بازگشت سرمایه‌ ایرانیان خارج از کشور در اولویت باشد

عضو اتاق بازرگانی تهران بازگشت سرمایه‌ ایرانیان خارج از کشور در اولویت باشد سیده‌فاطمه‌مقیمی معتقد است که بازگشت سرمایه ایرانی‌های مقیم در خارج از کشور می‌تواند در توسعه اقتصاد کشور نقش مؤثری ایفا کند. این عضو اتاق بازرگانی تهران معتقد است که بازگشت سرمایه ایرانی‌های مقیم خارج کشور می‌تواند در توسعه اقتصاد کشور نقش مؤثری […]

عضو اتاق بازرگانی تهران

بازگشت سرمایه‌ ایرانیان خارج از کشور در اولویت باشد

سیده‌فاطمه‌مقیمی معتقد است که بازگشت سرمایه ایرانی‌های مقیم در خارج از کشور می‌تواند در توسعه اقتصاد کشور نقش مؤثری ایفا کند. این عضو اتاق بازرگانی تهران معتقد است که بازگشت سرمایه ایرانی‌های مقیم خارج کشور می‌تواند در توسعه اقتصاد کشور نقش مؤثری ایفا کند. در ادامه؛ گفت‌و‌گوی اتاق خبر با وی در خصوص اهمیت جذب سرمایه‌گذار خارجی را می‌خوانید.

+به نظر شما ضرورت ورود سرمایه‌گذاری خارجی برای توسعه اقتصاد ایران تا چه حد است و چه بستر‌هایی برای جذب این منابع مالی مورد نیاز است؟

به نظر می‌رسد بخشی از راه‌حل این مسایل به این باز می‌گردد که زیرساخت‌های قانونی داشته باشیم. به عنوان مثال هنگامی که اعلام می‌شود در حوزه یکی از صنایع؛ سرمایه‌گذاری اتفاق می‌افتد؛ لازم است که صراحت قانونی وجود داشته باشد تا سرمایه‌گذار خارجی مجاز باشد به راحتی سرمایه خود را از کشور خارج کند برای تحقق این امر گفته شد که با مجوز وزیر محترم اقتصاد این مسأله ممکن است اما این کافی نیست تا سرمایه‌گذار خارجی بدون مدون بودن قوانین ریسک سرمایه‌گذاری را بپذیرد.

موضوع بعدی وجود زیرساخت ابزاری به غیر از زیرساخت‌های قانونی است. وقتی به توسعه صنعت گردشگری تأکید می‌شود باید به گسترش بخش‌های ناوگانی و ناوبری بپردازیم. یک گردشگر وقتی به ایران وارد می‌شود به اولین مسأله‌ای که توجه قرار می‌کند وجود سیستم‌های جابه‌جایی قابل اعتماد است یعنی اگر وسایل حمل ‌و نقل عمومی مانند اتوبوس، قطار و هواپیما وجود دارد باید به شکلی تعبیه شوند تا از نظر امنیتی تضمین شده باشد و یا بحث هتل‌ها‌، اگر چه از نظر تعداد هتل‌‌ها افزایش یافته اما کفایت نمی‌کند.

+اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی و برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و سرمایه‌گذاری مشترک چه اقداماتی می‌تواند انجام دهد؟

هنگامی که گفته می‌شود بخش خصوصی باید بزرگ‌تر شود به این معنی است که باید ابزار‌های بیش‌تری در اختیار این بخش قرار بگیرد تا توان اعمال و اجرای برنامه‌های خود را داشته باشد. لذا لازم است سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی شکل بگیرد اگرچه رکود حاکم بر اقتصاد فعالیت این گروه از فعالان اقتصادی را تحت‌تأثیر قرارداده است اما به نظر می‌رسد به تدریج این بخش باید به دنبال آن باشد که خود را برای حضور پررنگ آماده کند. جذب سرمایه‌گذاری خارجی می‌تواند به شکل مشارکت در سرمایه‌گذاری باشد و این امر خود نیازمند توانمند شدن بخش خصوصی است. نکته‌ای که لازم به ذکر می‌باشد این است که لزوماً سرمایه‌گذار خارجی، فرد خارجی نیست بلکه ممکن است سرمایه‌داران ایرانی باشند که در خارج از کشور هستند، بنابراین ورود این سرمایه‌گذاران منجر به بازگشت سرمایه به اقتصاد کشور می‌شود.

+با توجه به این‌که دولت لایحه بودجه ۹۶ را تقدیم مجلس کرد به نظر شما بخش خصوصی چگونه می‌تواند در افزایش درآمدهای دولت نقش داشته باشد؟

 

از آنجا که بخشی از درآمد دولت از طریق دریافت مالیات است این امر وقتی محقق می‌شود که گردش کار به صورتی باشد که فعالان بخش خصوصی مالیات عملکرد خود را به راحتی پرداخت کند. لذا این قوه اجرایی می‌تواند با تسهیل و توسعه فعالیت بخش خصوصی شرایط را برای افزایش درآمد آنها ایجاد کند در صورت تحقق این امر میزان مالیات‌های پرداختی افزایش یافته و به تبع آن درآمد دولت نیز بیش‌تر می‌شود.