دل شکستگان عرصه پزشکی نیازمند دلجویی واقعی

بازتوزیع تعرفه؛ پرستاران را به ماندن در کشور تشویق می‌کند؟

هانیه قنادزاده ـ پرستار که باشی شاید خیلی‌ها ندانند که تو چقدر گاهی دلت تنگ می‌شود برای دیدن یک فیلم، برای خواندن یک کتاب، برای خوردن یک آبگوشت در یک پیک‌نیک ساده چند ساعته کنار خانواده! وظیفه پرستار مراقبت از مردم است. فرقی نمی‌کند که نوزادی یک روزه باشد یا پیری سالخورده. وظیفه دارد هرروز […]

هانیه قنادزاده ـ پرستار که باشی شاید خیلی‌ها ندانند که تو چقدر گاهی دلت تنگ می‌شود برای دیدن یک فیلم، برای خواندن یک کتاب، برای خوردن یک آبگوشت در یک پیک‌نیک ساده چند ساعته کنار خانواده! وظیفه پرستار مراقبت از مردم است. فرقی نمی‌کند که نوزادی یک روزه باشد یا پیری سالخورده. وظیفه دارد هرروز و هر لحظه از تو مراقبت کند و شب‌ها را بر بالینت بیدار بماند حتی اگر چند روز باشد چشم برهم ‌نگذاشته باشد. وظیفه دارد گوش جان بسپارد به درد و دل و غم‌هایمان و مرهمی شود بر ناراحتی‌هایمان، حتی اگر غمی به سنگینی کوه و به وسعت دریا بر شانه‌هایمان سنگینی کند. وظیفه دارد در هر شرایطی لبخند را برایمان به ارمغان بیاورد، زیرا پرستاری هنر نقاشی لبخند بر بوم دردهاست. او آرامشی است بر توفان دردهای روحمان، مرهمی است بر زخم‌های جسم‌مان و لبخندی است بر تن خسته و رنجورمان. همه می‌گویند شغل‌شان شریف است و بدون تردید شریف هم هست. همین‌که پس از روز‌ها رنج بیماری را به جان خریدن، با پای خودمان با لبخند از بیمارستان می‌رویم و نظاره‌گر لبخندمان است، برایش به اندازه کل دنیا می‌ارزد. شاید بیشترین زمانی که نقش این فرشتگان بی‌منت بر بالین مردم هویدا شد، زمان ورود کرونا به کشورمان بود. پرستاران با تمام وجودشان از افراد جامعه در برابر این ویروس هولناک دفاع کردند و بسیاری از آنان جانشان را نیز از دست دادند. بعد از کرونا اما شرایط برای آنان به خوبی پیش نرفت و نه‌تنها بسیاری از آنان استخدام رسمی نشدند، بلکه حقوق‌هایشان نیز افزایش نیافت تا بسیاری از آنان ترک وطن را به ماندن در کشور خودشان ترجیح بدهند!

مهاجرت گسترده پرستاران

آمار‌ها می‌گویند؛ روند مهاجرت پرستاران به کشورهای حوزه خلیج‌فارس، اروپا، کانادا و…، روبه افزایش است و هر ماه حداقل ۲۵۰ گواهی تأیید صلاحیت برای پرستاران متقاضی مهاجرت صادر می‌شود. با مهاجرت پرستاران، در واقع نیروهایی که با سرمایه همین مردم پرورش داده‌ایم، نتیجه کار خود را در اختیار و خدمت یک کشور دیگر قرار می‌دهند. بنابراین آنچه موجب مهاجرت پرستاران می‌شود، جفا به مردم و سرمایه‌های آن‌هاست و باید یک هم‌ترازی ایجاد شود؛ پرستاران سرمایه‌های نظام سلامت هستند. باید توجه داشت تعرفه پایین اضافه‌کاری‌‌ها یا تأخیر در پرداخت کارانه‌ها و اضافه‌کاری‌‌ها ارزش آن دریافتی را کم می‌کند و موجب نارضایتی می‌شود. دغدغه اصلی یک پرستار کمبود نیروی انسانی، اجرای طرح فوق‌العاده خاص و اجرای درست قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است که اگر این موضوعات برای پرستاران حل شود، مهاجرت پرستاران ۵۰ درصد کاهش می‌یابد.

بازتوزیع تعرفه پرستاری

حال خبر رسیده که مسئولان در پی بازتوزیع تعرفه پرستاری هستند. در همین رابطه، یوسف رحیمی؛ نائب رئیس دوم شورای‌عالی نظام پرستاری، در دوره ششم، تصویب فوق‌العاده خاص نظام سلامت در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ را از طریق تعامل و ارتباط‌گیری مؤثر میان شورای‌عالی، هیئت‌مدیره‌ها، رئیس کل سازمان نظام پرستاری، وزارت بهداشت و نمایندگان مجلس دانست. وی با اشاره به تصویب فوق‌العاده خاص نظام سلامت در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳، بیان کرد: در بحث فوق‌العاده خاص ارتباط‌گیری مؤثری میان شورای‌عالی، هیئت‌مدیره‌ها، رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری، وزارت بهداشت و نمایندگان مجلس شکل گرفت. نائب‌رئیس دوم ششمین دوره شورای‌عالی نظام پرستاری، افزود: مطرح شدن بحث فوق‌العاده خاص اتفاق خوبی است که تا این مرحله در کمیسیون تلفیق بودجه مجلس افتاده و لازم است این ارتباط و اتحادی که شکل گرفته، همچنان ادامه یابد، زیرا این آیین‌نامه در صحن علنی مجلس نیز باید مصوب و ضریب آن نیز مشخص شود. رحیمی؛ ادامه داد: امیدواریم در مجلس شورای اسلامی، پیگیری‌‌ها انجام شود و با همکاری نمایندگان مجلس، ردیف بودجه‌ای برای بحث فوق‌العاده خاص با ضریبی که در شأن کارکنان نظام سلامت و پرستاران است، در نظر گرفته شود.