مرضیه نیکخواه ـ مالیات؛ نامی که تنِ بسیاری از صاحبان مشاغل را میلرزاند! دولت در لایحه پیشنهادی خود برای بودجه سال آینده مالیات را به میزان ۵۰ درصد افزایش داد و بسیاری از صاحبان کسبوکار را ناامید کرد زیرا در مملکتی که میتوان بهراحتی با سپردهگذاری پول در بانکها، سود مناسبی به دست آورد، این […]
مرضیه نیکخواه ـ مالیات؛ نامی که تنِ بسیاری از صاحبان مشاغل را میلرزاند! دولت در لایحه پیشنهادی خود برای بودجه سال آینده مالیات را به میزان ۵۰ درصد افزایش داد و بسیاری از صاحبان کسبوکار را ناامید کرد زیرا در مملکتی که میتوان بهراحتی با سپردهگذاری پول در بانکها، سود مناسبی به دست آورد، این صاحبان کسبوکار هستند که دل به دریا زده و همچنان چراغ امید را در دل کارمندان و کارگرانشان زنده نگه میدارند. دولت با افتخار اعلام کرد که بودجه سال آینده کمترین وابستگی را به نفت دارد اما نگاهی به وضعیت موجود، این سؤال را در ذهن ایجاد میکند که علت این امر چیست؟ چرا در شرایطی که بیشترین فشار اقتصادی طی سالهای اخیر بر کشور وارد شده، دولت باز هم تصمیم گرفته از منابع نفتی که منابعی خدادادی هستند، چشم پوشی کند؟ آیا دولت میداند که ترامپ رئیسجمهور بعدی آمریکاست و از حالا و قبل از وضع تحریمهای جدید فلجکننده به دنبال ثبات درآمدهای داخلی خود با افزایش ۵۰ درصدی مالیات است؟ البته در این بین دولت اعلام کرده که مالیاتی از مشاغل و کسبوکارهای کوچک دریافت نمیکند.
معافیت کسبوکارهای کوچک از پرداخت مالیات
معاف کردن برخی مشاغل از پرداخت مالیات کارتخوان، افراد را به سمت استفاده از روشهای پرداخت الکترونیک تشویق میکند و شاهد کاهش استفاده از نقدینگی خواهیم بود. مشاغل معاف از مالیات کارتخوان، مشاغل کوچک و متوسطی هستند که با توجه به سقف درآمدی از پرداخت مالیات معاف شدهاند. علاوه بر این، طبق اعلام بانکمرکزی درآمدهای حاصل از فروش این مشاغل وارد سیستم مالیاتی کشور نخواهد شد. فهرست مشاغل معاف از مالیات کارتخوان ۱۴۰۲، به شرح زیر است:
۱-نانواییها ۲- سوپرمارکتها ۳- داروخانهها و مراکز خدماتدرمانی ۴- جایگاههای سوخت اتوماتیک و دستی ۵- فروشگاههای فروش و ساخت محصولات هنری ۶- حملونقل درونشهری و تاکسی ۷- مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان ۸-روزنامه فروشیها ۹-دفتر خدمات مخابراتی ۱۰-مؤسسههای خیریه ۱۱-فروشگاههای فروش کتاب و محصولات رسانهای ۱۲- عوارض راه و پارکینگها ۱۳- وجوه دولتی و قوهقضاییه ۱۴-اشخاص و شرکتهای مواد غیرمعدنی و نفتی ۱۵- باشگاهها و مؤسسههای ورزشی و شرکتهای دانشبنیان با سطح فناوری۱٫ این فهرست مشاغلی هستند که از پرداخت مالیات کارتخوان معاف شدهاند. اما برای این مشاغل شرایط خاصی در نظر گرفته شده است که اگر مشمول آن شرایط باشند، معاف خواهند شد. اگر شرایط یا سقف درآمدی آنها از میزان مشخص شده بیشتر باشد، باید نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام کنند. در ماده ۱۳۱ قانون مالیاتهای مستقیم ذکر شده است که «بهازای هر ۱۰درصد ( ۱۰%) افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال گذشته آنها، یک واحد درصد و حداکثر تا پنج واحد درصد از نرخهای مذکور کاسته میشود». طبق این قانون اگر در طول یک سال درآمد فرد افزایش داشته باشد و تغییر پله داشته باشد، باید مالیات پرداخت کرده و دیگر از مالیات کارتخوان معاف نخواهد بود. همچنین طبق قانون مالیات مستقیم کشور ایران، مشاغلی که سود کمتر از ۳۵٫۶۰۰٫۰۰۰ تومان در سال دارند از پرداخت مالیات معاف هستند. این مشاغل در دسته پله اول مالیاتی قرار میگیرند و درصورتیکه مبلغ درآمد سالانه بیشتر از این مقدار باشد، نسبت به سود برای آنها مالیات در نظر گرفته میشود. مشاغلی که مازاد سود آنها بین ۳۵٫۶۰۰٫۰۰۰ تا ۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان در سال است، در پله دوم پرداخت مالیات قرار میگیرند و باید ۱۵ درصد مالیات پرداخت کنند. افرادی که در پله سوم مالیاتی قرار میگیرند نیز با مازاد سود ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان شامل ۲۰ درصد مالیات میشوند.
شرایط خاص دستههای اول تا سوم مالیاتی
حال خوب است دولت مشاغلی که در سال نهایتاً کمتر از ۳۵٫۶۰۰٫۰۰۰ تومان در سال دارند و در دسته اول پله اول مالیاتی قرار دارند را اعلام کند. زیرا در روزگاری که درآمد ماهیانه ۳۵ میلیون تومانی نیز برای میلیونها نفر کفاف زندگی را نمیدهد، چگونه این رقم برای یکسال میتواند گرهگشا باشد!! این مورد را همچنین میتوان برای دستههای دوم و سوم پلههای مالیاتی نیز در نظر گرفت. این وضعیت همگان را یاد ضربالمثل معروف «مورچه چیه که کلهپاچش چی باشه» میاندازد!
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.