ابتکار: ایران ۱۲ درصد گازهای گلخانه‌ای خود را کاهش می‌دهد

 رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: جمهوری اسلامی ایران براساس برنامه توسعه پایدار سازمان ملل متحد باید سهم تولید گازهای گلخانه‌ای خود را تا سال ۲۰۳۰، ۱۲ درصد کاهش دهد. معصومه ابتکار در نشست هم اندیشی مسؤولیت اجتماعی بنگاه‌های کشور که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فعالان بخش خصوصی در محل […]

 رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: جمهوری اسلامی ایران براساس برنامه توسعه پایدار سازمان ملل متحد باید سهم تولید گازهای گلخانه‌ای خود را تا سال ۲۰۳۰، ۱۲ درصد کاهش دهد.

معصومه ابتکار در نشست هم اندیشی مسؤولیت اجتماعی بنگاه‌های کشور که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فعالان بخش خصوصی در محل هتل هما برگزار شد، گفت: توجه به سرمایه اجتماعی در ایران تاریخ و فرهنگ طولانی دارد.

وی گفت: این سابقه تاریخی نشان می‌دهد سهم ما از این موضوع بالا است، امیدوارم این حرکتی که شکل گرفته گفت‌وگوی بین بخش خصوصی و دولتی در حوزه مسؤولیت اجتماعی نتایج خوبی در بر داشته باشد.

ابتکار با طرح این پرسش که بخش خصوصی آیا مسؤولیت اجتماعی دارد یا نه گفت: مسؤولیت اجتماعی یکی از مسایلی است که در دنیا یک جریان قوی دارد و در حوزه‌های اقتصادی شکل گرفته است.

وی توضیح داد: سال ۲۰۱۵ میلادی دو واقعه مهم در جهان رخ داد که یکی از آن‌ها موضوع توسعه پایدار حول ۱۷ محور طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰ است.

ابتکار ادامه داد: ۱۹۵ کشور در جهان باید برای جلوگیری از تغییر اقلیم دست به‌کار شوند و این مهم را برعهده بگیرند.

وی با اشاره به این‌که دمای زمین طی سال‌های اخیر دو درجه افزایش یافته گفت: سال گذشته افزایش دما ۸۵ صدم درصد افزایش داشته و این میزان در کشور ما ۵٫۱ درجه بود.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد سال آینده بازهم افزایش دما در ایران یک تا ۵٫۱ درجه باشد.

ابتکار تأکید کرد: با توجه به موضوع گرم شدن زمین، باید به موضوع آب در کشور در حوزه‌های مختلف توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط‌زیست، گفت: در جهان هم به این موضوع اهمیت خاصی مبذول داشته‌اند.

وی در خصوص برنامه ششم توسعه گفت: در برنامه ششم توسعه که برنامه ۵ سال آینده را تعیین می‌کند به موضوع توسعه پایدار توجه ویژه‌ای شده است.

ابتکار تأکید کرد: باید رد پای اکولوژیک یا رد پای کربن و تولید گاز گلخانه‌ای را به حداقل برسانیم.

وی گفت: رد پای زیست‌محیطی باید در فرایند تولید کالا مورد توجه قرار گیرد به گونه‌ای که کم‌ترین گاز گلخانه‌ای در تولید کالا ایجاد شود.

 

ابتکار در پایان تأکید کرد: در حفاظت از محیط‌زیست و توسعه پایدار باید با جامعه جهانی همگام شویم و امیدوارم با همکاری مردم و صاحبان بنگاه‌ها این رویکرد در برنامه ششم توسعه دنبال شود.