اقدام اخیر آمریکا مغایر برجام و موجب بی‌اعتمادی جهانی به آمریکا است

    رییس‌جمهوری با بیان این‌که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید به همه ابعاد وظایف خود در راستای پایداری برجام عمل کند، تأکید کرد: گزارش‌های آژانس باید فنی و بی‌طرفانه بوده و انتظار داریم این نهاد بین‌المللی، در زمینه همکاری‌های فنی، انتقال فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و تجارت هسته‌ای نیز به وظیفه خود به خوبی عمل […]

    رییس‌جمهوری با بیان این‌که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید به همه ابعاد وظایف خود در راستای پایداری برجام عمل کند، تأکید کرد: گزارش‌های آژانس باید فنی و بی‌طرفانه بوده و انتظار داریم این نهاد بین‌المللی، در زمینه همکاری‌های فنی، انتقال فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و تجارت هسته‌ای نیز به وظیفه خود به خوبی عمل کند.به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین‌‌حسن‌روحانی دیروز در دیدار «یوکیو آمانو» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال توسعه روابط مثبت و فنی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بوده و در آینده نیز به همکاری‌های خود با این نهاد بین‌المللی در چارچوب مقررات، ادامه خواهد داد.

روحانی پرونده هسته‌ای ایران را یکی از فعالیت‌های مهم و طولانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دانست و با اشاره به این‌که این پرونده نهایتاً سال گذشته به نتیجه خوبی رسید، افزود: حل و فصل پرونده هسته‌ای ایران، رفع ابهام‌سازی‌‌ها و بسته شدن پرونده پیچیده PMD توسط آژانس، گامی مهم و اطمینان‌آفرین بود.

رییس‌جمهوری برجام را توافقی بزرگ و تجربه‌ای مثبت دانست که در سایه تلاش‌های طرفین مذاکره‌کننده حاصل شده است و افزود: برجام توانست از یکسو ثبات و همکاری بیش‌تری را برای منطقه به ارمغان آورد و از سوی دیگر تحریم‌های ظالمانه و نادرست علیه ملت ایران را برطرف کند.

رییس شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان‌کرد: همان‌طور که رهبر‌معظم‌انقلاب به صراحت اعلام کردند و نیز براساس اخلاق و معیارهای دینی و فرهنگی، ما به تعهدات خود پایبند بوده و آغازگر نقض آن تعهدات نخواهیم بود.

دکتر روحانی در عین حال پایداری برجام را در گرو پایبندی تمامی طرف‌‌ها به تعهداتشان دانست و تأکید‌کرد: جمهوری اسلامی ایران تا زمانی که طرف‌های مقابل به تعهدات خود در برجام پایبند باشند، به تعهدات خود عمل خواهد کرد.

رییس‌جمهوری افزود: اقدامات اخیر آمریکا به‌ویژه تمدید قانون «آیسا»، مغایر با برجام است.

روحانی تأکید کرد: مسیری که آمریکا در قبال ایران در پیش گرفته، موجب کاهش اعتماد جهانی نسبت به دولت آمریکا خواهد شد.

رییس‌جمهوری با اشاره به این‌که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید به وظایف خود در راستای پایداری برجام عمل کند، گفت: گزارش‌های آژانس باید فنی و بی‌طرفانه بوده و انتظار داریم، آژانس در زمینه همکاری‌های فنی، کسب فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و تجارت هسته‌ای نیز به وظیفه خود به خوبی عمل کند.

روحانی همچنین با بیان این‌که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یکی از نهادهای مهم بین‌المللی برای اطمینان‌بخشی به مردم جهان در زمینه سلامت‌ زیست‌محیطی و کنترل تسلیحات خطرناک اتمی است، اظهارامیدواری‌کرد: ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بتوانند همکاری‌های فنی خوبی در زمینه تولید پیشران‌های هسته‌ای برای حمل و نقل دریایی با یکدیگر داشته باشند.

