دریافت حق سرویس در رستورانها غیرقانونی است مدیرکل نظارت بر شبکههای توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: دریافت حق سرویس تحت هر عنوان در رستورانها، غیرقانونی است. به گزارش شاتا، اکبر تقویشوازی اظهار کرد: براساس ماده ۵۷ قانون اصلاح قانون نظام صنفی مصوب سال ۱۳۹۲ عرضه یا فروش کالا یا ارایه خدمت […]
دریافت حق سرویس در رستورانها غیرقانونی است
مدیرکل نظارت بر شبکههای توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: دریافت حق سرویس تحت هر عنوان در رستورانها، غیرقانونی است.
به گزارش شاتا، اکبر تقویشوازی اظهار کرد: براساس ماده ۵۷ قانون اصلاح قانون نظام صنفی مصوب سال ۱۳۹۲ عرضه یا فروش کالا یا ارایه خدمت به بهایی بیش از نرخهای تعیین شده و هر نوع عملی که منجر به افزایش بهای کالا یا خدمت به زیان خریدار گردد از مصادیق گرانفروشی میباشد. نظر به اینکه دریافت مبلغی تحت عنوان حق سرویس موجب افزایش نرخ اغذیه و اشربه مورد عرضه در رستورانها و چلوکبابیها خواهد شد بنابراین اخذ هرگونه وجه اضافی علاوه بر قیمتهای اعلامی غیرقانونی و تخلف گرانفروشی محسوب میشود و با متخلفین برخورد خواهد شد.
وی گفت: در رستورانها تمام هزینههای مرتبط و عوارض قانونی در قیمت اغذیه و اشربه لحاظ شده و تمام رستورانها در راستای حمایت از حقوق مصرفکنندگان ملزم به نصب تابلو قیمت هستند و از آنجایی که دریافت هرگونه مبلغی تحت عنوان حق سرویس موجب افزایش نرخ اغذیه و اشربه مورد عرضه در رستورانها و چلوکبابیها خواهد شد لذا اخذ هرگونه وجه اضافی مازاد بر نرخ مصوب و تحت هر عنوان ازجمله حق سرویس توسط رستورانها ممنوع است.
مدیر کل نظارت بر شبکههای توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت با اشاره به ماده ۹۱ قانون نظام صنفی و نیز بند ب مصوبه یکصدویازدهمین جلسه هیأت عالی نظارت بر سازمانهای صنفی کشور گفت: از آنجایی که واحدهای پذیرایی تحتپوشش سایر دستگاهها از جمله سازمان میراث فرهنگی و گردشگری (رستورانهای بینراهی، سفرهخانههای سنتی و مهمانپذیرها) علاوه بر دریافت پروانه فعالیت دستگاههای اجرایی متبوع، ملزم به اخذ پروانه کسب از اتحادیههای صنفی مرتبط نیز میباشند؛ لذا به لحاظ تعیین و رعایت قیمت، عرضه کالا و خدمات تابع قانون نظام صنفی هستند و دریافت حق سرویس توسط اینگونه واحدها نیز تخلف محسوب شده و براساس قوانین تعزیرات حکومتی و نظام صنفی قابل پیگیری و رسیدگی است.
تقویشوازی همچنین گفت: با توجه به غیرقانونی بودن دریافت حق سرویس توسط رستورانها و چلوکبابیها و صنوف مشابه، بدیهی است هیچ سازمان یا ارگانی نظیر اتحادیه صنفی و غیره قبل از کسب مجوزهای قانونی نمیتواند مجوزی برای اینکار صادر نماید.
وی افزود: مردم میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این زمینه، مراتب را از طریق تلفن ۱۲۴ به سامانه دریافت و رسیدگی به شکایات مردمی سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها و یا اتحادیه مذکور در سراسر کشور اعلام تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
این مقام مسؤول همچنین از انجام نظارتهای محسوس و غیرمحسوس بر عملکرد رستورانها خبر میدهد و خاطرنشان میسازد: اگر در این نظارتها، مواردی از تخلف مشاهده شود، پیگیری و برابر قانون برخورد خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.