جولان کلاهبرداران در تجارت غیرمجاز نقض حریم شخصی

    روش کار: سرقت کد ۵ رقمی هنگام ثبت نام در تلگرام! ارایه دهندگان خدمات موبایل و کامپیوتر از تقاضای قابل توجه مراجعانی خبر می‌دهند که به دنبال هک و دسترسی به تلگرام آشنایانشان هستند. پدیده‌ای که متأسفانه رواج آن را در آگهی‌های متعدد فروش نرم‌افزار هک تلگرام می‌توان دید؛ اما آیا تلگرام قابل […]

 

 

روش کار: سرقت کد ۵ رقمی هنگام ثبت نام در تلگرام!

ارایه دهندگان خدمات موبایل و کامپیوتر از تقاضای قابل توجه مراجعانی خبر می‌دهند که به دنبال هک و دسترسی به تلگرام آشنایانشان هستند. پدیده‌ای که متأسفانه رواج آن را در آگهی‌های متعدد فروش نرم‌افزار هک تلگرام می‌توان دید؛ اما آیا تلگرام قابل نفوذ است؟

«آیا به همسرتان شک دارید؟»، «آیا می‌خواهید بدانید نامزدتان با چه کسانی ارتباط دارد؟»، «می‌خواهید فرزندان را در تلگرام کنترل کنید» … این‌ها پیشنهادهای جذاب برای فروش «نرم‌افزار هک تلگرام» است که این روز‌ها آگهی‌های آن برای کاربران به دفعات ارسال می‌شود.

به گزارش فارس، یک ارایه دهنده خدمات کامپیوتری از افزایش درگیری‌ها و نگرانی‌های اجتماعی و شخصی درباره پیام‌رسان تلگرام خبر می‌دهد.

بروز درگیری‌های اجتماعی و شخصی درباره تلگرام

حسین زارع‌پور گفت: هر روز مراجعات زیادی داریم که مردم یا می‌خواهند نرم‌افزار هک تلگرام نصب کنند تا سر از کار اطرافیانشان در آورند یا می‌گویند که حدس می‌زنند هک شده‌اند و نگرانند و این کار این روز‌ها بسیار پرطرفدار شده است.

پیرو وجود این تقاضا در میان کاربران، رد پای آن را در فضای مجازی نیز می‌توان یافت. آگهی‌های هک تلگرام و فروش نرم‌افزارهای هک این پیام رسان فراگیر چند وقتی است زیاد دیده می‌شود.

فروش نرم‌افزار هک تلگرام در فضای مجازی

نرم‌افزارهایی که طبق گفته فروشندگان، قرار است به تمامی اطلاعات فرد هک شده دسترسی داشته باشد. رؤیت تمام پیام‌های ارسالی و دریافتی شخص مورد نظر، رؤیت متن، عکس و فیلم‌های مبادله شده و دسترسی به اطلاعات کاربری فرد و مخاطبانش از جمله ویژگی‌هایی است که فروشنده برای این نرم‌افزار‌ها عنوان می‌کند.

وسوسه نقض حریم شخصی با ۳۰ هزار تومان

فروشندگان نرم‌افزارهای هک تلگرام قیمت‌های ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان را برای این نرم‌افزار‌ها پیشنهاد می‌کنند و معمولاً آگهی‌های فروش این نرم‌افزار‌ها با قیمت ۱۵ هزار تومان در دسترس‌اند.

قیمت‌های نه چندان گران برای این کارکرد ویژه که در هر صورت پس از معامله انگیزه شکایت و پیگیری برای خریدار ایجاد نکند.

با وجود تبلیغات متعدد درباره امنیت بالای تلگرام، آیا تلگرام هک شدنی است؟

اما پشت این تبلیغ‌های جذاب همواره تردید بوده و هست. اگرچه این تبلیغ‌ها چشم بیننده را خیره می‌کند اما اغلب مخاطبان و حتی متقاضیان در این پرسش مشترک‌اند که «آیا به راستی هک تلگرام صحت دارد؟»

تلگرام از جمله پیام رسان‌هایی است که تبلیغات گسترده‌ای درباره امنیت بالا پیرامون آن شده است. تمرکز این پیام‌رسان روی سرعت انتقال پیام و امنیت است.

تلگرام برای رمزنگاری و انتقال پیام‌ها از پروتکلی به نام MTProto استفاده می‌کند. این پروتکل برای استفاده در تلگرام با تلفیق چند الگوریتم و پروتکل رمزنگاری داده‌ها نظیر الگوریتم رمزنگاری متقارن AES256 و الگوریتم رمزنگاری نامتقارن RSA 2048 و پروتکل انتقال کلید دیفی هلمن توسط یک تیم که اکثراً برندگان مسابقه ACM و دارای PhD ریاضی هستند نوشته شده است.

