رییس اتاق ایران اعلام کرد وجود زمزمههایی مبنی بر نبود اراده برای تک نرخی شدن ارز شافعی، رییس جدید اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر لزوم تک نرخی شدن نرخ ارز برای توسعه صادرات گفت: البته بانک مرکزی برای تک نرخی شدن ارز قولی داده بود که خلف وعده از آن مورد انتظار نیست ولی […]
رییس اتاق ایران اعلام کرد
وجود زمزمههایی مبنی بر نبود اراده برای تک نرخی شدن ارز
شافعی، رییس جدید اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر لزوم تک نرخی شدن نرخ ارز برای توسعه صادرات گفت: البته بانک مرکزی برای تک نرخی شدن ارز قولی داده بود که خلف وعده از آن مورد انتظار نیست ولی امروز زمزمههایی شنیده میشود که این اتفاق رخ نخواهد داد.
به گزارش ایسنا، غلامحسینشافعی اظهار کرد: فعالیت صادرکنندگان در این شرایط بسیار ارزشمند است چون در یک شرایط نابرابر فعالیت میکنند. صادرات موفق حتماً باید از پشتوانه تولیدی قوی برخوردار باشد؛ بنابراین بنای حرکت موفق صادرات در گرو تولیدی قوی و موفق است.
وی ادامهداد: آنچه که از آن به عنوان صادرات کالا یاد میشود، اگر ارتباط زیادی با بنگاههای تولیدی نداشته باشد، صادرات پایداری نخواهد بود. در دنیای رقابتی امروز تولید است که میتواند در سنجش قدرت اقتصادی کشورها مدنظر قرار گرفته و صادرات نوک پیکان آن به شمار میآید.
شافعی با اشاره به درآمد ایران از صادرات طی سالهای اخیر بیانکرد: در سالهای اخیر میزان صادرات ما به ارزش ریالی ۴۰ میلیارد دلار سیده است که اگر نگاهی به ظریفتهای کشور بیندازیم، درمییابیم که این عدد خوشحالکننده نیست، چراکه ظرفیت کشور ما بسیار بالاتر از اینهاست. کشوری مانند مالزی با جمعیت ۳۰ میلیون نفر ۲۰۰ میلیارد دلار در سال صادرات داشته اما ارزش صادرات ما در یک سال ۴۰ میلیارد دلار است در حالی که جمعیت ایران ۸۰ میلیون نفر است.
رییس اتاق ایران تصریح کرد: این درست است که در طول سالهای گذشته محدودیتهای بسیار سنگینی را بر دوش کشیدیم. البته این واقعیت هم وجود دارد که زخمهای عمیق تحریم در کوتاه مدت قابل ترمیم نیست؛ در عین حال باید توجه داشت که این محدودیتها نباید ما را از غافله حرکت اقتصادی جهان عقب اندازد. باید بخش تولید ما در این رابطه بسیار بیندیشد چون به لحاظ تولید تکنولوژی شکاف زیادی بین ما و جهان ایجاد شده است.
وی افزود: علیرغم همه تلاشها هنوز کالاهای ما محصولات جذابی برای دنیا نیست چون یکی از عوامل آن همین شکاف تکنولوژیک است. اگر این تغییر و این شکاف مورد توجه قرار نگیرد، با وجود منابع کافی باز هم قدرت رقابت در جهان را نخواهیم داشت. خوشبختانه با تلاشهای مجدانه دیپلماسی سیاسی و اقتصادی کشور تحولات جدیدی در بازارهای بینالمللی رخ داده است.
شافعی خاطرنشان کرد: رویکرد فعالان اقتصادی دنیا به ایران و اقتصاد بزرگ ایران متفاوت شده و امروز شاهد یک نوع هجوم برای به دست آوردن سهمی از بازار ایران توسط اقتصاد جهانی به کشور هستیم. در این وضعیت دولتمردان و فعالان اقتصادی باید توجه ویژهای به این شرایط داشته باشند. دولتمردان باید فضای مناسب برای بهرهمندی از این فرصت در بازار جهانی را ایجاد کنند. اگر فضای کسب و کار جذابیت لازم را برای بازار جهانی ایجاد نکند، ممکن است سرمایهگذاران خارجی از آمدن به ایران پشیمان شوند و بار دیگر به ایران نیایند.
وی با بیان اینکه فعالان اقتصادی نیز باید تغییرات تجارت در دنیا توجه داشته باشند، عنوان کرد: ما با شیوههای گذشته نمیتوانیم در آینده پرتحول دنیا به رقابتی مناسب و برابر دست یابیم؛ به همین جهت استفاده از شیوههای نوین تجارت برای کالای صادراتی بسیار اهمیت دارد.
