گرز رستم، عمیق‌ترین غار چهارمحال و بختیاری

ناصر بهزادفر-غار گرز رستم در جنوب‌شرقی شهرکرد قرار دارد. غار گرز رستم (تانا) با ۶ چاه، عمیق‌‌ترین غار استان چهارمحال و بختیاری شناخته شده است. وجود ستون‌های استلاکتیتی، استلاگمیت‌ها، قندیل‌های پفکی، خفاش، پروانه، حشره از نکات قابل توجه این غار است.  غار در منطقه‌ای که جنس سنگ‌های آن از کنگلومرا می‌باشد، شکل گرفته و در […]

ناصر بهزادفر-غار گرز رستم در جنوب‌شرقی شهرکرد قرار دارد. غار گرز رستم (تانا) با ۶ چاه، عمیق‌‌ترین غار استان چهارمحال و بختیاری شناخته شده است. وجود ستون‌های استلاکتیتی، استلاگمیت‌ها، قندیلهای پفکی، خفاش، پروانه، حشره از نکات قابل توجه این غار است.

 غار در منطقه‌ای که جنس سنگ‌های آن از کنگلومرا می‌باشد، شکل گرفته و در حقیقت شکافیست در صخره‌های بسیار فرسوده کنگلومرایی که نفوذ آب در طول سالیان دراز به آن شکل داده است، این غار دارای ۶ چاه است. ریزش فراوان سنگ در اکثر قسمت‌های غار به ویژه چاه دوم غار محسوس و غارنورد باید در این غار جانب احتیاط را بسیار نگه دارد.

دهانه‌ این غار، کوچک و به عمق ۷ متر است، سپس تونل باریک ۲۰ متری با شیب زیاد‌ و تونل دیگری با طول تقریبی ۲۰ متر و در ادامه یک چاه ۱۵ متری و پس از ۳ متر فرود، یک تونل تنگ که در اطراف آن قندیل‌های پفکی و استلاگتیت‌های زیبایی دیده می‌شود، همچنین آب هم درون این تونل جریان دارد.

یکی از این راه‌های داخلی غار به دریاچه‌ای بسیار کوچک با قندیل‌های زیبا می‌رسد.

درون غار مناظر مختلفی را می‌توان مشاهده کرد. چاه، تنگناهای خرچنگ رو و سینه خیز، حفره و همچنین خفاش و نوعی پروانه نیز در این غار دیده می‌شوند.

مسیردسترسی

شهرکرد، شهرک فرخ‌شهر سپس وارد جاده تالاب چغاخور شده، از روستای شمس‌آباد به طرف سرتشنیز دو راه وجود دارد. یک راه ورود به جاده اصلی شهرکرد شلمزار است.

مسیر دیگر جاده قدیمی شمس‌آباد به سرتشنیز است که روستا‌های شمس‌آباد، سرتشنیز، خیرآباد را به هم وصل می‌کند.

منابع:

کویر‌ها و بیابان‌های ایران

غارهای ایران

 

تارنمای روستای شمس‌آباد