محمد قرهداغلی- دبیر اجرایی سومین کنفرانس بینالمللی علوم کواترنر، گفت: بیشک دنیای امروز در کنار نیاز روزافزون به منابع طبیعی، از انواع مشکلات زیستمحیطی، اجتماعی و اقتصادی رنج میبرد. به گزارش مناقصهمزایده، سحر ملکی؛ افزود: در مراسم افتتاحیه کنفرانس بینالمللی علوم کواترنر با پیشرفت علم و فناوری در دهههای اخیر، دستاوردهای چشمگیری در اهداف اجتماعی، […]
محمد قرهداغلی- دبیر اجرایی سومین کنفرانس بینالمللی علوم کواترنر، گفت: بیشک دنیای امروز در کنار نیاز روزافزون به منابع طبیعی، از انواع مشکلات زیستمحیطی، اجتماعی و اقتصادی رنج میبرد. به گزارش مناقصهمزایده، سحر ملکی؛ افزود: در مراسم افتتاحیه کنفرانس بینالمللی علوم کواترنر با پیشرفت علم و فناوری در دهههای اخیر، دستاوردهای چشمگیری در اهداف اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و زیستمحیطی در سراسر جهان از جمله کشور ما حاصل شده است. وی خاطرنشان کرد: مسائل زیستمحیطی مانند بحران آب و خاک و مخاطرات طبیعی انسان و اکوسیستم را بهطور جدی به خطر میاندازد و خسارات جبرانناپذیری به بار میآورد و موضوعی است که بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران به آن پرداختهاند. دبیر اجرایی سومین کنفرانس بینالمللی علوم کواترنر، تصریح کرد: مدیریت منابع آب و خشکسالی، افزایش جمعیت و توسعه شهرنشینی، بهرهبرداری بیقید و شرط از منابع طبیعی و دستکاری محیطزیست، آلودگی هوا، فرسایش خاک و کاهش تغییرات اقلیمی از مهمترین چالشهای کشور ما است. وی افزود: نگاهی اجمالی به حجم چالشهای فوق اهمیت مطالعات کواترنر و بار سنگینی که بر دوش جامعه علمی است را به ما یادآوری میکند. ملکی؛ درباره هدف برای این کنفرانس، گفت: این نشست با هدف پرداختن به این موضوعات با گرد هم آوردن دانش و علوم روز، تبادلنظر و تهیه پروژهها و برنامههای مشترک برگزار میشود. وی با بیان اینکه از فروردین ماه سال گذشته همزمان با فراخوان چکیده مقالات، فعالیت دبیران علمی و اجرایی همایش آغاز شد، تصریح کرد: در این مدت تا پایان مهلت چکیده تا پایان آذرماه، حدود ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد و مقالات توسط کمیته علمی مورد بررسی دقیق قرار گرفت و ۶۰ مقاله پذیرفته شد. دبیر اجرایی سومین کنفرانس بینالمللی علوم کواترنر، ادامه داد: در نهایت تصمیم گرفته شد که ۴۰ مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر به صورت آنلاین و حضوری در طول سه روز ارائه شود و اکنون با افتخار پذیرای مهمانان خارجی و داخلی هستیم و برای همه شما دیداری موفق و اقامتی خوش در تهران آرزومندیم. ملکی؛ در پایان، از سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و معاونت آن به خاطر حمایتهای لازم جهت امکان برگزاری این همایش و همچنین اعضا و هیئت مدیره انجمن کواترنر ایران به خاطر تعهد و اعضای دبیرخانه اجرایی همایش تشکر و قدردانی کرد.
تعامل انسان و محیطزیست یکی از مشکلات عمده در مطالعات کواترنر است
پروفسور ژولیانگ ژوانگ؛ سرپرست ITCAS با بیان اینکه علوم کواترنر با کمک کردن به اطلاعات و دانشی که برای مقابله با چالشهای آب و هوایی فعلی و آینده نیاز داریم، بسیار حیاتی هستند، گفت: درک تغییرات جهانی بدون آگاهی علمی از چگونگی تغییر زمین در گذشته زمینشناسی اخیر امکانپذیر نیست. وی افزود، ITCAS که در سال ۲۰۰۳ تأسیس شد، مأموریت خود را برای رسیدگی به تحقیقات مرزی در علوم زمین و کمک به حل توسعه پایدار منطقهای و حفاظت از محیطزیست جهانی برعهده میگیرد ITP و مطالعات پیشرفتهای را در زمینه ژئودینامیک، فرآیندهای سطح زمین و تغییرات محیطی بر روی فلات تبت و مناطق اطراف آن و همچنین منابع ژنتیکی بیولوژیکی و سازگاری بیولوژیکی در محیطهای تحت تنش انجام داده است. سرپرست مؤسسه تحقیقات فلات تبت، با بیان اینکه در طول دو دهه گذشته، ما دستاوردهای قابلتوجه و پیشرفتهای چشمگیری ایجاد کردهایم، تصریح کرد: در این مسیر، همکاریهای بلندمدتی با شرکای ایرانی خود برقرار کردهایم و در سال ۲۰۱۹، مرکز غرب آسیای ITCAS را در گرگان راهاندازی کردیم تا بستری برای ارتقای همکاریهای بینالمللی و مطالعات بینرشتهای برای درک فرآیندها و تأثیرات اقلیم، اکولوژی، تغییرات محیطی و تکامل تمدن در منطقه غرب آسیا ایجاد کنیم. وی ادامه داد: در همان سال، پروفسور فاهو چن؛ مدیر سابق انجمن تبادل فرااوراسیا و توسعه تمدن جادهابریشم را پیشنهاد کرد که هدف تعمیق درک تعاملات بین تغییرات محیطی، مبادلات بلندمدت فرااوراسیا و تمدنهای جادهابریشم با ترویج تحقیقات بینرشتهای علوم طبیعی، علوم اجتماعی و علوم انسانی در سراسر اوراسیاست. پروفسور ژولیانگ ژوانگ؛ با تأکید بر اینکه تعامل انسان و محیطزیست نیز یکی از مشکلات عمده در مطالعات کواترنر است، تصریح کرد: در همین حال، ایران با ایستادن در نقطه اتصال شرق و غرب، خانه تمدنی کهن و عمیق که فرهنگهای اقوام مختلف را در خود ادغام میکند، به دستاوردهای چشمگیری دست یافت که بر بسیاری از کشورها و مناطق در سراسر اوراسیا تأثیر گذاشته و آن را به عضوی ضروری تبدیل کرده است. وی افزود: در چین، ما میگوییم «درک متقابل زیربنای دوستی واقعی است». به همین ترتیب، یک ضربالمثل فارسی میگوید که مردم با گشودن دلهایشان به یکدیگر پیوند میخورند. من از فرصتی که این کنفرانس فراهم میکند که جامعه علمی کواترنری از ایران و سراسر جهان را گردهم آورد و دسترسی به تبادلنظر، تخصص و منابع را باز میکند، قدردانی میکنم.
دیدگاه بسته شده است.