قوانین مادر اقتصادی تشریح شد

قوانین مادر اقتصادی تشریح شد قانون کار، بانکی، تأمین اجتماعی، سرمایه‌گذاری خارجی و تجارت پنچ گانه قوانین اقتصادی رییس مرکز پژوهش‌های مجلس معتقد است مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و مرکز پژوهش‌ها به عنوان دو مرکز پژوهشی کاربردی حکومتی هستند و اقداماتی که انجام می‌دهند باید در راستای حوزه‌های تقنینی و قانونگذاری کشور باشد. به گزارش […]

قوانین مادر اقتصادی تشریح شد

قانون کار، بانکی، تأمین اجتماعی، سرمایه‌گذاری خارجی و تجارت پنچ گانه قوانین اقتصادی

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس معتقد است مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و مرکز پژوهش‌ها به عنوان دو مرکز پژوهشی کاربردی حکومتی هستند و اقداماتی که انجام می‌دهند باید در راستای حوزه‌های تقنینی و قانونگذاری کشور باشد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، کاظم‌جلالی در مراسم تجلیل از پژوهشگران مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم، خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم از ظرفیت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به عنوان یک مرکز عظیم فقهی شیعه، به نحو مطلوب استفاده کنیم.

وی ادامه داد: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و مرکز پژوهش‌ها دو بال‌های علمی مجلس شورای اسلامی هستند که باید با همکاری‌های خود مشکلات کشور را حل کنند.

جلالی همچنین گفت: اگر بخواهیم به وضعیت اقتصادی کشور بپردازیم باید به ۵ قانون مهم شامل قانون کار، پولی و بانکی، تأمین اجتماعی، سرمایه‌گذاری خارجی و قانون تجارت به عنوان قوانین مادر ورود کرده و آن‌ها را مورد توجه قرار دهیم.

وی ادامه داد: ما وقتی می‌گویم چند میلیون بیکار در کشور داریم به قانون که نگاه می‌کنم، قانون کار هم اشکال دارد، به عنوان نمونه وقتی کارگر و کارفرما در حال تخاصم هستند، ما هوای کارگر را بیش‌تر داشتیم و افرادی که باید نیرو بگیرند، فرار می‌کنند.

وی با اشاره به ضرورت استفاده از مبانی دینی و فقهی در قانون خاطرنشان کرد: برخی مباحث است که باید از مبانی فقهی بحث شود، آیا ما در مبانی دینی، تخاصم و تعارض را می‌پذیریم؟ درمورد قوانین پولی و بانکی نیز ما با چالش اساسی مواجه هستیم.

جلالی بیان داشت: ما چگونه می‌خواهیم امروز بانک را اداره کنیم؟ گاهی از یک طرف می‌خواهیم رنگ و لعابی از دین به بانک‌ها بدهیم، از سوی دیگر قصد داریم به قانون پول و بانک، نگاه جدیدی داشته باشیم، ما تا کی ما باید معطل بمانیم؟

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در ارتباط با بانکداری، یک‌بار می‌گوییم سود، ربا است و از سوی دیگری می‌گوییم، سود ربا نیست.

جلالی بیان داشت: قانون کار و نظام پولی و بانکی کشور مشکل دارد، قانون سرمایه‌گذاری خارجی نیز مهم است اگر یک خارجی در داخل کشور سرمایه‌گذاری کند باید با شفافیت قانون مواجه باشد. ما در مجلس ششم قانون سرمایه‌گذاری خارجی را تصویب کردیم ولی مدت زمان آن گذاشته است ما هم مطالعات پیشینی و هم‌ پسینی را در این زمینه نیاز داریم.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تدوین و اصلاح قانون بیمه‌ای نیز نیاز امروز جامعه است. برخی مباحث را اگر ما ۶ سال دیگر هم انجام دهیم شاید جا داشته باشد.

جلالی افزود: جامعه از ما انتظار رفع مشکلات اقتصادی و کاهش آسیب‌های اجتماعی، رفاه عمومی را دارد، برای یک نظامی که برآمده از دین بوده و پیش‌قراولان آن نیز روحانیت می‌باشد، این آمار‌ها دردآور است.

 

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ظرفیت حوزه‌های علمیه بسیار بالاست و ما باید خیلی از مبانی را از حوزه‌ها بگیریم. مجلس دهم دارای راهبرد و استراتژی مدون است و قبل از تشکیل مجلس اولویت‌ها و استراتژی‌های مجلس دهم را تهیه کرده و آن را می‌توانیم مبنا قرار دهیم.