صادرات ۵۰۰ میلیون دلار در ۸ماه سال جاری دبیر انجمن صنایع لبنی ایران با تأکید بر اینکه امسال افزایش قیمت در فرآوردههای لبنی نداشتهایم، گفت: آنچه بهعنوان افزایش قیمت توسط برخی شرکتهای لبنی رخ داده مربوط به ابلاغیههای سال گذشته است. به گزارش ایرنا، رضا باکری درباره افزایش قیمت برخی فرآوردههای شرکتهای لبنی بزرگ در […]
صادرات ۵۰۰ میلیون دلار در ۸ماه سال جاری
دبیر انجمن صنایع لبنی ایران با تأکید بر اینکه امسال افزایش قیمت در فرآوردههای لبنی نداشتهایم، گفت: آنچه بهعنوان افزایش قیمت توسط برخی شرکتهای لبنی رخ داده مربوط به ابلاغیههای سال گذشته است.
به گزارش ایرنا، رضا باکری درباره افزایش قیمت برخی فرآوردههای شرکتهای لبنی بزرگ در هفتههای اخیر، افزود: بهطور قطع از ابتدای سال تاکنون افزایش قیمتی در فرآوردههای لبنی نداشتهایم.
وی اظهار داشت: آنچه که امروز در برخی از شرکتهای لبنی رخ داده مربوط به ابلاغیههای افزایش قیمت پارسال است زیرا سال گذشته برخی شرکتها برای رقابتپذیری و ماندگاری در بازار ناچار به عرضه محصولات خود با قیمتهای پایینتر از قیمت مصوب شده بودند یعنی در برخی محصولات خود افزایش قیمتی نداشتند.
وی تصریح کرد: اما امروز این شرکتها به دلیل اینکه به سهم خود در بازار دست یافتهاند اقدام به افزایش قیمت قانونی برخی فرآوردهها طبق ابلاغیه سال گذشته کردهاند تا محصولات خود را با قیمت واقعی و مجاز عرضه کنند که این عملیات خلاف قانون نیست.
وی با تأکید بر اینکه هر ساله مطابق با افزایش نرخ تورم، اثربخشی آن روی هزینههای تولید از جمله دستمزد کارگری، انرژی و حمل و نقل ظاهر میشود، گفت: نرخ تورم در بهای تمام شده کالاهای نهایی فرآوردههای لبنی نیز تأثیرگذار است و امری اجتنابناپذیر به شمار میرود.
به گفته وی، طبق آمار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، تورم امسال ۸٫۹ درصد برآورد شده که در بهای تمامشده انواع فرآوردههای لبنی حداقل بین ۳٫۶ تا ۵٫۳ درصد تأثیر دارد.
وی درباره افزایش قیمت برخی شرکتهای لبنی از جمله شرکتهای نیمهدولتی افزود: اکنون یک شرکت نیمهدولتی لبنی در کشور فعال است که این شرکت نیز در سالهای اخیر هیچ یارانه و اعتبار خاصی دریافت نکرده است بنابراین برای ماندگاری در بازار چارهای جز افزایش قیمت قانونی محصولات خود ندارد.
** صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری فرآوردهای لبنی در هشت ماه گذشته
دبیر انجمن صنایع لبنی ایران در خصوص میزان تولید و صادرات اظهار داشت: در ۸ ماهه امسال انواع فرآوردههای لبنی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شده است.
وی پیشبینی کرد: تا پایان امسال ارزش صادرات این محصولات به رقم ۶۵۰ میلیون دلار برسد.
به گفته وی، پارسال انواع فرآوردههای لبنی به ارزش ۶۲۴ میلیون دلار صادر شده است.
وی افزود: طبق برآوردهای وزارت جهاد کشاورزی امسال ۹٫۵ میلیون تن شیرخام در کشور تولید میشود که حدود ۶ میلیون تن آن به کارخانههای لبنی وارد میشود و ۳٫۵ میلیون تن به مصارف سنتی و خود مصرفی خواهد رسید؛ بنابراین کمبودی در تولید محصولات لبنی نداریم.
به گزارش ایرنا، پارسال صنایع لبنی در حالی از پذیرش افزایش نرخ خرید شیر خام از دامداران خودداری کردند که در دو سال اخیر چند بار اقدام به افزایش قیمت محصولات خود در بازار کرده بودند.
طبق مصوبه سال گذشته دولت، صنایع لبنی باید هر کیلوگرم شیر خام را با نرخ ۱۴ هزار و ۴۰۰ ریال از دامداران خریداری میکردند اما همچنان با قیمت ۱۱ هزار تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ ریال خریداری میشود.
همچنین سرانه مصرف شیر در سالهای ۹۰ و ۹۱ حدود ۸۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم بود که دولت قصد داشت طبق برنامه پنجم توسعه این رقم را به حداقل ۲۰۰ کیلوگرم افزایش دهد که با بالا رفتن قیمت شیر خام در دو سال اخیر، این سرانه به حدود ۶۰ کیلوگرم رسید.
براساس آمار اعلام شده، سرانه مصرف شیر در کشورهای پیشرفته جهان بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم در نوسان است.
در سالهای گذشته ۴۰۰ میلیون دلار واردات فرآوردههای شیری مانند پنیر، شیرخشک و کره به کشور انجام میشد که با همت صنایع لبنی این مشکل برطرف شد و اکنون ایران یکی از صادرکنندگان فرآوردههای لبنی به شمار میرود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.