فروش نفت به روسیه جایگزین سوآپ می‌شود

فروش نفت به روسیه جایگزین سوآپ می‌شود یک منبع آگاه گفت: طرح فروش روزانه ۱۰۰ هزار بشکه‌ نفت ایران به روسیه به احتمال زیاد جایگزین عملیات سوآپ خواهد شد. به گزارش فارس، کریل ملوتسوف معاون وزیر انرژی روسیه اخیراً اعلام کرده است مسکو و تهران هنوز در زمینه طرح سوآپ نفتی توافقی را انجام نداده‌اند؛ […]

فروش نفت به روسیه جایگزین سوآپ می‌شود

یک منبع آگاه گفت: طرح فروش روزانه ۱۰۰ هزار بشکه‌ نفت ایران به روسیه به احتمال زیاد جایگزین عملیات سوآپ خواهد شد.

به گزارش فارس، کریل ملوتسوف معاون وزیر انرژی روسیه اخیراً اعلام کرده است مسکو و تهران هنوز در زمینه طرح سوآپ نفتی توافقی را انجام نداده‌اند؛ چراکه این طرح در مراحل ابتدایی بررسی بین دو کشور قرار دارد.

به گفته وی تنها در حال گفت‌وگو در این زمینه هستیم و اتفاق به‌خصوصی رخ نداده است.

از طرفی بیژن زنگنه، وزیر نفت نیز درباره برنامه مشارکت تهران و مسکو برای سوآپ نفت، اظهار کرده است: در سفر وزیر انرژی روسیه به تهران در این باره مذاکره‌ای انجام نشده، اما لوک اویل این طرح را دنبال می‌کند.

وی درباره سوآپ گاز نیز اضافه کرده است شرکت گازپروم روسیه نیز برای مشارکت با ایران برای سوآپ گاز اقدام‌هایی را دنبال می‌کند.

در همین رابطه یک مقام آگاه با اشاره به این‌که روس‌ها تمایل دارند به جای سوآپ نفت خام ایران، نفت ما را خریداری کنند اعلام کرده است؛ در حال حاضر اولویت مذاکرات ایران با روسیه فروش نفت به این کشور است که مذاکرات جدی در خصوص فروش روزانه ۱۰۰ هزار بشکه‌ای نفت به این کشور ادامه دارد.

این منبع مطلع تصریح کرد: حجم سوآپ نفت خام ایران به روسیه نیز همین ۱۰۰ هزار بشکه در روز در نظر گرفته شده بود که با این شرایط به احتمال قوی فروش نفت جایگزین سوآپ خواهد شد.

وی با تأکید بر این‌که قبلاً مذاکره برای فروش ۲۰۰ هزار بشکه‌ای نفت به صورت روزانه به این کشور مطرح بود، خاطرنشان کرد: اما روس‌ها تنها حاضر به خرید ۱۰۰ هزار بشکه‌ای نفت از ایران شدند که در گفت وگو با مسؤولان عالی‌رتبه دو کشور نیز مورد تأکید واقع شده است.

وی با تأکید بر اظهارات وزیر نفت مبنی بر این که بخشی از پول فروش نفت تجهیزات صنعت نفت و بخشی نیز به صورت نقد دریافت می‌شود، تصریح‌کرد: قطعاً پول نقد دریافتی از روسیه دلار نخواهد بود که این موضوع مورد تأیید روسیه نیز قرار گرفته است.

این مقام آگاه با اشاره به پیشنهادی برای تأسیس یک بانک مشترک گفت: در فرایند نقل‌ و انتقال پول بین دو کشور قطعاً این بانک می‌تواند مؤثر واقع شود.