«یوکیو آمانو» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در این دیدار با تأکید بر این‌که جمهوری اسلامی ایران از زمان اجرای برجام به تمامی تعهدات خود در این توافق به خوبی عمل کرده است، گفت: برجام یک دستاورد بزرگ بود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با همه توان از اجرای ‌آن حمایت می‌کند.

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خاطرنشان‌کرد: پایبندی طرفین به اجرای تعهدات خود در برجام بسیار حایز اهمیت است.

آمانو با اشاره به ضرورت گسترش همکاری‌های ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، افزود: اطمینان می‌دهیم که در آینده آژانس به عنوان سازمان بی‌طرف و فنی به‌کار خود ادامه خواهد داد.

آمانو شرایط برپا نگه داشتن برجام را از زبان مسؤولان ایرانی می‌شنود

همچنین یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با حضور در سازمان انرژی اتمی کشورمان با علی‌اکبر صالحی دیدار کرد.

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: سفر آمانو در سفر دو هفته پیش من به وین هماهنگ شد و آنجا او ابرازعلاقه کرد که به ایران بیاید.

علی‌اکبر صالحی در جمع خبرنگاران درباره میزان غنای پیشران‌های هسته‌ای گفت: این موضوع ساده‌ای نیست که به سرعت بتوان درباره آن تصمیم گرفت و ما ۳ ماه فرصت داریم تا آن را بررسی کنیم. به‌طور معمول غنای این نوع محرک‌ها از ۵ درصد تا ۹۰ درصد است. بستگی دارد به نوع محرک و زمان و هدفی که می‌خواهیم داشته باشیم.

وی افزود: اگر تعویض سوخت تندتند انجام شود غنای سوخت می‌تواند پایین باشد و اگر تعویض سوخت در مدت زمان طولانی صورت گیرد غنا می‌تواند بالا باشد. در عین حال ما این کار را در چارچوب تعهدات پادمانی انجام می‌دهیم.

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: ما نمی‌توانیم اقداماتی که می‌توانیم انجام دهیم را به عنوان اقدام متقابل رسانه‌ای کنیم اما برای هر اقدام مقتضی آمادگی داریم. اما الان طرف مقابل پیام واکنش ایران در قبال نقض تعهدات را دریافت کرده است.

صالحی ادامه‌داد: در دیدار با آمانو یکی از گله‌هایی که داشتیم این بود که وقتی ۱۳۰ تن تولید داریم اگر ۱۰۰ کیلو اضافه شود امری نیست که در سطح رسانه مطرح شود. ضمن این‌که در برجام آمده تولید بیش از حدود ۱۳۰ تن را در معرض فروش برای خریدار بالقوه خارجی قرار می‌دهیم. اما آن‌ها گاهی تفسیر خودشان را دارند که البته این مسأله حل شد.

رییس سازمان انرژی اتمی با تأکید بر رویکرد بی‌طرف آژانس گفت: اگر غرض سیاسی در رویکرد آژانس نباشد ما مشکلی نخواهیم داشت.

او سفر آمانو به تهران و دیدار با مقامات کشورمان را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: این سفر از آن جهت که از مسؤولان کشور شرایط ایران برای برپا نگه‌داشتن برجام را می‌شنوند مهم است. ما بار‌ها اعلام کردیم که ناقض عهد نخواهیم بود مگر طرف مقابل اقدام به این کار کند.

 

وی در پاسخ به این پرسش که حضور آمانو در تهران برای مخالفت با ایران در اجرای تصمیم دربار ه پیشران‌های هسته‌ای نیست، گفت: خیر، ما درباره پیشران‌ها به تفصیل صحبت کردیم. اگر برای مقاصد تجاری باشد پیشران‌‌ها به یک شکل و اگر نظامی باشد ترتیب خاص خودش را دارد و بر همین اساس چارچوب و تعهدات پادمانی‌اش متفاوت خواهد بود.