مصرف باشد نه بر تولید وقتی شما به تولید مالیات ببندید تولید کننده قیمت را بالا می‌برد، هرکه بامش بیش برفش بیش‌تر، ممیز و مؤدی نباید هم‌‌دیگر را ببینند.

ناطق نوری همچنین با اشاره به استخدام‌های بی‌برنامه در اواخر دولت گذشته گفت: اواخر دولت گذشته ۵۰۰ هزار نفر در کشور استخدام شدند. الان دولت خیلی تلاش می‌کند قرض بگیرد فقط هزینه‌های جاری را بدهد و هزینه‌های عمرانی دستگاه‌ها تعطیل است. فقط حقوق‌بگیران را اضافه کردیم، یارانه را هم آوردیم و یک چوب دیگر زدیم به بار شیشه.

 

رییس بازرسی دفتر مقام معظم رهبری اضافه کرد: نمی‌شود هم ارزش‌ها را حفظ کنیم و روی اصول خودمان بایستیم و تن به ذلت ندهیم، هم این‌ها را در داخل ر‌ها کنیم و بخواهیم زنده بمانیم.