به همت تلاشگران مدیریت انرژی تحقق یافت تولید آرگون خالص در ذوبآهن اصفهان در سالی که به تدبیر مقاممعظمرهبری با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده است، به همت تلاشگران مدیریت انرژی و بهینهسازی سوخت، آرگون خالص در ذوب آهن اصفهان تولید شد. به گزارش مناقصهمزایده،حسن خزایی، مدیر انرژی و بهینهسازی سوخت شرکت […]
به همت تلاشگران مدیریت انرژی تحقق یافت
تولید آرگون خالص در ذوبآهن اصفهان
در سالی که به تدبیر مقاممعظمرهبری با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده است، به همت تلاشگران مدیریت انرژی و بهینهسازی سوخت، آرگون خالص در ذوب آهن اصفهان تولید شد.
به گزارش مناقصهمزایده،حسن خزایی، مدیر انرژی و بهینهسازی سوخت شرکت با اعلام این خبر افزود: با پیگیریهای مجدانه معاون بهرهبرداری و تلاش کارکنان مدیریت انرژی و بهینهسازی سوخت، مدیریتهای مهندسی اتوماسیون و ارتباطات، خرید خدمات قراردادی، آزمایشگاه مرکزی، امور فنی بهرهبرداری، سیستم خالصسازی آرگون (COAR) و واحد تولید آرگون بلوک تفکیک هوای KAAP-32 راهاندازی و به بهرهبرداری رسید.
وی خاطرنشانکرد: آرگون خام تولیدی در کارگاه اکسیژن حاوی مقداری اکسیژن میباشد که با تزریق هیدروژن تولیدی در کارگاه تولید هیدروژن با خلوص ۹۹٫۹۹ درصد در راکتورهایی که به این امر اختصاص یافته مقدار اکسیژن موجود در آرگون کاهش مییابد، که قابلیت مصرف در صنعت را پیدا میکند.
وی با بیان اینکه در بلوک تفکیک هوای KAAP-32 امکان تولید اکسیژن مایع، ازت مایع و آرگون مایع وجود دارد تصریحکرد: به دلیل ایجاد ارزش افزوده بالاتر آرگون مایع، رژیم کاری بلوک، تولید آرگون مایع است.
خزایی تأکیدکرد: تولید یک تن در ساعت آرگون مایع و فروش آن ارزش افزودهای بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال را در سال برای کارخانه به همراه خواهد داشت. وی همچنین یادآور شد: کارگاه اکسیژن شرکت در قسمت بالن پرکنی، توانایی پر کردن کپسولهای آرگون با فشار بالا را نیز دارا میباشد.
تعریف و کاربردهای آرگون و مراحل تولید آن
معاون مدیر انرژی و بهینهسازی سوخت نیز با بیان این که گاز آرگون، بیرنگ، بیبو و بیمزه و خفهکننده میباشد، گفت: در اتمسفر زمین در حدود ۰٫۹۴ درصد آرگون موجود میباشد که در هر دو حالت گاز و مایع خود بیاثر است و ترکیب شیمیایی خاصی تاکنون از این عنصر شناخته نشده است. امیرحسنچپریان تصریحکرد: بلوک تفکیک هوای KAAP-32 با روش سرد کردن عمیق هوا و با ۳ رژیم کاری مختلف توانایی تولید محصولاتی از قبیل اکسیژن گازی، ازت گازی آرگون گازی اکسیژن مایع ازت مایع و آرگون مایع با خلوص حداقل ۹۹٫۵ و حداکثر۹۹٫۹۹۳ درصد را دارد.
وی در خصوص کاربرد آرگون نیز خاطرنشانکرد: پرکردن حبابهای لامپها و پنجرههای دوجداره، شستن فلزهای مذاب به منظور جداکردن گازهای حل شده از آن، لیزرها، کربنگیری از فولاد ضد زنگ و همچنین در نوع خاصی از جوشکاری به عنوان گاز محافظ قوس الکتریکی بهکار میرود.
وی همچنین با اشاره به این که آرگون خام با خلوص حدوداً ۹۶درصد با ناخالصی حدود ۴درصد اکسیژن و مقدار ناچیزی ازت در بلوک تفکیک هوای KAAP-32 تولید و با دبی ۶۲۰m3/h – 550 به صورت گازی وارد سیستم تصفیه آرگون (COAP) میشود، افزود: آرگون خام ابتدا در میکسر با گاز هیدروژن دارای خلوص ۹۹٫۹۹۹درصد تولید شده در واحد هیدروژن کارگاه اکسیژن مخلوط و سپس به ترتیب وارد راکتور شماره ۱، مبدلهای حرارتی جهت خنک شدن، رطوبتگیر و سپس وارد راکتور دوم، مبدلهای حرارتی، رطوبتگیر و پس از آن وارد خشککنهای زئولیتی میشود و از رطوبت عاری میگردد. چپریان ادامهداد: در راکتورها هیدروژن با اکسیژن موجود در آرگون خام، در مجاورت کاتالیزور ترکیب و با انجام واکنش شیمیایی حرارتی تا حدود ۵۴۰ درجه سانتیگراد تولید میکند. وی تصریحکرد: با توجه به حرارت بالای راکتورها ترکیب هیدروژن و اکسیژن به صورت بخار آب از راکتورها خارج میگردد و پس از عبور از مبدلهای حرارتی سرد و در رطوبتگیرها رطوبت موجود کندانسه و خارج میشود و در نهایت پس از عبور از خشککنها از رطوبت عاری میگردد.
وی اظهارداشت: این محصول گازی دوباره وارد واحد آرگون بلوک تفکیک هوای KAAP-32 که شامل مبدل حرارتی آرگون، گالن تصفیه، کندانساتور گالن تصفیه و تانک آرگون میباشد، میشود که در آن جا تصفیه نهایی از هیدروژن و ازت صورت میگیرد و سپس جهت فروش به تانک ذخیرهسازی خارج از بلوک تفکیک هوا انتقال مییابد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.