تمامی پیام‌هایی که در تلگرام مبادله می‌شود اعم از متن، عکس و فیلم با استفاده از همین پروتکل به صورت end-to-end رمزنگاری شده و منتقل می‌شوند.

نمونه اصلی ۹۹۹ دلاری نرم‌افزار هک تلگرام

یک ارایه‌دهنده خدمات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در پیگیری صحت و سقم کارکرد نرم‌افزارهای هک تلگرام به فارس، گفت: نرم‌افزاری با کارکرد هک تلگرام به صورتی که در بازار ایران فروخته می‌شود، وجود ندارد؛ تا چندی پیش یک نمونه واقعی از این نرم‌افزار ۹۹۹ دلار قیمت داشت که تک کاربره و برای نسخه اخیر اندروید بود و به هیچ عنوان امکان استفاده چندین کاربر از آن ممکن نبود. بنابراین نرم‌افزاری که در آگهی‌های رایج تبلیغ می‌شود وجود خارجی ندارد.

روش کار سرقت کد ۵ رقمی است

زارع پور ادامه داد: با این‌که معمولاً قیمت‌های حدود ۳۰ هزار تومان برای این نرم‌افزار‌ها اعلام می‌شود، کمی پیش یک مشتری داشتم که حاضر بود ۵۰۰ هزار تومان برای نرم‌افزار هک تلگرام بپردازد اما نرم‌افزاری با این کارکرد برای فروش وجود نداشت.

وی ادامه داد: آن‌چه که از آن به عنوان نرم‌افزار هک تلگرام یاد می‌شود در واقع سرقت کد ۵ رقمی به روش‌های مختلف است. گاهی این کار از طریق ارسال یک فایل مخرب، یک پیغام به زبان دیگر که کاربر را گمراه می‌کند یا ساینینگ کردن از یک رایانه دیگر انجام می‌شود.

گزارش‌های پلیس فتا درباره دسترسی غیرمجاز به تلگرام از طریق سرقت کد

همچنان که در گزارش‌های منتشر شده از پلیس فتا سرنخ‌های مربوط به این نوع سرقت کد تلگرام دیده می‌شود.

اخیرا نیز امینی، رییس پلیس فتا همدان درباره یکی از روش‌های هک تلگرام، گفته: در پی مراجعه متعدد شهروندان مبنی بر هک شدن تلفن همراه و انتشار اطلاعات و تصاویر شخصی، در تحقیقات مشخص شد افراد سودجو با شناسایی طعمه خود پیامکی به نام شرکت تلگرام مبنی بر این‌که «برای جلوگیری از هک شدن تلگرام و سرقت اطلاعات شخصی خود پیامکی حاوی کد دستوری برای شما ارسال خواهد شد، با ارسال این کد دستوری برای ما از هک شدن تلگرام خود جلوگیری کنید» برای طعمه ارسال می‌کنند که به محض ارسال کد توسط طعمه، تلگرام شخص قربانی هک شده و هکر به تمامی اطلاعات از جمله تصاویر، فیلم‌ها، مخاطبان، لیست دوستان و… دسترسی پیدا می‌کند.

اغلب ناقضان حریم شخصی آشنا هستند

زارع‌پور می‌گوید: تجربه نشان داده اغلب کسانی که شخصی به تلگرامشان دسترسی غیرمجاز یافته از طرف آشنایان مورد نقض حریم شخصی قرار گرفته‌اند که تمامی این موارد از طریق سرقت کلمه عبور اتفاق افتاده است.

در بررسی رفتار اغلب افرادی که مورد دسترسی غیرمجاز قرار گرفته‌اند مشخص شده که همسر، اقوام یا دوستان کنجکاوی به خرج داده‌اند.

بهترین اقدام برای اطمینان از عدم دسترسی غیرمجاز به تلگرام

بین کاربران تلگرام دستورالعملی برای اطلاع از هک شدن یا نشدن تلگرام باب شده است. این‌که کاربران با مراجعه به بخش Active Session لیست ابزارهای فعال را می‌بینند.

در این لیست نباید نام وسیله‌ای به غیر از هر آن‌چه که شما تاکنون برای اتصال به تلگرام از آن استفاده کرده‌اید، باشد. بنابراین بودن تنها یک نام در لیست ابزارها، معیار هک شدن نیست و برای مثال تصویر زیر نشان می‌دهد این کاربر روی یک موبایل، یک رایانه ویندوزی و یک مک از تلگرام استفاده کرده است که تمامی این ابزار‌ها نیز متعلق به خودش بوده است.

 

در آخر زارع‌پور پیشنهاد می‌کند: اگر فردی تردیددارد که تلگرامش هک شده یا خیر، بهترین روش دی اکتیو کردن و دوباره اکتیو کردن اکانت تلگرام است که تمامی اطلاعات تلگرام را پاک و تمامی دسترسی‌ها را غیرفعال می‌کند.