رییس اتاق ایران با اشاره به مشکلات پیشروی صادرات کشور گفت: مسایل و مشکلاتی بر سر راه صادرات وجود دارد که اصلیترین آن مسأله تولید است. باید تغییرات فعالیتها و رویکردهای ما در جلساتی که در استان برگزار میشود، ارزیابی شود. متأسفانه همیشه مجموعه بحثها و مشکلاتی که بیان میشود، تکراری است. این نشان میدهد ما در جهت تولید گامی برنداشتیم و مشکلات مرتبا تکرار شده در حالی که حرف تازهای هم برای گفتن وجود نداشته است.
شافعی اضافه کرد: یکی از مسایل و مشکلات عمده ما در صادرات در زیرساختهای تولیدی، تجاری و حمل و نقل ریشه دارد. باید زیرساختهای توسعه لازم برای این بخشها فراهم شود اما متأسفانه در برخی از همین زمینهها حتی پس رفت هم داشتهایم.
وی اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در حمل و نقل و صادرات موضوع تثبیت تصنعی نرخ ارز است. در گذشته تجربیات زیادی در این زمینه داشتیم که البته این تجربیات بسیار تلخ بود. ما نباید گرفتار این تجربهها شویم. البته بانک مرکزی برای تک نرخی شدن ارز قولی داده بود که خلف وعده از آن مورد انتظار نیست ولی امروز زمزمههایی شنیده میشود که این اتفاق رخ نخواهد داد. این مسأله مشکلی اساسی برای صادرات، تولید و سرمایهگذاری در کشور است.
رییس اتاق ایران یادآور شد: قطعاً سرمایهگذاری که نتواند ۴ ماه آینده سرمایهگذاری خود را نبیند، به این کشور نخواهد آمد و در آن سرمایهگذاری نمیکند. امیدواریم این وعده عملی شود و ارز تک نرخی شده و پایدار بماند.
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی تصریح کرد: مسأله دیگر ما این است که در حاکمیت قانون با مشکل مواجه هستیم. برخی قوانین توسط مجلس تصویب میشود ولی در اجرا مشکل دارد. گویی برخی حسادت دارند مشکل یک عدهای حل شود. برای حل مشکلات مالیاتی صادرات و موضوع مالیات بر ارزشافزوده جلسات زیادی برگزار شد ولی امروز باید پرسید چقدر این تصمیمات عملی شده است؟
شافعی ادامه داد: البته ما از وزیر کشور تشکر میکنیم که حدود ۱۰۰ مورد از اختیارات قابل واگذاری استانها را شناسایی کرده و به استانها واگذار کرده است ولی این مسأله در برنامه ششم توسعه خیلی پررنگ نیست. ما اگر بخواهیم در حوزه صادرات به شیوه گذشته عمل کنیم، موفق نخواهیم شد و از بازارهای بینالمللی به تدریج حذف میشویم. متأسفانه کشور ما از چند برند اقتصادی مشخص بیبهره است که قطعاً این وضعیت نمیتواند دامنه فعالیت ما در بازار جهانی را افزایش دهد. باید در این حوزه دست بهکار جدیدی زد تا این نقص بزرگ برطرف شود.
رییس اتاق بازرگانی مشهد اخلاق حرفهای کسب و کار در تجارت را یکی دیگر از شاخصهای ماندگاری در بازارهای بینالمللی دانست و خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که در کار ما ارزشمند است، مسأله اخلاق حرفهای کسب و کار در تجارت بوده که موجب ماندگاری در بازار میشود. اگر اخلاق حرفهای در بازار کشورهای توسعه یافته رعایت نشود، بخش عظیمی از صادرکنندگان ایرانی از آن بازار حذف خواهند شد. این یکی از اهرمهای ماندگاری در بازار و توسعه بازار صادراتی ماست.
شافعی سفرهای خارجی و ورود هیأتهای بینالمللی به ایران را یک فرصت خوب برای صادرکنندگان ارزیابی کرد و افزود: متأسفانه در بسیاری از این سفرها حتی یک نفر هم از صادرکنندگان استان خراسانرضوی ثبتنام نمیکند. در سفرهای وزیر امور خارجه به کشورهای خارجی امکانات ارتباطی زیادی نیز فراهم میشود و اگر در بازاری مشکلاتی باشد، میتوان در قالب این سفرها و با بهرهگیری از این امکانات به سرعت مسایل را حل کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.