انتشار اسناد خزانه اسلامی رقم بدهی‌ها را به ۲۰ هزار میلیاردتومان رساند

وزیر نیرو انتشار اسناد خزانه اسلامی رقم بدهی‌ها را به ۲۰ هزار میلیاردتومان رساند وزیر نیرو گفت: اقتصاد صنعت آب و برق نیازمند بازنگری جدی است و دولت بایستی برای متحول کردن این صنعت، هزینه‌ها و درآمدهای آن را به تعادل برساند. به‌گزارش ایسنا، حمیدچیت‌چیان، وزیر نیرو در همایش سراسری مدیران ارشد وزارت نیرو با […]

وزیر نیرو

انتشار اسناد خزانه اسلامی رقم بدهی‌ها را به ۲۰ هزار میلیاردتومان رساند

وزیر نیرو گفت: اقتصاد صنعت آب و برق نیازمند بازنگری جدی است و دولت بایستی برای متحول کردن این صنعت، هزینه‌ها و درآمدهای آن را به تعادل برساند.

به‌گزارش ایسنا، حمیدچیت‌چیان، وزیر نیرو در همایش سراسری مدیران ارشد وزارت نیرو با اشاره به تشکیل جلسات مکرر شورای عالی آب در ۳ سال گذشته، اظهار داشت: از ابتدای دولت یازدهم شورای عالی آب حدود ۲۰ بار برای بررسی مشکلات آب کشور تشکیل جلسه داده است، این در حالی است که در سال‌های پیش از این تنها ۸ جلسه در این مورد برگزار شده بود و این نشان‌دهنده اهمیت جایگاه مسأله آب برای دولت است.

وی افزود: در حوزه صنعت آب و برق کشور دو مسأله اصلی وجود دارد؛ اول خشکسالی‌های مکرر و تغییر اقلیم به‌وقوع پیوسته در ۱۵ سال اخیر و دیگری بحث عدم تعادل میان هزینه‌ها و درآمدهای صنعت آب و برق کشور است.

وی تصریح کرد: با این شرایط و با وجود چنین مشکلات حادی، مجموعه فعالان و کارکنان صنعت آب و برق کشور توانسته‌اند با همت و تلاش گسترده خود آب و برق پایدار را برای مردم تأمین کنند.

وزیر نیرو گفت: یکی از مسایل مورد توجه و محوری وزارت نیرو در سال‌های اخیر توجه ویژه به اقتصاد مقاومتی بوده و هیچ وقت این وزارتخانه به این مسأله مهم نگاه صوری نداشته است.

وی با اشاره به مدیریت موفق پیک مصرف در تابستان اضافه کرد: در تابستان سال جاری چنانچه به روال گذشته عمل می‌شد، باید بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه می‌شد تا می‌توانستیم بدون تجربه خاموشی تابستان را پشت سر بگذاریم؛ اما با تلاش کارکنان و خادمان صنعت آب و برق کشور حدود ۳ هزار مگاوات پیک بار اضافی تابستان سال جاری کاهش یافت.

وی تصریح کرد: چنانچه به جای اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی و صرفه‌جویی در مصرف برق سعی می‌کردیم به طرح‌های صرفاً تولیدی برای تأمین پیک تابستان اقدام کنیم باید حداقل معادل ۴ هزار مگاوات نیروگاه به بهره‌برداری می‌رسید.

وزیر نیرو ادامه داد: برای احداث این میزان ظرفیت جدید می‌بایست چیزی حدود ۸ هزار میلیارد تومان هزینه می‌شد که با احتساب هزینه‌های توسعه و انتقال، این هزینه‌ها به ۱۰ هزار میلیارد تومان می‌رسید اما خوشبختانه با اجرای تدابیر مختلف و افزایش راندمان نیروگاه‌ها و صرفه‌جویی در مصرف توانستیم پیک بار تابستان را با کم‌ترین هزینه پشت سر بگذاریم.

وی تأکید کرد: مصارف برق صنایع کشور در سال جاری در مقایسه با سال گذشته حدود ۷٫۶ درصد افزایش یافته است و ما برای تأمین برق صنایع کشور هیچ مشکلی نداریم.

وی گفت: در سال جاری صنعت برق با آمادگی بیش از ۹۸ درصد پیک بار تابستان را پشت سر گذاشت و این عدد را می‌توان با پیشرفته‌‌ترین کشورهای دنیا از این منظر مقایسه کرد.

چیت‌چیان خاطرنشان کرد: رویکرد صنعت آب و برق مهیای ظرفیت‌سازی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است و هم اکنون نیز حدود ۱۰ هزار و ۸۰۰ مگاوات نیروگاه جدید توسط بخش خصوصی در حال احداث است.

وی اظهار داشت: صنعت برق دولت یازدهم در حالی کار خود را شروع کرد که بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان بدهی روز داشت و با توجه به تفاوت میان هزینه و درآمد این صنعت، رقم بدهی به ۳۲ هزار میلیارد تومان رسید، اما خوشبختانه این دولت با اتخاذ تدابیری چون انتشار اوراق و اسناد خزانه و کاهش سهم یارانه‌های وزارت نیرو توانست رقم بدهی‌ها را به همان ۲۰ هزار میلیارد تومان برساند.

 

وی تأکید کرد: امیدواریم با تدابیر که دولت در سال آتی اتخاذ کرده بتوان رقم این بدهی را به کم‌تر از ۱۰ هزار میلیارد تومان رساند.