طرح کاشت یک میلیارد درخت درگیر اختصاص بودجه!

مرضیه نیکخواه ـ سال‌ها از وقتی که با اسم جنگل یاد سرسبزی و یک فضای دلنشین می‌افتادیم، گذشته است. زیرا طی این سال‌ها، آنقدر وسعت تخریب جنگل‌ها زیاد بوده که طبق گفته کارشناسان تا دو دهه آینده دیگر جنگلی در کشورمان باقی نخواهد ماند! در واقع آماری که سال‌۱۳۹۲ درباره تخریب جنگل‌‌ها اعلام شده بود، […]

مرضیه نیکخواه ـ سال‌ها از وقتی که با اسم جنگل یاد سرسبزی و یک فضای دلنشین می‌افتادیم، گذشته است. زیرا طی این سال‌ها، آنقدر وسعت تخریب جنگل‌ها زیاد بوده که طبق گفته کارشناسان تا دو دهه آینده دیگر جنگلی در کشورمان باقی نخواهد ماند! در واقع آماری که سال‌۱۳۹۲ درباره تخریب جنگل‌‌ها اعلام شده بود، هنوز جریان دارد و در هر ثانیه ۳۶۰ مترمربع از سطح جنگل‌‌ها و مراتع کشور تخریب می‌شود؛ این یعنی سالانه ۱,۵درصد از جنگل‌های ایران نابود می‌شوند و در هر پنج سال یک میلیون هکتار از جنگل‌های ایران نابود می‌شود. این در حالی است که تأثیر جنگل برای بارش باران بر کسی پوشیده نیست و همین حالا نیز مشکل کمبود آب در کشورمان بیداد می‌کند. همچنین طبق آخرین آماری که سید مجید میراحمدی؛ معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور اعلام کرد، سالانه تنها سه میلیون مترمکعب قاچاق چوب انجام می‌شود!

کاشت یک میلیارد درخت

به دلیل تخریب بی‌سابقه جنگل‌ها در کشورمان، طرحی با عنوان کاشت یک میلیارد درخت مطرح شد. براساس این طرح و با توجه به عضویت کشور ایران در کنوانسیون تغییر اقلیم و کنوانسیون مبارزه با بیابان‌زایی و همچنین با عنایت به ماده ۲۲ قانون هوای پاک که حداکثر تا ۱۰ سال پس از ابلاغ این قانون، شهرداری‌های شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت موظفند با همکاری وزارت نیرو و ادارات منابع طبیعی شهرستان، سرانه فضای سبز خود را حداقل به ۱۵ مترمربع برسانند و قوانین بالادستی بر حفظ و احیای منابع طبیعی تأکید دارند، اجرای این طرح مردمی برای توسعه پوشش گیاهی با تولید و تأمین نهال مورد نیاز (گونه‌های با نیاز آب کم، مقاوم و بومی) توسط سازمان منابع طبیعی و سایر بخش‌ها و عملیات کاشت، نگهداری و مراقبت توسط همه دستگاه‌ها، تشکل‌های مردم‌نهاد و سایر اقشار جامعه ضرورت دارد تا برای مقابله با بحران آب و هوایی، عزمی جهانی برای کاشت یک تریلیون نهال تا سال ۲۰۳۰ در جهان شکل گیرد و ایران به‌عنوان یک عضو متعهد جامعه جهانی با کاشت یک میلیارد نهال در این اقدام بین‌المللی مشارکت داشته باشد.

طرح هست، پول نیست!

بر همین اساس، دیروز (یکشنبه) پنجاه و هفتمین جلسه بررسی وضعیت طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران با حضور عباسعلی نوبخت؛ معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، سردار محمد زهرایی؛ رئیس سازمان بسیج سازندگی، سرهنگ علی ملکی‌آهنگران؛ فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور و جمعی از فرماندهان بسیج و مسئولان سازمان منابع طبیعی در سالن جلسات حوزه ریاست ستاد سازمان برگزار شد. در این جلسه، عباسعلی نوبخت؛ رئیس سازمان منابع طبیعی، با تأکید بر اینکه هنوز هیچ اعتباری برای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران تخصیص نیافته است، گفت: باید از همین حالا برای تولید نهال‌های مورد نیاز سال بعد این طرح اقدام کنیم. وی با بیان اینکه باید از تمام ظرفیت‌های کشور در این بخش استفاده شود، اظهار داشت: ۷۲ روز کاری داریم و باید ۱۵۰ میلیون اصله نهال بکاریم. اگر ۱۵۰ میلیون را تقسیم بر ۳۳ اداره کل استان‌‌ها کنیم، هر استان باید چهار میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال بکارد. این یعنی از امروز در هر استان باید ۶۳ هزار و ۱۳۱ اصله نهال کاشته شود و کار از امروز جدی گرفته شود.