کوچک‌سازی در دولت انجام ‌نشده است

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران کوچک‌سازی در دولت انجام ‌نشده است احرامیان، عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت: وجود بیش از ۳ میلیون کارمند و بودجه عریض و طویل دولت باعث می‌شود که عملاً هزینه‌های جاری تمام درآمد را ببلعند. در لایحه بودجه‌ای که دولت یازدهم برای سال ۹۶ به مجلس برده است، رقم درآمد […]

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران

کوچک‌سازی در دولت انجام ‌نشده است

احرامیان، عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت: وجود بیش از ۳ میلیون کارمند و بودجه عریض و طویل دولت باعث می‌شود که عملاً هزینه‌های جاری تمام درآمد را ببلعند.

در لایحه بودجه‌ای که دولت یازدهم برای سال ۹۶ به مجلس برده است، رقم درآمد پیش‌بینی‌شده برای فروش نفت و فرآورده‌های نفتی نسبت به لایحه بودجه سال گذشته ۶۲ درصد بیش‌تر شده و از رقم ۶۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در لایحه بودجه سال گذشته به ۱۱۱ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه سال آینده رسیده است. البته که بعد از لغو تحریم‌ها میزان صادرات و فروش نفت ایران بیش‌تر شده است اما در سنوات گذشته هرزمانی که دولت‌‌‌‌‌ها با درآمد بالای نفتی مواجه شده‌اند، از آن‌طرف به سایر فاکتورهای توسعه‌ای اقتصاد بی‌توجه شده‌اند. به همین دلیل هم در حال حاضر بیم آن می‌رود که سال آینده با افزایش درآمد نفتی دیگر بخش‌های صادرات غیرنفتی و توسعه‌ای کشور فراموش شود.

سید بهادر احرامیان، دراین‌باره به سایت خبری اتاق تهران گفت: این مسأله در کوتاه‌مدت نمی‌تواند مشکلی ایجاد کند. اما واقعیت این است که درگذشته هر زمانی که درآمد نفت بیش‌تر شد، سوای این‌که دولت این درآمد را به بودجه تزریق کرد، از آن برای ثابت نگه‌داشتن قیمت ارز استفاده کرد. این در حالی بود که تورم داخلی وجود داشت. از این منظر این درآمد بالای نفتی می‌تواند مشکل ایجاد کند. به‌هرحال این مسأله طبیعتاً می‌تواند در درازمدت و میان‌مدت برای صادرات تبعاتی به همراه داشته باشد.

درمورد افزایش درآمدهای نفتی این بیم هم وجود دارد که دولت تمام آن را صرف هزینه‌های جاری کند و چیزی به توسعه زیرساخت‌ها نرسد. البته احرامیان دراین‌باره معتقد است: دولت باید ابتدا هزینه‌های جاری را بپوشاند و بعد مازاد آن را سرمایه‌گذاری کند. اما در این میان مسأله این است که هزینه‌های جاری دولت بیش‌ازحد زیاد است. این ماجرا نه‌تنها در ایران، بلکه در تمام کشور‌‌‌‌ها وجود دارد که اول هزینه‌های جاری پر شود و بعد توسعه زیرساخت‌ها صورت بگیرد.

به گفته این عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران، دولت‌‌‌‌‌ها کاری برای تعدیل و کاهش هزینه‌های جاری نکرده‌اند.

‌وی ادامه ‌داد: به‌هرحال هزینه‌های جاری هم باید معقول باشد. اما وجود بیش از ۳ میلیون کارمند و بودجه عریض و طویل دولت باعث می‌شود که عملاً هزینه‌های جاری تمام درآمد را ببلعند.

 

براساس صحبت‌های احرامیان، دولت یازدهم در این ۳ سال، اقدامات خوب و مطلوبی انجام داده است اما در زمینه کوچک‌سازی خودش موفق عمل‌نکرده است. به همین دلیل هم یکی از تلاش‌های دولت باید کوچک‌سازی باشد. به‌این‌ترتیب هزینه‌های جاری کاهش پیدا می‌کند. زمانی هم که هزینه‌های جاری کاهش پیدا کرد، درآمد بیش‌تری برای توسعه زیرساخت‌ها باقی می‌ماند.