معاون زنگنه: ظرفیت سرمایهگذاری نفتی ایران- روسیه به ۱۰ میلیارد دلار میرسد امضای قرارداد نفتی با دو شرکت روسی قوت گرفت مذاکرات با شرکتهای گازپروم و لوکاویل در مقایسه با دیگر شرکتهای روسی از پیشرفت خوبی برخوردار است. از این رو احتمال امضای قرارداد نفتی، MOU و HOA با گازپروم و لوک اویل قوت گرفته […]
معاون زنگنه:
ظرفیت سرمایهگذاری نفتی ایران- روسیه به ۱۰ میلیارد دلار میرسد
امضای قرارداد نفتی با دو شرکت روسی قوت گرفت
مذاکرات با شرکتهای گازپروم و لوکاویل در مقایسه با دیگر شرکتهای روسی از پیشرفت خوبی برخوردار است. از این رو احتمال امضای قرارداد نفتی، MOU و HOA با گازپروم و لوک اویل قوت گرفته است.
به گزارش تسنیم، روز یکشنبه هیأت ۶۰۰ نفرهای از کشور روسیه وارد تهران شد تا در سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در تهران شرکت کنند.
در این هیأت ۶۰۰ نفره، مدیرانی از شرکتهای نفتی و گازی روسیه شامل لوکاویل، گازپروم، روسنفت، تیانکی-بیپی و سورگوتنفتهگس حضور دارند که از عصر یکشنبه در حاشیه برگزاری کمیسیون مشترک انرژی دو کشور در قالب برگزاری جلسات رسمی و غیررسمی مشترک، رایزنیهای خود را با مدیران صنعت نفت و شرکتهای نفتی ایرانی آغاز کردند.
«لوان جاگاریان» سفیر روسیه در ایران حدود یک ماه پیش از نهایی شدن مذاکرات شرکت لوک اویل روسیه با وزارت نفت ایران خبر داد و گفت: مسؤولان دو کشور روسیه و ایران مذاکراتی در خصوص گسترش همکاریهای انرژی بهخصوص در بخش نفت داشتهاند و این رفت و آمدها و برگزاری جلسات و انجام مذاکرات ادامه دارد.
وی افزود: اخیراً شرکت لوکاویل روسیه مذاکراتی با آقای زنگنه، وزیر نفت ایران داشته و این مذاکرات به نتیجه رسیده است.
سفیر روسیه در ایران با بیان اینکه «بهزودی شاهد گسترش همکاریهای دو کشور در بخش انرژی خواهیم بود»، گفت: احتمال امضای قرارداد جدید نفتی بین وزارت نفت ایران و شرکت لوکاویل وجود دارد و امیدواریم امضای قرارداد بعدی نفتی ایران با این شرکت روسی باشد.
همچنین «غلامرضا منوچهری» معاون مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران حدود یک ماه پیش در خصوص نتایج مذاکرات شرکتهای روسی در صنعت نفت ایران گفته بود: «شرکتهای روس خیلی تمایل دارند که در قالب HOA قراردادهایی با آنها ببندیم و از جمله شرکتهایی که تاکنون مذاکراتی با ایران داشته است، شرکت روسی لوک اویل است اما هیچ کدام از مذاکرات با شرکتهای روسی برای همکاری در پروژههای نفتی کشور هنوز به مرحله امضای قرارداد نرسیده و مذاکرات به توافقات قطعی نرسیدهاند.»
منوچهری در پاسخ به اینکه «شرکتهای روسی بیشتر تمایل به حضور در کدام میادین و پروژههای نفتی ایران را دارند»، گفت: «بیشترین اظهار تمایل شرکتهای روسی حضور در مناطق نفتخیز جنوب و در میادینی است که در حال بهرهبرداری هستند و شرکتهای روسی تمایل دارند در بحث توسعه میدان و افزایش تولید و همچنین افزایش ضریب برداشت با ایران قراردادهایی را در میادین در حال بهرهبرداری به امضا برسانند.»
در مقایسه با دیگر شرکتهای روسی، مذاکرات با شرکتهای گازپروم و لوکاویل از پیشرفت خوبی برخوردار است و احتمال امضای قرارداد نفتی، MOU و HOA با گازپروم و لوکاویل قوت گرفته است.
همچنین معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با مقایسه سطح روابط اقتصادی و سیاسی ایران و روسیه، در این خصوص بیان کرده است: روابط اقتصادی ایران و روسیه تناسبی با روابط سیاسی ندارد.
ایسنا نوشت؛ امیرحسین زمانینیا در نشست کمیته انرژی ایران و روسیه اظهار کرد: نشست کمیته انرژی ایران و روسیه به نظر میرسد پرآب و تابتر از کمیسیون مشترک دو کشور باشد و از فضای نشست بسیار تحت تأثیر قرار گرفتم.
وی با بیان اینکه ظرفیت ارتقای همکاری میان شرکتهای نفت و گاز روس و ایرانی بسیار فراتر از موضوعی است که تا کنون به آن دست پیدا کردهایم، تصریحکرد: نوع، عمق و سطح روابط و همکاری اقتصادی، نفت و گاز ایران و روسیه هیچ تناسبی با نوع، عمق روابط سیاسی و راهبردی دو کشور ندارد.
زمانی نیا ادامه داد: امیدوارم این نشست یک گام کوچک در مسیر صحیح برای برداشتن این فاصله باشد، به نظر بنده زمینه برای برداشتن این فاصله فراهم است و همکاری شرکتهای ایران و روسیه به صورت تصاعدی افزایش مییابد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه روابط ایران و روسیه در زمینه نفت و گاز تنها موردی است که مشکل عمدهای در زمینه سرمایه نداریم، افزود: در مذاکره با شرکتها و کشورهای خارجی «سرمایهگذاری» با توجه به سرمایه محدود شرکت ملی نفت ایران، محور اصلی مذاکرات است در حالی که ظرفیت سرمایه میان ایران و روسیه بسیار بالاست.
وی، به نشست اخیر اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) و کشورهای غیرعضو این سازمان اشاره کرد و گفت: پیش از این نشست، ظرفیت سرمایهگذاری دو کشور در ذهنم رقمی حدود۸ میلیارد دلار در سال بود اما پس از آن، به نظرم این رقم میتواند به ١٠ میلیارد دلار هم برسد.
زمانینیا با بیان این که قیمت نفت خام برنت پس از توافق ١٠ آذرماه اوپک و همچنین توافق کشورهای عضو و غیرعضو اوپک در ٢٠ آذرماه، از ٤٦ دلار به بیش از ٥٦ دلار برای هر بشکه رسید، گفت: افزایش قیمت نفت میتواند برای شرکتهای نفتی خبر خوبی باشد.
١٣ کشور عضو اوپک در نشست ٣٠ نوامبر (١٠ آذرماه) توافق کردند برای ایجاد تعادل در بازار و افزایش قیمت نفت یک میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه تولید نفت خود را کاهش دهند؛ همچنین در نشست ١٠ دسامبر (٢٠ آذرماه) میان کشورهای عضو اوپک و غیراوپک توافق شد روسیه در کنار دیگر کشورهای غیراوپک ٥٦٠ تا ٦٠٠ هزار بشکه تولید نفت خود را کاهش دهند، سهم روسیه از این کاهش ٣٠٠ هزار بشکه در روز تعیین شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.