مهدی یاوری- پزشکی یکی از مشاغل بسیار خوب به شمار میآید؛ شغلی که بسیاری از پدران و مادران برای فرزندان خود آرزو میکنند و برای رسیدن فرزندشان به پزشکی از خواب و خوراکشان میزنند. اما همین شغل خوب هم باعث نشده تا بسیاری جلای وطن نکنند! موج مهاجرت از متخصصان و کارشناسان گرفته تا دانشجویان […]
مهدی یاوری- پزشکی یکی از مشاغل بسیار خوب به شمار میآید؛ شغلی که بسیاری از پدران و مادران برای فرزندان خود آرزو میکنند و برای رسیدن فرزندشان به پزشکی از خواب و خوراکشان میزنند. اما همین شغل خوب هم باعث نشده تا بسیاری جلای وطن نکنند! موج مهاجرت از متخصصان و کارشناسان گرفته تا دانشجویان و دانشآموزان ادامه دارد. در چند سال گذشته جوامع پزشکی و پرستاری نسبت به افزایش مهاجرت در کشور هشدار داده و میدهند، اما گوش شنوایی وجود ندارد. به جرأت میتوان گفت که گرفتار یک زنجیره بههمپیوسته هستیم. تا اقتصاد و شرایط اجتماعی و سیاسی ما درست نباشد، دلیلی ندارد آدمها مهاجرت نکنند! نسل من چیزهایی داشت که تحت هر شرایط در کشور میماند، اما این نسل متفاوت است میخواهد زندگی راحتی داشته باشد و معیارهایش بسیار متفاوتتر است. البته این تنها یک طرف قضیه است و برای بسیاری دیگر از پزشکانی که قصد کار در کشورمان را دارند مشکلات عدیدهای وجود دارد؛ مشکلاتی که باعث شده تا بسیاری از پزشکان به سمت مشاغلی همچون املاکی و اسنپ رو بیاورند! فاجعهآمیزتر آن که برخی از آنانی که امیدی به بهبود اوضاع ندارند، دست به خودکشی زدهاند!
پزشک هندی و بنگلادشی هم به ایران نمیآید!
در این ارتباط علی جعفریان؛ رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی تهران، میگوید: برای رشتههایی مانند طب اورژانس، داخلی، جراحی، کودکان، بیهوشی، تعداد زیادی جای خالی وجود دارد، ۵۰ درصد رزیدنتهای بیهوشی هم بعد از قبولی انصراف میدهند. دیگر مثل ۵۰ سال قبل هم نیست که پزشک هندی و بنگلادشی به ایران بیاید، چون درآمد خوبی ندارند. شرایط بهگونهای است که بعضاً در یک شهرستان متخصص بیهوشی برای عمل آپاندیس نیست. برخی دانشجویان پزشکی درس میخوانند که بعداً به فلان کشور مهاجرت کنند. پرسش این است که چرا در کشورهای همسایه ایران جاذبههایی وجود دارد که متخصصان ایرانی مثل پزشک و پرستار به آنجا میروند. چرا ما برای چنین افرادی جاذبه ماندن ایجاد نکردهایم. امروز مهمترین چالش در حوزه سلامت نیروی انسانی است و این چالش در سالهای آینده بیشتر خواهد شد. تعداد پرستار خیلی کم است. برخی بخشهای بیمارستانهای تازه افتتاحشده فعالیت نمیکنند، در برخی بیمارستانها رزیدنت دارند، اما پرستار ندارد و تعطیل است. اتاق عمل و کادر پزشکی داریم، اما پرستار نداریم که بتوانیم از اتاق عمل استفاده کنیم.
تعرفههای غیرواقعی یکی از دلایل مهاجرت پزشکان است
سخنگوی سازمان نظام پزشکی ایران نیز، گفت: تا زمانی که تعرفهها واقعی نشود، شاهد مشکلات حرفه پزشکی، از جمله مهاجرت خواهیم بود. رضا لاریپور؛ با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم توجه ویژه به پزشکان جوان است که در مناطق مختلف کشور مشغول خدمت هستند، افزود: بیشترین حجم بار درمانی در بیمارستانهای دولتی و آموزشی بر دوش دستیاران است که توجه ویژه مسئولان کشور به ویژه وزارت بهداشت را میطلبد. بهرغم گفتههای متعدد این روزها همکاران بسیاری به دلایل مختلفی که بخش کوچکی از آن شاید دلایل معیشتی باشد به مهاجرت روی میآورند که صرفاً مهاجرت جغرافیایی از کشوری به کشور دیگر نیست، بلکه مهاجرت درون شغلی است. یعنی فرد از حرفه خود جدا میشود و به حرفه دیگری روی میآورد.
دیدگاه بسته شده است.