جرایم مالیاتی اقتصاد صنعت سنگ را فلج کرده است

نماینده محلات و دلیجان جرایم مالیاتی اقتصاد صنعت سنگ را فلج کرده است نماینده محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: جرایم مالیاتی اقتصاد سنگ را فلج کرده و توان رقابت را از فعالان این بخش سلب کرده است. به گزارش ایسنا، علیرضاسلیمی در جلسه بررسی مشکلات صنایع و معادن شهرستان محلات که با […]

نماینده محلات و دلیجان

جرایم مالیاتی اقتصاد صنعت سنگ را فلج کرده است

نماینده محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: جرایم مالیاتی اقتصاد سنگ را فلج کرده و توان رقابت را از فعالان این بخش سلب کرده است.

به گزارش ایسنا، علیرضاسلیمی در جلسه بررسی مشکلات صنایع و معادن شهرستان محلات که با حضور محسن‌صالحی‌نیا، معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور، فریدون‌احمدی، نایب رییس دوم و دو نفر از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در فرمانداری محلات برگزار شد، اظهار کرد: سفر اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس به محلات با هدف آشنایی با مشکلات صنایع و معادن شهرستان و تصمیم‌گیری در مورد راه‌های برون‌رفت از این بن‌بست‌‌ها انجام گرفت.

وی با برشمردن پتانسیل‌های محلات از جمله گل، سنگ، ماهیان زینتی و تریکو، بوروکراسی اداری را سدی بزرگ در مقابل صادرکنندگان گل عنوان و تصریح کرد: در بخش صادرات گل و گیاهان زینتی بوروکراسی اداری گلکاران را به زحمت وا داشته، و دولت باید فضای بازار را مدیریت کند.

وی افزود: در محلات پایانه صادراتی گل و گیاهان زینتی وجود دارد و گلکاران سهم خود را در راه‌اندازی این پایانه داده‌اند، دولت نیز در این زمینه کمک کرده ولی تکمیل و تجهیز پایانه صادراتی مورد تقاضای گلکاران محلات است. فاز اول دهکده گل نیز اجرایی شده و باید کمک شود تا فاز دوم این دهکده عملیاتی شود.

سلیمی در خصوص دفتر گمرک محلات گفت: این دفتر به صورت صوری تأسیس شده در حالی که گمرک به معنای واقعی در محلات مورد نیاز است، چراکه محلات یکی از مراکز صادرات در استان مرکزی است و باید در بخش گل و ماهیان زینتی امور اداری مربوط به گمرک در این دفتر صورت پذیرد، تا کار صادرکنندگان تسهیل شده و در زمان کوتاه‌تری انجام شود.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی جرایم مالیاتی را نیز عامل رکود صنعت سنگ و زمین خوردن این صنعت عنوان کرد و افزود: در بخش سنگ، جرایم مالیاتی و محاسبه مالیات‌های سال‌های گذشته این صنعت را به زمین می‌زند و هنوز مشخص نشده که محمل قانونی این موضوع که در سال ۱۳۹۵، مالیات‌های سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ همراه با جرایم آنها را طلب می‌کنند، کجاست؟

وی اظهار کرد: جرایم مالیاتی اقتصاد سنگ را فلج کرده و توان رقابت را از فعالان این بخش سلب کرده است. ما با اصل پرداخت مالیات موافقیم ولی این نحوه مالیات گرفتن قابل‌توجیه نیست. از طرفی قانون ۱۵ درصد سهم شهرستان از مالیات‌های بخش معادن وجود دارد، ولی این قانون اجرا نمی‌شود.

وی از عدم تخصیص سهم شهرستان از حقوق دولتی انتقاد کرد و گفت: سال گذشته سهم ۱۵ درصدی شهرستان از مالیات‌های بخش معادن، حدود ۲۰ میلیارد تومان بود ولی ریالی از آن پرداخت نشده است و این مسأله ظلم به شهرستان است. معدنکاران سهم خود را پرداخت کرده‌اند ولی دولت سهم شهرستان را بازپرداخت نکرده و به همین دلیل فراهم آوردن زیرساخت‌ها امکان‌پذیر نشده است.

نایب‌رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در بحث صادرات سنگ خام و مسایل پیش روی آن گفت: در بحث صادرات سنگ خام برخی تصمیمات در خلأ گرفته می‌شود و تنها بحث فرآوری مطرح می‌شود که باید با این مسأله به صورت واقعی برخورد کرد.

 

سلیمی در پایان بورس بازی را عامل عدم تخصیص زمین به تولیدکنندگان واقعی عنوان و تصریح کرد: در بخش زمین شهرک‌های صنعتی بورس بازی اتفاق افتاده و توسعه شهرک‌های صنعتی به مشکل خورده است.۳۰۰ واحد فرآوری در شهرستان محلات وجود دارد و برخی معادن باید تعامل بیش‌تری با واحدهای فرآوری داشته باشند.